• Informacje na temat:

    ciasto z bialek z wisniami

Przepisy na temat: ciasto z bialek z wisniami
  • Ciasta z wiśniami

    ...białka z odrobiną soli. Dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.  2. Ciasto wylej do blachy, posyp wiśniami. Piecz 45 minut w temp. 180°C. Gotowe posyp cukrem pudrem.  Bezglutenowe z kremem(...) w 4 łyżkach wody, wlej do owoców. Zagotuj. Ostudź. Tężejącą masę owocową wylej na wierzch. Wstaw do lodówki na całą noc. Śmietanę kremówkę ubij, dekoruj nią ciasto tuż przed podaniem.

  • Pyszne, latwe do wykoniania ciasto- w sam raz do popoludniowej kawy :) Nie jest zbyt slodkie dzieki dodatkowi wisni- szczerze polecam.

  • Sernik z wiśniami

    ...rozpuszczoną żelatynę, schłodź. Dekoruj ciasto, posyp prażonymi migdałami. 

  • łatwe,szybkie i smaczne!

  • Sernik z wiśniami

    Puszyste ciasto z owocami...

  • ciasto które robi sie szybciutko w smaku rewelacyjne moja rodzina bardzo go lubi

  • Tort z wiśniami

    Sposób przygotowania 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 3 łyżkami wody i ubij, powoli dosypując 10 dag cukru oraz cukier waniliowy. Kiedy piana będzie sztywna, kolejno dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem. Porcjami wsyp do masy jajecznej.Wymieszaj. Tortownicę(o śr. 18 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika...

  • Szybkie i proste

  • Serowiec z wiśniami i orzechami

    ..., potem wlej ok. 150 ml zimnej wody. Szybko zagnieć. Odłóż 1/3 maślanego ciasta, zawiń je w folię spożywczą. Pozostałe ciasto cienko rozwałkuj na stolnicy lekko oprószonej mąką. 2. Głęboką żaroodporną(...) mąki. Przemieszaj. 3. Masę przełóż do formy wylepionej plackiem. Odłożone ciasto cienko rozwałkuj. Placek ułóż na wierzchu formy. Mocno zlep brzegi. Pozostałe jajko roztrzep widelcem. Posmaruj nim...

  • Szampita to jeden z najpopularniejszych ciast w Serbii- bardzo slodki, jeden kawalek jest w stanie zaslodzic awet najwiekszego lasucha :-) Nazwa ciasta: szam to po serbsku wlasnie piana bezowa z cukrem, a pita to ciasto.

Artykuły na temat: ciasto z bialek z wisniami
  • Czekoladowa rolada z wiśniami

    ...1. Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać porcjami (po 1 łyżce) cukier, następnie po 1 żółtku. Czekoladę połamać, roztopić z masłem, przestudzić, wymieszać z przesianymi mąkami, kakao i proszkiem do pieczenia. Pianę delikatnie połączyć z masą czekoladową przy pomocy rózgi kuchennej. 2. Ciasto wylać na dużą, płaską blachę wyłożoną...

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Puszysty sernik z wiśniami

    ...tłuszczem i oprószamy mąką. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim spód formy.  2.Twaróg mielimy. Z trzech jaj żółtka oddzielamy od białek i dodajemy z pozostałym cukrem oraz esencją waniliową do twarogu, miksujemy na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo łączymy z masą serową, delikatnie mieszamy, a następnie wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Pieczemy około 45 minut w 180ºC. Sernik...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Makowiec z wiśniami

    Przygotowanie: Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, wsyp cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj żółtka oraz pokrojony na małe kawałki tłuszcz. Szybko zagnieć jednolite ciasto. ¼ ciasta(...) wyłóż na podpieczony kruchy spód. Wyrównaj łyżką, w masę wciśnij osączone wiśnie. Na wierzch zetrzyj zamrożone ciasto. Piecz 45-50 min w temp. 180°C. Gdy wystygnie, oprósz cukrem pudrem. Zobacz...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Tort szwarcwaldzki z wiśniami

    Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z trzema łyżkami wody i ubij na sztywno, dosypując 100 g cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszaj z 25 g mąki ziemniaczanej. Małymi porcjami wsypuj do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż do niej ciasto...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Puszyste z wiśniami

    To ciasto zawsze się udaje, bez względu na to, jakie owoce wykorzystasz. Zamiast oleju użyj roztopionego masła. Będzie pulchniejsze, jeśli dodasz płaską łyżeczkę sody.

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...