• Informacje na temat:

    ciasto z agrestem i budyniem

Przepisy na temat: ciasto z agrestem i budyniem
Artykuły na temat: ciasto z agrestem i budyniem
  • Agrest w sernikowym wydaniu

    ..., budyniem, 2–3 łyżkami wody, łyżką cukru pudru i miksujemy. Białka ubijamy z pozostałym cukrem pudrem na sztywno i stopniowo dodajemy do masy, mieszamy.  3. Agrest oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Każdą jagodę nakłuwamy igłą lub szpilką w kilku miejscach. Prostokątną blachę o wymiarach 20x28 centymetrów smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę, łącznie...

  • Jedni kochają agrest, a inni go nienawidzą. Oto kilka przepisów, które z pewnością przekonają nawet największych sceptyków. Fot. 123RF/Picsel Agrest jest niedocenianym owocem. Najczęściej możemy go spotkać w przydomowych ogródkach. Krzaczki, na których rośnie są pokryte kolcami, z tego powodu jego zbieranie nie należy do najprzyjemniejszych. Skórka owocu jest twarda i pokryta licznymi włoskami, a lekko kwaskowaty miąższ obfituje w liczne pestki. Z tych właśnie powodów agrest nie należy do...

  • Ciasto z budyniem i bezą

    Szybkie i efektowne ciasto. Goście już cię nie zaskoczą.

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...1. W misce wymieszać 400 g mąki, drożdże i 50 g cukru. Stopić 75 g masła, dolać do niego mleko i lekko razem podgrzać. Wlać do miski, wbić 1 jajko. Zagnieść ciasto. Przykryć, odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Resztę mąki wymieszać z 100 g cukru i cukrem wanilinowym, dodać 125 g masła. Rozcierać palcami, aż powstaną grudki. Kruszonkę włożyć do lodówki. Śmietanę wymieszać z budyniem, 75

  • Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Fot.123RF/PICSEL Agrest jest niedocenianym owocem. Najczęściej możemy go spotkać w przydomowych ogródkach. Krzaczki, na których rośnie są pokryte kolcami, z tego powodu jego zbieranie nie należy do najprzyjemniejszych. Skórka owocu jest twarda i pokryta licznymi włoskami, a lekko kwaskowaty...

  • Ciasta z agrestem

    ...porcjami dodawać do masy śmietanowej. 2. Ciasto rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem blachy. Owoce oczyścić, opłukać i dobrze osuszyć. Agrest rozłożyć na cieście. Placek wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Po 20 minutach ciasto posypać porzeczkami. Piec jeszcze około 15 minut. Babeczki z kremem Składniki na 10 porcji: 25 dag mąki, 15 dag cukru, skórka starta z cytryny...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...