• Informacje na temat:

    ciasto z owsianki z musem jablkowym

Przepisy na temat: ciasto z owsianki z musem jablkowym
  • Pożywne ciasteczka idealne do kawy jak również na śniadanie - wtedy najlepsze są z kakao badź ciepłym mlekiem z miodem:)

  • Dzisiaj polecam puszyste i miękkie ciasto drożdżowe z aromatycznym musem z jabłek oraz chrupiącą kruszonką.

  • Wspomnienie mojego dzieciństwa, gdy mama robiła słodkości, których nie było w sklepach. Teraz słodycze są, ale do owsianek ciągle wracam z przyjemnością. Szybkie w wykonaniu. Można długo przechowywać. I zdrowsze od zwykłych ciastek.

  • Owsiane naleśniki z mąki razowej z musem jabłkowym z karmelizowanymi orzechami

  • pyszne, mięciutkie, puszyste drożdżówki, bardzo przyjemnie się je robi i równie szybko znikają :-). U mnie nadziane musem jabłkowym, którego zapasy mam jeszcze od lata ale równie smaczne będą z masą makową, twarogiem, budyniem lub ulubioną marmoladą :-)

  • Ciasto z jabłkami idealnie pasuje do panującej za oknami aury. Nie wyobrażam sobie jesieni bez szarlotek, czy jak kto woli, jabłeczników. Chociaż spokojnie przetrwałaby w lodówce przez kilka następnych dni, u nas znika w mgnieniu oka, nim zdąży dobrze ostygnąć.

  • Rogaliki z ciasta francuskiego z musem jabłkowym z dodatkiem cynamonu są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.

  • Smaczne, letnie danie. Z podanych proporcji powinno wyjść 9-10 naleśników.

  • Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wyszło bardzo delikatne, wilgotne o aksamitnym smaku .Polecam.

Artykuły na temat: ciasto z owsianki z musem jablkowym
  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Owsianka jest teraz bardzo modna. Jedzą ją znani sportowcy, a niemal połowa Brytyjczyków regularnie wybiera ją na śniadanie. Wszystko dzięki uznaniu jej za jedno z najlepszych śniadań, jakie możemy zjeść. Czy rzeczywiście jest dla nas tak dobra? Owsianka to superpopularne śniadanie na Zachodzie - czy słusznie? Fot. 123RF.COM/PICSEL Owsianka - z czym to się je?   Książka kucharska: 20 przepisów na owsianki Owsianka jest przyrządzana z - ugotowanych lub zalanych wrzątkiem - płatków owsianych...

  • Zdrowa i smaczna owsianka to idealny pomysł na śniadanie. Zagwarantuje ci energię do działania przez cały dzień. SKŁADNIKI - 5 łyżek płatków owsianych - 150 ml mleka - 1/2 jabłka - 8 borówek - 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny - 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE Krok 1Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.Krok 2Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych...

  • Wrzesień trwa w najlepsze, a wraz z nim rok szkolny. Lada chwila studenci również skończą wakacje. Zaczęło się wczesne wstawanie i poranna gonitwa. Myślisz, że wyspanie się, zjedzenie śniadania i na dodatek bycie punktualnym na zajęciach jest niemożliwe? A jednak! Dzięki firmie Kupiec, cuda się zdarzają! Owsianki z serii „Coś na Ząb" to strzał w dziesiątkę! Zdrowe, pyszne, pożywne, a w dodatku dziecinnie proste w przygotowaniu. Nie wierzysz? Przekonaj się sam!   Czy rano zdarza Ci się...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Owsianka to dla wielu relikt dzieciństwa. Pół biedy, gdy towarzyszą jej dobre wspomnienia, jednak dla Tadków-niejadków to częściej koszmar porannych śniadań. Owsiankę jednak zjeść trzeba było, zwłaszcza w zimowe poranki. A dziś? Dziś owsianka może być prawdziwym cudem o poranku... Fot. 123RF/Picsel Miseczka ciepłej zupy mlecznej to doskonały sposób, by porannej gonitwie skraść choćby kwadrans. Z włączonym radiem, spokojną muzyką, talerzem ciepłej, aromatycznej owsianki można pogrążyć się w...

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • W pierwszym odcinku "Bake Off Junior" uczestnicy zmierzyli się z przepisem na ciasto zebra. Fot. materiały prasowe Każdy uczestników otrzymuje po 3 dzbanki po ok 600g ciasta podstawowego, które barwi i aromatyzuje wg. uznania. Proporcje na ciasto: 360g cukru 400g jaj 200g mleka (3.2%) 360g oleju z pestek winogron 480g mąki typ 450 15g proszku do pieczenia 5g soli morskiej Do barwienia naturalnie : Zredukowany sok z buraka, spirulina, matcha , kakao w proszku, zredukowany sok z borówek lub...