• Informacje na temat:

    ciasto wz na dużą tortownicę

Przepisy na temat: ciasto wz na dużą tortownicę
  • Kontrastowe ciasta

    ...składniki wraz z winogronami i całość mieszamy. W drugiej zaś mieszamy mokre składniki. Mleko, olej i jajka dodajemy do suchych składników i mieszamy dużą łyżką do połączenia.  Ciasto wlewamy do keksówki(...)Ciasto zebra Sposób przygotowania Ciasto zebra spełnia wszystkie wymogi dobrego deseru: jest przepyszne, ładnie wygląda i jest proste w przygotowaniu! Mieszankę do domowego wypieku ciasta...

  • Pyszne czekoladowe ciasto, przekładane delikatnym, aksamitnym kremem, polane delikatną czekoladą. Wprost rozpływa się w ustach.

  • Ciasto "obłoczek" czekoladowy

    Czekoladowe ciasto, lekkie jak pianka, uwodzicielskie i niezbyt słodkie. Dla tych, którzy szukają niebanalnej inspiracji na świąteczny stół.

  • Szybkie i niedrogie ciasto, które smakuje całej rodzinie. W dodatku bardzo proste do wykonania.

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Po tym czasie dodać przesianą mąkę i dokładnie wyrobić (mieszadłem miksera lub ręką). Ciasto wyrabiać przez około 15 minut lub do czasu aż będzie gładkie, elastyczne i będzie odchodziło od ręki (nie będzie się do niej kleiło). Nie ma potrzeby dosypywania większej ilości mąki. 3 . Dwie duże okrągłe tortownice o średnicy ok. 30 cm lub jedną dużą...

  • Dziś wuzetkę można kupić niemal w każdej kawiarni, a cukiernicy wymyślają co raz to inne jej wersje: z serowym kremem, z dżemem, z galaretką nawet. Najczęściej jednak spotkać ją możemy w klasycznym wydaniu – czyli czekoladowy biszkopt, posmarowany warstwą marmolady i przełożony bitą śmietaną, z wierzchu polany czekoladą i ozdobiony kleksem bitej śmietanki.

  • Łatwe ciasto marchewkowe według Kasi Meller

    To ciasto ma dużo marchwi, orzechów i migdałów, a mało cukru i mąki. Łatwo je zrobić i jest to ulubiony deser dzieci - zachęca Kasia Meller, autorka książki "W kuchni Mamy i córki".

  • Pyszne i lekkie ciacho- domowe idealne na spotkania z rodzinka i przyjaciółmi przy kawce:-)

  • Margarynę roztopić (zdjąć z ognia) wsypać cukier i cukier waniliowy - mieszać. Dodawać po jednym jajku i dalej mieszać, następnie wsypać proszek do pieczenia i na przemian mąkę z mlekiem. Tortownicę (dużą)posmarować tłuszczem i wylać ciasto. poukładać śliwki poprószone mąką. Piec 45 minut (lub troszkę dłużej) w temp. do 200 stopni C. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

Artykuły na temat: ciasto wz na dużą tortownicę
  • Kruche ciasto czekoladowe z owocami

    To ciasto nie wymaga dużo pracy, możesz do niego wykorzystać owoce sezonowe. Poniżej przedstawiamy przepis.

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Ciasto biszkoptowe

    Pyszne cytrynowe ciasto z bitą śmietaną.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Ciasto czekoladowe z imbirem i cynamonem

    ...z rozpuszczoną czekoladą, imbirem i cynamonem, miksujemy. Tortownicę o średnicy 26 centymetrów smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy. 3. Jabłka obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Zaokrąglone części owoców nacinamy nożem. Jabłka wciskamy w wierzch ciasta i pieczemy około 45 minut w 175ºC. Jeśli ciasto za bardzo zacznie się...

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...

  • Ciasta z jabłkami

    Krucha tarta Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 15 dag masła lub margaryny, 8 dag cukru pudru, 2 żółtka. Na nadzienie: 1 kg kwaskowych jabłek, 1 łyżeczka cynamonu(...) ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na około 2 godziny. Rodzynki zalej wrzącą wodą, odstaw na ok.10 minut. Następnie odcedź i osącz. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • ciasto bezowe z jabkami.

    ...składniki na ciasto: jedna cała szklanka i jeszcze pół  szklanki mąki przennej, dwa jaja, łyżeczka,  proszku do pieczenia,  trzy łyżki śmietany 18% pół...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...