• Informacje na temat:

    ciasto z jabłkami sypane

Przepisy na temat: ciasto z jabłkami sypane
  • Szarlotka sypana z manną

    ....  3. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz przez 1 godzinę, aż wierzch będzie rumiany i chrupiący. 

  • Przepyszne,szybkie i proste ciasto z aromatem soczystych gruszek.Miałam ochotę na to ciasto od dłuższego czasu i wczoraj się dokonało i było warto:)przepis pochodzi z bloga:domowe-wypieki.blogspot.com

  • Najprostsza szarlotka - jak z PRL-u

    Jesień to pora wariacji na temat szarlotek i potraw z jabłkami w roli głównej. Dla tych, którzy mają apetyt na domowe ciasto, a nie lubią zbyt wielkiego wysiłku przy pieczeniu, mamy szarlotkę "sypaną", robioną z jabłek i suchych produktów.

  • Pyszne ciasto sezonowe ze śliwkami,bardzo proste i expresowe w wykonaniu.Przepis wyszperałam w internecie,źródło:vegetka.pl

  • O małej czarnej słów kilka, czyli Międzynarodowy Dzień Kawy

    ...ciasto z jabłkami posypane cynamonem Składniki: 4 duże jabłka 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 5 jaj 8 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 opakowania cukru(...) w połączeniu z dietą i ćwiczeniami zwiększa szanse zwalczenia nadwagi o 20 %.  Ciasto do kawy? Tylko z najlepszych polskich składników Jak widać kawa posiada bogatą historię i wiele cennych właściwości. Co...

  • To bardzo prosty przepis, wszystkie składniki wsypujemy do miski i odpoczywamy, a później do piekarnika i gotowe. Smacznego.

  • Szarlotka sypana. Szczerze mówiąc, spotkałam się z taką wersją szarlotki po raz pierwszy i ta "odmiana" bardziej mi odpowiada, tym bardziej, że czas jej zrobienia to jakieś 15 minut, nie wliczając w to czasu pieczenia. Ciasto polecam wszystkim fanom: a) szybkich ciast; b) jabłek; c) cynamonu.

  • Ciasto wyszło bardzo smaczne,serdecznie polecam:)

  • Szarlotka sypana - czyli najprostszy przepis na ciasto z jabłkami :)

  • lutego 24, 2015 Jabłecznik sypany WYPIEKI I DESERY Jabłecznik sypany lub też szarlotka sypana to bardzo popularny przepis, który po prostu trzeba wypróbować. :-) To ciasto nie może się nie udać. Nie rośnie, więc nie opada. Żadnego zagniatania, miksowania. Na ciepło (kiedy ostygnie można podgrzać w mikrofalówce), z lodami smakuje najlepiej, ale wyciągnięte z lodówki też jest dobre.

Artykuły na temat: ciasto z jabłkami sypane
  • Jabłko w roli głównej

    Lubisz szarlotki? Poznaj nasze nowe przepisy na pyszne ciasta z jabłkami.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Klucz do tajemnicy

    Zamykasz oczy i... wraca obraz dawnej Wigilii. Domek dziadków w zaśnieżonym lesie, wypatrywanie św. Mikołaja, wyprawa z tatą po choinkę. We wspomnieniach wciąż jesteśmy dziećmi, dzięki temu umiemy przekazać bliskim przekonanie, że Facebook i Skype sobie, a my sobie. W ten wieczór rodzina ma być razem. Nasi bohaterowie opowiadają o świątecznych zdarzeniach, które nawet po latach wywołują uśmiech.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Czy ktoś zamienił mi męża?

    ...pytania: "Jak było w pracy?", Ala wybucha: "Co mam ci powiedzieć, że brief był niedopracowany?! Że o 13 na lunch zjadłam placki z jabłkami?! Nic się nie wydarzyło!". W końcu mówi, że z nim w związku się...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Nietypowy przepis na jabłecznik. Spróbujcie, gwarantujemy, że stanie się waszym ulubionym ciastem. Kruche ciasto450 g mąki pszennej250 g masła2 żółtka90 g cukru pudru Masa jabłkowa2½ kg jabłek (najlepiej papierówek)odrobina wody (do podlania, jeśli owoce będą przywierać)2-4 łyżki cukru kryształu (do smaku)1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki bułki tartej (do smaku) Podaniebułka tarta do posypania ciasta2 białkacukier puder do posypania ciasta Kruche ciastoMąkę przesiać do dużej miski, dodać...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...