• Informacje na temat:

    ciasto z mrozonych jezyn

Przepisy na temat: ciasto z mrozonych jezyn
  • Malinowe batoniki z kruszonką

    ...i odstaw na kratkę do całkowitego wystygnięcia. Chwytając za rogi papieru, przenieś ciasto z blachy i pokrój na 12 batoników. Rady: - Świeże maliny możesz zastąpić taką samą ilością mrożonych...

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe z jeżynami"

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto z jeżynami"

  • Pyszny sernik z herbacianą nutą i orzeźwiającymi owocami

  • U moich rodziców na ogrodzie rośnie przepiękna, wielka jeżyna. W tym roku obrodziła tak bardzo, że ciężko nam przejeść taką ilość owoców, pomimo ich pysznego smaku. Ja mogłabym jeść jeżynę garściami i tak też robię jak tylko odwiedzam rodziców. Mój organizm wręcz domaga się jej, jakby dawał mi znak, że czegoś mu brakuje. Jeżyny to bardzo zdrowe owoce. Są bogatym źródłem błonnika oraz przyspieszają przemianę materii. Ponadto sok z jeżyn jest bardzo pomocny przy przeziębieniach - wzmacnia...

  • Ciasto bez pieczenia :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto jogurtowe z jeżynami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z jeżynami - bez pieczenia"

  • Wypróbowany przepis na "Babka czekoladowa z jeżynami"

  • mam wrażenie, że to ciasto piekł już każdy. Ja jakoś długo się za nie zabierałam i pierwszy raz dopiero teraz i powiem szczerze, iż nie od razu przypadło mi do gustu lecz tak zasmakowało wszystkim wokoło że były dwie powtórki w jednym tygodniu…

Artykuły na temat: ciasto z mrozonych jezyn
  • Ciasta z kruszonką

    ...resztą kruszonki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut. Przed podaniem tartę oprószyć cukrem pudrem. Drożdżowe ciasto z jagodami Składniki na 24 porcje: 1 kostka drożdży (42 g), 60(...) wyrośnięcia. Pozostałą mąkę przesiać, dodać sól, resztę cukru, zaczyn i miękki smalec. Dolać mleko. Wymięsić jeszcze raz, aby ciasto było elastyczne. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych .Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Czy wszystkie produkty można zamrażać?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Przygotowanie produktów do mrożenia Wszystkie produkty, które chcemy zamrozić musimy odpowiednio przygotować, tak by po rozmrożeniu były smaczne i zdrowe. Pierwszym krokiem mrożenia produktów jest ich...

  • Włoskie desery

    ...g owoców kandyzowanych 9 listków żelatyny 500 g śmietany 750 g sera ricotta 4 łyżki likieru Maraschino Na ciasto biszkoptowe: jajka rozdzielić. Białko ubić na sztywną pianę dodając 100 g cukru(...) migdały. Dno okrągłej formy (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 25 minut. Po 15 minutach pieczenia ciasto można przykryć...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Sernik z fantazją

    Cielaczek Składniki na 16 porcji: Na ciasto: 2 szklanki mąki, po szklance cukru i mleka, 3/4 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżki kakao, 2 łyżki dowolnego dżemu, po łyżeczce sody oczyszczonej i proszku(...) wanilinowy, sól Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do formy 1. Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, olej, jajka, mleko, kakao, dżem, sodę i proszek do pieczenia przełóż do dużej miski...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Leśne smaki

    Zbieranie jagód czy poziomek to sposób na relaks, a także na pyszne przetwory na jesień. Co warto wiedzieć o najcenniejszych darach natury?

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...