• Informacje na temat:

    ciasto wiśniowe z galaretk a

Przepisy na temat: ciasto wiśniowe z galaretk a
  • dość pracochłonne ale wynagradza to smakiem i wyglądem.nie znam osoby której by nie smakowało:)

  • TO CIASTO MOŻNA PIEC NIE TYLKO WTEDY, GDY JEST SEZON NA WIŚNIE. JEŚLI JEDNAK UŻYWAMY WIŚNIOWYCH PRZETWORÓW, POWINNIŚMY JE DOKŁADNIE ODCEDZIĆ Z SYROPU

  • Kakaowy biszkopt z delikatną, nieprzesłodzoną wiśniową pianką i owocami. Smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za ciastami z kremami czy masą.

  • Pyszne ciasto z wiśniami - w sam raz na weekend

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto brzoskwiniowo–wiśniowe"

  • Puszysty biszkopt a w nim czekoladowo-wiśniowa masa. Pychotka!!!!

  • Ciasto trochę pracochłonne ale końcowy efekt wszystko wynagrodzi :)

  • lekkie ciasto wśniowe z serkam homogenizowanymi o spodzie nutlellowo-sucharkowym

  • Bardzo smaczne ciasto biszkoptowe z wiśniami i bitą śmietaną

  • Smaczny pomysł na "Wiśniowe rogaliki"

Artykuły na temat: ciasto wiśniowe z galaretk a
  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Drożdżowe ciasto z pyszną kruszoną i dżemem śliwkowym. Drożdżowe60 dag świeżych drożdży160 g cukru1½ szklanki letniego mleka1 kg mąki10 żółtek100 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy2 łyżki jogurtu naturalnegokieliszek wódki (ok. 30 ml)szczypta soli Kruszonka 125 g mąki pszennej 50 g cukru (można dodać mniej)50 g masła2 łyżeczki cukru waniliowegogarść orzechów włoskich Dodatkowo 2 garście orzechów włoskich Dżem śliwkowy8 łyżek wody 2 łyżki cukru8 goździkówszczypta cynamonu szczypta...

  • Ciasto na kruchym spodzie z bananowym wsadem, musem z białej czekolady i malinową żelką. Spód shortbread 200 g masła90 g brązowego cukru270 g mąki pszennej 60 g mąki kukurydzianej½ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka nalewki goździkowej Bananowy wsad owocowy4 jabłka50 ml czerwonego winakilka łyżek nalewki cynamonowej (do smaku) 50 g brązowego cukru1 łyżka anyżu1 łyżka cynamonu300 g jeżyn2 czerwone galaretki (np. malinowe)30 g żelatynywoda do zalania żelatyny (ma przykryć żelatynę)1-1½ kg...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • Sernik na kruchym spodzie z solonym karmelem. Kruchy spód100 g mąki pszennej3 szklanki cukru pudru½ łyżeczki proszku do pieczenia60 g zimnego masła1 żółtko Masa serowa225 g białej czekolady700 g dwukrotnie zmielonego twarogu (do wypieków)125 ml śmietany kremówki 36% 5 dużych jajek1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Solony karmel1 szklanka cukru4 łyżki wody8 łyżek śmietany kremówki 36%2 łyżki masładuża szczypta solisolone orzeszki ziemne do smaku Kruchy spódDno blaszki o wymiarach 24 cm x 24 cm...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Okres wigilijny to gorączkowy czas, do którego trzeba się w odpowiedni sposób przygotować, aby ze wszystkim zdążyć przed pierwszą gwiazdką. Warto rozplanować sobie, co kiedy ugotujemy. Dzięki temu nie będziemy zmuszeni robić kilku rzeczy na raz. Kiedy przygotowywać potrawy, żeby wyrobić się ze wszystkim w Wigilię? / fot. 123rf.com   Niektóre potrawy wigilijne można przygotować dużo wcześniej i je zamrozić. Warto przyjrzeć się bliżej takim daniom i zobaczyć jak je przechować w odpowiedni...

  • Badania mówią, że wegetarianizm jest korzystny dla serca. Może zmniejszyć ryzyko poważnych chorób serca aż o jedną trzecią. Czy wykluczenie mięsa z menu jest receptą na zdrowie? Jak zapewnić sobie zdrowie? / fot. 123rf.com Badania dotyczące związku między chorobami serca a dietą wegetariańską zostały przeprowadzone w 2013 roku przez oksfordzkich naukowców. Wzięli oni pod lupę dużą grupę osób: prawie 45 tys. ochotników z Wielkiej Brytanii. 34 proc. z nich to wegetarianie. U osób stosujących...