• Informacje na temat:

    ciasto z mrozona porzeczka

Przepisy na temat: ciasto z mrozona porzeczka
  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 25 minut. 2. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 6 łyżkami soku wiśniowego. Pozostały sok zagotuj, wrzuć wydrylowane wiśnie. Gotuj 5 minut(...) kremówki 2 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix 1/2 filiżanki mielonych orzechów laskowych  kilka suchych ciastek ptysiowych do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie rozwiń, ułóż...

  • porzeczkowy

  • Ciasto francuskie z porzeczkową bezą

    Składniki: - 4 płaty mrożonego ciasta francuskiego (po 50 g), - 250 g czerwonej porzeczki, - 2 łyżki dżemu porzeczkowego, - 2 białka, - 120 g cukru Przygotowanie: Ciasto odstawić na 15 minut, aby odtajało. Po 2 płaty układać jeden na drugim i rozwałkować na 2 pasy o wymiarach (15x25 cm). Ciasto ułożyć na wyłożonej papierem blasze i wstawić do piekarnika (225 st. C) na ok. 10 minut. Po...

  • Slodka przerwa na odrobine kawowego luksusu:)

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    Szybkie ciasto rabarbarowo-bananowe Składniki na 12 kawałków: - 350 g rabarbaru, - 1 łyżka+150 g cukru, - 150 g twarożku, - 6 łyżek mleka, - 6 łyżek oleju, - opakowanie cukru waniliowego(...) dodawać pozostałą mąkę, najpierw wyrabiając robotem, później ręcznie. Ciasto rozwałkować na krążek o średnicy ok 26 cm, i umieścić w natłuszczonej okrągłej formie. Do rabarbaru dodać banany pokrojone...

  • Przepis wart wypróbowania: "Mrożony biszkopt z porzeczką"

  • Szybka tarta porzeczkowa

    Przygotowanie: 1. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Potem przełóż je na stolnicę oprószoną mąką. Cienko rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem(...) z 1 szklanką mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Rozsmaruj ją na podpieczonym spodzie. Posyp porzeczkami. Odstaw do wystudzenia. Udekoruj listkami...

  • Przepyszne ciasto, które wydaje sie być pracochłonne, ponieważ składa się z warstwy kruchej i biszkoptowej. Jest jednak proste do zrobienia, bo warstwy pieczemy równocześnie. Genialne w smaku, pachnące orzechami, słodkie, ale przełamane kwaśną porzeczką. Gorąco polecam.

  • Babeczki karmelowe

    ...do deserów trochę tłuszczu do posmarowania foremek Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie rozwiń, połóż na deseczce i pozostaw tak ok. 25 minut w pokojowej temperaturze, by rozmarzło. Potem płat ciasta lekko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 kółek. 2. Przygotuj 12 jednakowych żaroodpornych miseczek. Posmaruj je tłuszczem. Wyłóż krążkami ciasta i mocno dociśnij je do ścianek miseczek. Ciasto...

  • śmietanowo-kokosowe nadzienie i porzeczki,pycha

Artykuły na temat: ciasto z mrozona porzeczka
  • Wszystko o porzeczkach w cieście

    Mrożone i świeże I te, i te nadają się do wypieku ciast. Ale dzięki tym pierwszym możemy przez cały rok, a nie tylko latem, cieszyć się orzeźwiającym...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Nie bój się mrozić

    Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest. Nie wszystkie z nich można zamrażać. Z pewnością do zamrażania nie nadaje się sałata i rzodkiewka. Poniżej przedstawiamy te produkty, które mrozimy najczęściej i po rozmrożeniu nadają się do spożycia.

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach...

  • Muffinki z pianką

    ..., orzechy, proszek do pieczenia i sodę wymieszane z mlekiem oraz maślankę. Ciasto rozlewać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Na cieście rozłożyć owoce. Schłodzone białko ubić na sztywno...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Włoskie desery

    ...g owoców kandyzowanych 9 listków żelatyny 500 g śmietany 750 g sera ricotta 4 łyżki likieru Maraschino Na ciasto biszkoptowe: jajka rozdzielić. Białko ubić na sztywną pianę dodając 100 g cukru(...) migdały. Dno okrągłej formy (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 25 minut. Po 15 minutach pieczenia ciasto można przykryć...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Najlepsze smaki lata

    ...dzieła. Z pewnością zaciekawią was również ciasta "na zimno", które można przygotować bez pieczenia . Tutaj nie ma ryzyka, że ciasto nie wyrośnie. Takie desery można przyrządzić nawet będąc na...

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są fantastycznym dodatkiem do wielu potraw. Zobacz, jakie dania możesz wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Medycyna ludowa od wieków wykorzystuje porzeczki w celu leczenia infekcji górnych dróg oddechowych, nieprzyjemnych ukąszeń owadów, a nawet reumatyzmu i artretyzmu. Spożywanie porzeczek zalecano również w przypadku uciążliwych bólów głowy oraz ogólnego wyczerpania i osłabienia...