• Informacje na temat:

    ciasto z kremem tiramisu

Przepisy na temat: ciasto z kremem tiramisu
  • Malinowe tiramisu

    .... Skrop je resztą kawowego ponczu. Posmaruj pozostałym kremem.  3. Wprost na wierzch ciasta przesiej przez gęste sitko kakao (dzięki temu nie będzie grudek). Tiramisu wstaw do lodówki na ok. 5 godzin, a jeszcze lepiej na noc.  4. Maliny przebierz, opłucz szybko na sitku i dobrze osusz na ściereczce. Przed podaniem ciasto obłóż malinami i udekoruj listkami mięty. 

  • Ciasto na biszkopcie kawowym z masą kawową i kremem tiramisu. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.

  • Tiramisu marchewkowe z morelami

    ...mąkę z proszkiem do pieczenia. Dołóż startą marchewkę. Dobrze wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Na tym rozłóż biszkopty i lekko wciśnij je w ciasto. Piecz ok. 20 minut(...) przełóż kremem oraz owocami. Schładzaj 2 godziny. Wierzch oprósz kakao.

  • Wspaniały włoski deser na bazie serka mascarpone! Przepis oryginalnie włoski.

  • Kokosowe tiramisu

    Lekkie, delikatne ciasto.

  • Rurki zrobione z ciasta kruchego, nadziane kremem o smaku tiramisu :)

  • Tiramisu na Dzień Kobiet

    Przepis na nieziemskie tiramisu. Brzmi bardziej niż zachęcająco!

  • Tiramisu na bogato

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: składniki przełóż do miski, zagnieć, uformuj kulę. Podziel ją na pół, każdą część rozwałkuj na kształt prostokątnej foremki do tiramisu. Piecz oddzielnie po 20 minut w 180°C. Poncz: kawę i likier amaretto wymieszaj.  2. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, zmiksuj z serkiem. Białka ubij na sztywno, domieszaj do masy. Do foremki włóż...

  • To ciasto jest szybkie i banalnie proste- jednym słowem: dla idących na łatwiznę... ;>

Artykuły na temat: ciasto z kremem tiramisu
  • Domowe tiramisu

    Przygotowanie Ciasto: jajka umyć, żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli, dodać po jednym żółtku, przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Ciasto przelać do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180°C. Biszkopt trzymać w piekarniku aż do wystygnięcia, potem przekroić wzdłuż na dwie połowy. Przygotować...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Ciasta z truskawkami

    .... Ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Konfiturę podgrzać. Zdjąć obręcz tortownicy. Na wierzchu ciasta ułożyć truskawki, polać je konfiturą. Truskawkowe tiramisu Składniki na 12 porcji: 12(...) z likierem. Ponownie posmarować kremem. Ostatnią warstwę zrobić z czterech biszkoptów nasączonych kawą z likierem. Deser wstawić do lodówki do stężenia. Potem posypać wierzch kakao. Tiramisu pokroić...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • Ciasta z truskawkami

    ...i ubitą śmietaną. Krem rozsmarować na biszkopcie. Schładzać 20-30 minut. Ciasto pokroić na 6 szerokich pasków. Jeden zwinąć. Ustawić pionowo na paterze, owijać pozostałymi paskami ciasta z kremem. Tort(...). Pianę połączyć z żółtkami. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 10 minut...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Kawa - nie tylko w filiżance

    Włoski deser kawowy tiramisu zna każda gospodyni. Oto inne pyszności z kawą.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Desery świata

    ...biszkopty, nasączone rozpuszczoną kawą z likierem. Posmaruj kremem i powtarzaj ten krok aż do zużycia wszystkich składników.Formę z tiramisu wstaw do lodówki, aby stężało. Następnie wyjmij z formy(...) stolnicy, trochę oleju do posmarowania. Stop 85 g masła, odstaw do przestudzenia. Mąkę wymieszaj z solą i zrób wgłębienie. Wlej żółtko, 2/3 stopionego masła i zagnieć ciasto dodając kilka łyżek...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...