• Informacje na temat:

    ciasto z mielonych biszkoptów

Przepisy na temat: ciasto z mielonych biszkoptów
  • Kremowe ciasta

    ...z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy jajecznej. Ciasto wymieszaj łyżką. Rozsmaruj na spodzie blachy (30 x 38 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz przez 35 minut w 200 st. C.  2. Wystudź, rozetnij(...) w 2-3 łyżkach wrzątku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko i kawę. Wymieszaj mikserem. Blachę (30 x 30 cm) wyłóż pergaminem Nałóż ciasto. Piecz 40 min...

  • Smaczny pomysł na "Lizaki z biszkoptów"

  • Pyszne ciasta bez cukru i tłuszczu

    ..., proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami. Domieszaj zapach migdałowy oraz morele.  2. Ciasto rozsmaruj na spodzie formy (śr. 24 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 40 minut w 180 st. 3 Biszkopt wystudź. Przed podaniem ciasto możesz oprószyć ksylitolem wymieszanym z wanilią. Keks daktylowy Sposób przygotowania 1. Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na godzinę do namoczenia. Kiedy...

  • szybko, smacznie, efektownie, łatwo, mało pracy

  • Wypieki z brzoskwinią

    Amerykański paj Ciasto: 55 dag mąki pszennej 10 dag smalcu 1 jajko 1 żółtko 20 dag masła 4 łyżki kwaśnej śmietany 5 łyżek cukru pudru 1 op. cukru waniliowego; Nadzienie(...) posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wyjmij jedną część ciasta. Rozwałkuj. Plackiem wylep formę. Ciasto ponakłuwaj widelcem. Piecz 20 minut w 190°C. Na podpieczony spód wyłóż brzoskwinie i jagody...

  • Trochę inna niż tradycyjna wersja podania mielonego, chyba lepsza.

  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    ...wypieku tart (o średnicy około 28 cm) smarujemy tłuszczem. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm, podsypując mąką. Wykładamy ciastem dno i boki formy. Nakłuwamy widelcem. Podpiekamy w piekarniku(...) do formy i wstawiamy do piekarnika na 40-45 minut. Na koniec patyczkiem sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone. Ciasto odstawiamy do wystudzenia i kroimy w bloki. Mniam! Ciasto gotowe! Pączki...

  • Smaczne i sycące danie dla fanów brukselki. Brukselka zapiekana z mielonymi w sosie jajeczno-śmietanowym z żółtym serem.

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...pieczenia, - 50 g mielonych migdałów, - 300 g malin, - 3-4 łyżki likieru migdałowego, - 100 g konfitury malinowej, - 350 g serka Mascarpone, - 300 g twarożku 20 proc. tłuszczu, - 2 opakowania cukru(...): - 25 dag twarogu, - 25 dag mascarpone, - 4 żółtka, - 1 torebka cukru waniliowego, - 10 dag podłużnych biszkoptów, - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, - 50 ml likieru amaretto, - 1 łyżka kakao...

  • Moja wersja biszkoptu

Artykuły na temat: ciasto z mielonych biszkoptów
  • Ciasta z malinami

    .... Wstaw do lodówki na 1-2 godz. Maliny delikatnie wymieszaj z cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną. Schłodzone ciasto podziel na dwie części: 2/3 i 1/3. Większy kawałek rozwałkuj na grubość 4-5 mm...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Ciasta jogurtowe

    ...dodawać do masy jajecznej. Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze (32 x 39 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piec 10 minut. Ściereczkę posypać 4 łyżkami cukru. Wyłożyć na nią biszkopt. Usunąć papier, a ciasto wraz ze ściereczką zwinąć. Wystudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić, aby spęczniała. Limonki sparzyć, z jednej zetrzeć skórkę i wycisnąć...

  • Jeśli uwielbiacie ciasta z powidłami i bezą, konieczne wypróbujcie przepis Magdaleny. Ciasto200 g mąki pszennej100 g cukru trzcinowego50 g mąki ziemniaczanej150 g mielonych migdałów150 g masła5 żółtek Śliwki2 łyżki mąki ziemniaczanej850 g węgierek Beza5 białekszczypta soli200 g cukru2 łyżki cynamonu CiastoMąkę pszenną zmieszać z cukrem trzcinowym, kopiastą łyżką mąki ziemniaczanej oraz zmielonymi na mąkę migdałami. Dodać zimne masło oraz pięć żółtek. Wszystko sprawnie zagnieść, gotowe ciasto...

  • Ciasta ze śliwkami

    Ciasto francuskie, kruche oraz sernik wzbogaciliśmy śliwkami.

  • Pokaż nam wyjątkowy przepis na kotlety mielone i wygraj sprzęt marki Ambition! Zawsze w stu procentach realizujesz przepis na potrawy? A może wolisz tworzyć własne interpretacje dań? Jeśli receptura ekspertów kulinarnych jest dla ciebie punktem wyjścia do stworzenia własnej wersji potrawy, ten konkurs jest dla ciebie. Stwórz i prześlij do nas w formie przepisu wraz ze zdjęciem, swoją autorską wariację na temat kotletów mielonych według przepisu Angeliki Witaszewskiej z powyższego filmu. Na...

  • Ciasta bez pieczenia

    Tarta malinowa z posypką Składniki: 7,5 dag migdałów bez skórki, 22,5 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki(...) serową i bitą śmietaną. Krem rozsmarować na spodzie z biszkoptów. Schładzać ok. 2 godzin. Migdały grubo posiekać. Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sitko. Wierzch tarty polać konfiturą i posypać...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Ciasta z budyniem

    ...wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą żółtkową. Pod koniec wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 8 minut w 200(...) ubić na gładki krem. Ubijając, dodawać pokrojone w kawałki masło. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem. Na krawędziach rozłożyć truskawki. 3. Ciasto zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki do stężenia...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...