• Informacje na temat:

    ciasto z kremem cytrynowym i czekoladowym

Przepisy na temat: ciasto z kremem cytrynowym i czekoladowym
  • Ciasta warzywne

    ...cukier, jajka, kakao, przyprawę do piernika, olej i proszek do pieczenia. Zmiksuj.  2. Piecz ciasto 60 minut w temp. 180°C. Udekoruj je pokrojonym w paski burakiem i skórką cytrynową. Posyp cukrem pudrem.  Z marchewką i serowym kremem Sposób przygotowania 1. Masło roztop, dodaj cukier i marchew. Mieszaj do momentu rozpuszczenia się cukru. Miksując, dodaj żółtka. Ubij pianę z białek...

  • Pyszne czekoladowe ciacha z owocami

  • Muffinki z kremem

    Przygotujesz je bez trudu.

  • Mamy już jesień, dlatego postanowiłam upiec dziś ciasto, które umili każdą jesienną chwilę, bez względu na pogodę ???? Ciasto marchewkowe z pysznym kremem cytrynowym i kakaową polewą to ciasto dość ciężkie, ale pyszne i sycące. Spróbujcie koniecznie, bo warto! ????

  • Tort cytrynowy

    Składniki na ok. 12 porcji: Kruche ciasto: - 200 g mąki, - 1 jajo, - 100 g masła, - 100 g cukru Krem: - 2 sparzone cytryny, - 7 płaskich łyżeczek żelatyny, - 3 żółtka, - 80 ml wytrawnego białego(...) Przygotowanie: Ze składników szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i chłodzić ok. 60 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Ciasto rozwałkować i przełożyć do tortownicy uformować brzeg (ok. 3 cm...

  • Ciasto dla wielbicieli cytrusów.

  • Ciasto grejpfrutowe

    Z pysznym kremem.

  • Zwykłe ciasto marchewkowe z niezwykłym kremem cytrynowym

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym, by nie ściemniały. Blachę wyłożyć folią aluminiową tak, by nieco wystawała ponad krawędź blachy(...) z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię. Odstawić do...

  • To proste ciasto urzeknie każdego...wilgotny murzynek z delikatnym, orzeźwiającym kremem, jak dla mnie to super połączenie :)

Artykuły na temat: ciasto z kremem cytrynowym i czekoladowym
  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    Przygotowanie: Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym, by nie ściemniały. Blachę wyłożyć folią aluminiową tak, by nieco wystawała ponad(...) i skórkę otartą z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Ciasto z legendami

    Nadziewane bitą śmietaną, twarożkiem lub kremem czekoladowym. Serwowane z orzechami włoskimi, rodzynkami bądź innymi bakaliami. Podawane również na słono z farszem mięsnym i grzybowym. Mowa oczywiście o cieście francuskim, które doskonale łączy się z wszelkiego rodzaju dodatkami.

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym, by nie ściemniały. Blachę wyłożyć folią aluminiową...

  • Ola przygotowała niezwykle smaczny i przepięknie prezentujący się w ciemności tort. Jeśli lubicie smak porzeczki i cytrusowe nuty, ten wypiek z pewnością przypadnie wam do gustu. Biszkopt cytrynowy5 dużych jaj ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki tortowej¼ szklanki mąki ziemniaczanej1 cytryna (skórka) Frużelina porzeczkowa400 g czarnych porzeczek100 g cukru1 cytryna (sok)5 łyżeczek żelatyny75 ml wody Krem cytrynowy2 szklanki mleka4 jaja4 łyżki mąki pszennej5 łyżek mąki...

  • Ciasta z bananami

    ...z likierem, a do drugiej roztopioną czekoladę. 2. Na spodzie z herbatników rozsmarować krem kokosowy, a na nim poukładać plasterki bananów. Przykryć kremem czekoladowym, plastikową łopatką wygładzić(...). Rozsmarować na nim 2/3 kremu. Pośrodku rozłożyć banany. Ciasto zwinąć w rulon, owinąć folią aluminiową, wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem roladę posmarować pozostałym kremem i posypać wiórkami...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Ciasta na niedzielę

    ...do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane cukrem Tortu ze świeżymi owocami nie należy posypywać cukrem pudrem, bo szybko zwilgotnieje. Podobnie będzie, gdy posypiemy ciepłe ciasto. Placek grejpfrutowy Składniki na 12 porcji: 125 g mąki...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...

Wideo na temat: ciasto z kremem cytrynowym i czekoladowym
  • Wiosenne ciasta owocowe w wykonaniu Bartka Boratyna

    Bartek Boratyn przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" wiosenne desery. Na stole pojawiły się: truskawkowo-pistacjowa tarta francuska, bunt cytrynowo-tymiankowy, miętowo-czekoladowe doniczki oraz limonkowe cupcakesy z kremem maślanym. Jakich składników Boratyn użył do przygotowania tych ciast?

  • Wiosenne ciasta owocowe w wykonaniu Bartka Boratyna

    Bartek Boratyn przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" wiosenne desery. Na stole pojawiły się: truskawkowo-pistacjowa tarta francuska, bunt cytrynowo-tymiankowy, miętowo-czekoladowe doniczki oraz limonkowe cupcakesy z kremem maślanym. Jakich składników Boratyn użył do przygotowania tych ciast? (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news).