• Informacje na temat:

    ciasto z fasoli czerwonej z bananem

Przepisy na temat: ciasto z fasoli czerwonej z bananem
  • Sprawdzone sposoby

    ...1. Ciasta na muffiny nie mieszaj zbyt długo, ponieważ przez to babeczki mogą się stać za twarde. 2. Do ślimaczków pasuje nie tylko słodki, lecz także wytrawny farsz, np. mus z czerwonej fasoli lub z ciecierzycy. 3. Do przygotowania placuszków możesz też - w miejsce zalecanej w przepisie kaszy manny - użyć mąki. W takim przypadku dodaj dwa banany i zupełnie zrezygnuj z cukru. 4. Placuszki będą...

  • Brownie z czerwonej fasoli i bananem z małą ilością cukru. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu

  • Gruzińskie ciasto z czerwonej fasoli jest nie tylko smaczne, niezbyt słodkie i dzięki temu relatywnie zdrowe, ale też bezglutenowe. A przy tym smakuje jak najlepsza gorzka czekolada! Nie wierzycie? Sprawdźcie sami! Proporcja na dwie małe keksówki albo jedną dużą.

  • ciasto bez mąki i bez tłuszczu. wilgotne, miękkie, lekkie, bardzo czekoladowe. fasola nie jest wyczuwalna, polecam :-)

  • Smaczna pasta do pieczywa

  • Wykonanie tej sałatki zajmuje ok 20 minut, jest tania, smaczna i pożywna. W sam raz na szybką kolację albo śniadanie.

  • Pyszna, pożywna zupa w 30 min? Da się zrobić ;)

  • Smaczny pomysł na "Ciasto fasolowe z bananem"

  • bardzo szybka sałatka

  • Bardzo prosta, tania i przede wszystkim PYSZNA !!!

Artykuły na temat: ciasto z fasoli czerwonej z bananem
  • Kulki sezamowe z pastą z czerwonej fasoli i bananami

    ...włoskiego.  Rozgnieć kule na placki. Na środek każdego nałóż 1/4 łyżeczki pasty z czerwonej fasoli i kawałek banana. Zawiń brzegi ciasta do środka. Delikatnie ponownie uformuj ciasto na kształt kuli. Po(...). W dużej misce usyp kopiec z mąki ryżowej, w środku zrób dołek. Wmieszaj syrop w mąkę ryżową, następnie urabiaj ciasto w misce przez 5 minut, formując kulę.  Ciasto powinno mieć konsystencję zwykłego...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Zamienniki jajek

    Myślisz, że nie uda się bez nich upiec ciasta, przyrządzić pasztetu lub mielonych kotletów? Mylisz się! Potrawy bez jaj mogą być pyszne.

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ..., wyjmuj łyżką cedzakową, gdy zaczną wypływać na wierzch. Zjedz z porcją tartej marchewki. Sałatka z tuńczyka ● puszka tuńczyka w kawałkach z wody ● puszka czerwonej fasoli ● 2 ogórki kiszone(...) warzywne ● mała cukinia i bakłażan ● pół papryki czerwonej ● pół papryki żółtej ● 2 łodygi selera naciowego ● cebula ● łyżka oleju rzepakowego ● sól, pieprz, oregano Z tej ilości składników zrobisz dwie...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    Ale jak to zrobić, gdy mamy np. chore serce, cukrzycę czy niedoczynną tarczycę? Przy przewlekłych chorobach boimy się ograniczeń dietetycznych.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Gofry gryź!

    ...liście mięty i pistacje do podania Miodowy jogurt: wymieszaj jogurt z miodem. Przelej masę do sitka, połóż je na misce i wstaw do lodówki na noc. Ciasto na gofry: w kubku wymieszaj drożdże ze(...) robienia lodów (lub gotowe lody orzechowe) Dodatki: 200 ml śmietanki kremówki, 130 g startej ciemnej czekolady (55% kakao), cienko pokrojony banan, prażone słone orzeszki Ciasto na gofry: za...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...