• Informacje na temat:

    ciasto z masa z serka philadelphia

Przepisy na temat: ciasto z masa z serka philadelphia
  • Tort Philadelphia z winogronami (bez pieczenia)

    Składniki: 150 g masła 250 g Cantuccini 8 płatów żelatyny 600 g serka Philadelphia 300 g naturalnego jogurtu 100 g cukru  Opakowanie cukru waniliowego 75 ml likieru miętowego Sok z 1 cytryny 125 g śmietany kremówki po 250 g białych i różowych winogron Galaretka do ciast  Olej do formy Przygotowanie: Masło roztopić. Dodać pokruszone Cantuccini i umieścić w nasmarowanej olejem...

  • Serniki to ciasta dosyć niesforne, potrafią nie wyjść, opaść, być mega ciężkie itd. Dlatego dzisiaj jeszcze przed see bloggers dostaniecie przepis na sernik idealny

  • ​Multicooker: Ciasto marchewkowe

    ...tarce 200 g ananasa z puszki 100 g orzechów włoskich, posiekanych 50 g wiórków kokosowych 200 g serka kremowego typu Philadelphia 70 g masła w temperaturze pokojowej 100 g cukru(...). Nacisnąć przycisk START. 4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM. 5. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu. Pozostawić ciasto...

  • Święto być może niepolskie, jednak mające swój urok. Niezwykle klimatyczne, choć pewnie, aby w pełni to odczuć trzeba by udać się do Stanów. Mowa oczywiście o Halloween. Skoro staropolskie, czy starosłowiańskie Dziady (obchodzone faktycznie tak jak Halloween czyli w nocy na przełomie października i listopada) zastąpione zostały znacznie bardziej stonowanym Świętem Zmarłych, może warto zaszaleć? Zwłaszcza, że nie potrzeba wiele. Babeczki dekoruje się z przyjemnością, a zajmuje to tylko chwilę...

  • Red Velvet

    ...maślanki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka winnego octu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 60 ml czerwonego barwnika w płynie Masa: 2 opakowania serka kremowego np. philadelphia (2 x 300(...). Powstałą pianę wlej do ciasta, wymieszaj. Ciasto piecz w tortownicy w temp. 180 stopni C przez około 30 minut. Zostaw do wystudzenia. Masło i cukier utrzyj na puszystą masę. Dodaj wanilię, serek...

  • Bardzo smaczne, szybko się robi.

  • Pyszna, puszysto - kremowa masa, o niebiańskim smaku.

  • do ciasta marchewkowego chyba nikogo nie trzeba przekonywać, jest po prostu niezaprzeczalnie genialne :-) a ta polewa z serka topionego ... zaskakująco smaczna :-) polecam

  • Bardzo dobra masa do ciast. Polecam.

Artykuły na temat: ciasto z masa z serka philadelphia
  • lato nielato

    ...ciasteczek, rozkruszyc na miazge i polaczyc z 50g roztopionego masla. ulozyc na spodzie okraglej tortownicy, mocno ugniecione.     na mase laczymy 300g miekkiego serka, typu philadelphia, z 175g cukru drobnego. W przepisie jest to cukier zloty i zdaje mi sie ze ze wlasnie taki jest idealny, bo dzieki  niemu ciasto ma delikatny posmak karmelowy. ale jak sie nie uda dostac to bez przesady, z normalnym...

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...

  • Sylwester 2012

    ...śmietany, 20 dag wędzonej szynki w plastrach, opakowanie kremowego białego serka (np. Bieluch lub Philadelphia), 1-2 łyżki suchego maku, listki natki pietruszki do dekoracji. Przygotowanie(...) białego wina, 2 łyżki zasmażki błyskawicznej, sól, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Ciasto rozmrażaj w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkuj, złóż na cztery części i znowu rozwałkuj...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Rafał zaproponował sernik, jednak jego wersja znanego tego ciasta was zaskoczy. Spód:140 g migdałów90 g mąki pszennej120 g cukru pudru120 g masłaszczypta soli1-2 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) Masa serowa500 g twarogu sernikowego500 g ricotty600 g kwaśnej śmietany 18%8 jajekskórka starta z 1 pomarańczyaromat waniliowy lub ziarenka z jednej laski wanilii600 g białej czekolady SpódMigdały rozdrobnić, przesypać do głębokiej miski i dodać do nich mąkę oraz cukier puder. Masło rozpuścić i dodać...

  • Nietypowy przepis na jabłecznik. Spróbujcie, gwarantujemy, że stanie się waszym ulubionym ciastem. Kruche ciasto450 g mąki pszennej250 g masła2 żółtka90 g cukru pudru Masa jabłkowa2½ kg jabłek (najlepiej papierówek)odrobina wody (do podlania, jeśli owoce będą przywierać)2-4 łyżki cukru kryształu (do smaku)1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki bułki tartej (do smaku) Podaniebułka tarta do posypania ciasta2 białkacukier puder do posypania ciasta Kruche ciastoMąkę przesiać do dużej miski, dodać...

  • Sernik na kruchym spodzie z solonym karmelem. Kruchy spód100 g mąki pszennej3 szklanki cukru pudru½ łyżeczki proszku do pieczenia60 g zimnego masła1 żółtko Masa serowa225 g białej czekolady700 g dwukrotnie zmielonego twarogu (do wypieków)125 ml śmietany kremówki 36% 5 dużych jajek1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Solony karmel1 szklanka cukru4 łyżki wody8 łyżek śmietany kremówki 36%2 łyżki masładuża szczypta solisolone orzeszki ziemne do smaku Kruchy spódDno blaszki o wymiarach 24 cm x 24 cm...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...