• Informacje na temat:

    ciasto z kiwi

Przepisy na temat: ciasto z kiwi
  • Rolada biszkoptowa z kiwi

    Sposób przygotowania 1. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Białka ubij. Żółtka utrzyj z 2/3 szkl. cukru, dodaj pianę z białek i mąkę z proszkiem. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 min w 180 st. Piecz 20 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę i razem z nią ciasno zwiń. Wystudź.  2. Kiwi obierz, pokrój na kawałki, gotuj 5 minut. Zmiksuj, przetrzyj. W gorącym musie...

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto z kiwi"

  • Babeczki z kiwi

    Składniki: 200 ml mleka 20 dag mąki pszennej 7,5 dag masła 7,5 dag cukru jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 4 owoce kiwi gotowy sos czekoladowy kilka gałązek świeżej mięty Przygotowanie: 1 Kiwi umyj i obierz. Dwa owoce pokrój na plasterki, pozostałe - dowolnie. Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, wsyp cukier, sól, sodę oraz proszek...

  • Przyznaję bez bicia, że jeszcze nigdy nie użyłam kiwi do żadnego wypieku. Aż do teraz :) Co prawda zalałam kiwi tylko galaretką, ale i tak całość komponuje się wyśmienicie! Torcik jest bardzo lekki, odrobinę kwaśny, ale i z delikatną nutą słodyczy. Dla mnie idealny na każdą rodzinną uroczystość :)

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Ciasto rozłóż w natłuszczonej blaszce i upiecz w piekarniku (180°C, ok. 10-15 min). Następnie ostudź i małą foremką wytnij z ciasta kółka. Kiwi obierz i pokrój w plasterki. Umyj owoce do dekoracji. Kremówkę ubij, dodaj twarożek, cukier puder i wymieszaj na gładki krem. Umieść go w szprycy i wyciskaj na krążki ciasta. Na kremie kładź plasterki kiwi, na nie ponownie wyciskaj krem, kładź ciasto i kiwi...

  • Ciasto bardzo delikatne. Krem budyniowy na soku z kiwi, oraz krem galaretkowo-serowy.Tutaj biszkopt makowy, ale można użyć normalnego, bo nie wszyscy lubią mak.

  • Tarta z sosem kiwi

    Szybkie ciasto.

  • Proste i szybkie do wykonania.

  • Karpatka w kilku smakach

    ...wbijamy jaja i miksujemy na najwyższych obrotach przez 5 minut. Ciasto przekładamy do blaszek, rozsmarowując na papierze. Całość pieczemy około 25 minut do uzyskania złocistego koloru. Kiwi obieramy(...). Gotujemy wodę z margaryną, dodajemy zawartość torebki z ciastem i kakao, rozcierając masę. Po jej ochłodzeniu wbijamy jaja i miksujemy na najwyższych obrotach przez 5 minut. Ciasto przekładamy do...

  • Dzisiaj mam dla Was bardzo pyszne ciasto. Wystarczy 15 minut plus pieczenie. Bardzo, bardzo polecam, jest tak pyszne, że nie można się od niego oderwać. Ma same zalety i jedną wadę. Jest niedrogie w przygotowaniu, łatwe i szybkie, a wada to niestety idzie w boczki...może jakby zjadł jeden kawałek, to by nie poszło, ale nie da się poprzestać na jednym. Dodam, że podczas pieczenia tak cudownie pachnie, że nie można doczekać się kiedy będzie gotowe i najchętniej ukroiłoby się kawałek gorącego....

Artykuły na temat: ciasto z kiwi
  • Tort kiwi z mascarpone

    Składniki: Ciasto: 2 jajka 75 g cukru Opakowanie cukru waniliowego 100 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kiwi: 750 g kiwi 0,25 l soku winogronowego 2 łyżki skrobi(...) (26 cm O) wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć ciasto, piec w temp 175 st. C przez 20-25 minut. Wyjąć, odstawić na 10 minut, następnie uwolnić z formy. Kiwi obrać, pokroić w ćwiartki, a następnie...

  • Kiwi pochodzi z Chin, a na masową skalę uprawiane jest w Nowej Zelandii. Czemu swoją nazwę dzieli z pewnym ptakiem i dlaczego nazywane jest superowocem? Fot. 123RF/Picsel Właściwie kiwi to agrest chiński porastający pnącza o skomplikowanej nazwie akitinidia. Gdy roślina trafiła do Nowej Zelandii, gdzie obecnie jest uprawiana, mieszkańcy ochrzcili ja mianem kiwi. Brązowe, owalne owoce, pokryte skórką z delikatnym meszkiem do złudzenia bowiem przypominają ptaki zamieszkujące właśnie Nową...

  • Orzechowa tarta z sosem kiwi

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło i cukier, posiekaj nożem. Następnie dodaj żółtko oraz 1-2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Świąteczne ciasta z bakaliami

    ...do nagrzanego do 150°C piekarnika. Po 20 minutach pieczenia przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i dopiekamy jeszcze około 30 minut. Gotową chałkę lekko studzimy w formie. Wyjmujemy i przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Keks z owocami kandyzowanymi Składniki: 350 g owoców kandyzowanych (kiwi, mango), łyżeczka tartej skórki z cytryny, 4 łyżki białego rumu, 2 jajka, 100 g drobnego...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Ciasta bez pieczenia

    Pyszne ciasto nie musi powstawać w piekarniku! Można je wyjąć także... z lodówki!

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Delicje z Toskanii czyli Castagnaccio alla Toscana ; diety dzień 7-my.

    Jak głosi legenda, najprawdopodobniej pierwsze ciasto z mąki kasztanowej wypiekł w 1533 roku Pilade z miasta Lucca. Stare toskańskiej kroniki donoszą,...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...