• Informacje na temat:

    ciasto z lekką pianką kokosową

Przepisy na temat: ciasto z lekką pianką kokosową
Artykuły na temat: ciasto z lekką pianką kokosową
  • Suflet lekki jak puch

    ...miksera, potem możesz zwiększyć obroty. 2. Gdy piana będzie już ubita, połącz ją delikatnie z masą serową. Ciasto nakładaj do wcześniej przygotowanych (nasmarowanych tłuszczem i wysypanych cukrem lub...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Lamingtony

    ...masło i cukier, aż osiągnie lekką, puszystą konsystencję. Dodaj ekstrakt waniliowy, zmiksuj. Pojedynczo dodawaj jajka, cały czas ubijając. Dodaj olej i śmietanę, ubijaj do połączenia składników(...) miksturę do przygotowanej blachy, piecz przez 30 minut. Żeby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, wetknij szpikulec w środek ciasta. Jeśli będzie czysty po wyjęciu, ciasto można wyjąć z piekarnika...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...

  • W obronie słodyczy

    ...o smaczniejszą. Składniki: opakowanie lodów śmietankowych, kakao w pudrze, świeża mięta do dekoracji, gruszka 500 ml, syropu prostego (250 ml wody/250 g cukru) ciasto kruche, masa czekoladowa. Masa do tarty: 7 żółtek, 2 łyżki cukru, 2,5 szklanki śmietany kremówki, 200 g gorzkiej czekolady, kruche ciasto: 2 szklanki mąki, 100 g cukru, 250 g masła, Crème anglaise: 250 ml mleka...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

  • Rafał zaproponował sernik, jednak jego wersja znanego tego ciasta was zaskoczy. Spód:140 g migdałów90 g mąki pszennej120 g cukru pudru120 g masłaszczypta soli1-2 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) Masa serowa500 g twarogu sernikowego500 g ricotty600 g kwaśnej śmietany 18%8 jajekskórka starta z 1 pomarańczyaromat waniliowy lub ziarenka z jednej laski wanilii600 g białej czekolady SpódMigdały rozdrobnić, przesypać do głębokiej miski i dodać do nich mąkę oraz cukier puder. Masło rozpuścić i dodać...

  • Nietypowy przepis na jabłecznik. Spróbujcie, gwarantujemy, że stanie się waszym ulubionym ciastem. Kruche ciasto450 g mąki pszennej250 g masła2 żółtka90 g cukru pudru Masa jabłkowa2½ kg jabłek (najlepiej papierówek)odrobina wody (do podlania, jeśli owoce będą przywierać)2-4 łyżki cukru kryształu (do smaku)1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki bułki tartej (do smaku) Podaniebułka tarta do posypania ciasta2 białkacukier puder do posypania ciasta Kruche ciastoMąkę przesiać do dużej miski, dodać...