• Informacje na temat:

    ciasto ucierane z olejem i truskawkami

Przepisy na temat: ciasto ucierane z olejem i truskawkami
  • Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką jest pyszne, miękkie i sprężyste. Świeże również następnego dnia.

  • To ciasto wyjdzie nawet laikom od pieczenia ciast. :)

  • Przepis na szybkie ciasto z truskawkami.

  • Dzisiaj mam dla Was pyszne, ale i bardzo proste w wykonaniu ciasto, takie z karki z pożółkłego zeszytu. Można użyć do niego ulubionych sezonowych owoców, u mnie truskawki, które uwielbiam i mogę jeść kilogramami. Takie ciasto można przygotować wspólnie z rodziną, a potem zjeść je na podwieczorek z filiżanką kawy lub herbaty, jak kto lubi. Można je również przygotować dla gości, zapewniam, że będą zachwyceni. Ciasto wychodzi lekko wilgotne, cytrynowe i owocowe. Nieskromnie napiszę, że bardzo...

  • Mało słońca to i truskawki mało słodkie. Co zrobić z takimi owocami? Dodać je do ciasta. A żadne ciasto nie będzie lepiej smakować niż ucierane z masła i z dodatkiem jogurtu naturalnego.

  • Puszyste, lekkie i bardzo łatwe ciasto z sezonowymi owocami

  • Szkoda, że truskawek już dawno nie ma, bo to ciasto jest idealne do kawy. Wprost rozpływa się w ustach.

  • ciasto można zrobić z różnymi owocami i zawsze jest pyszne :) Przepis mam od znajomej :)

  • MOŻNA JE ZROBIĆ W PIĘĆ MINUT;)

Artykuły na temat: ciasto ucierane z olejem i truskawkami
  • Ciasta z budyniem

    ...wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą żółtkową. Pod koniec wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 8 minut w 200(...) ubić na gładki krem. Ubijając, dodawać pokrojone w kawałki masło. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem. Na krawędziach rozłożyć truskawki. 3. Ciasto zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki do stężenia...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    Jogurt, serek, śmietanka, trochę świeżych owoców i ciasto gotowe. Bez włączania piekarnika!

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Oleje roślinne: rzepakowy, słonecznikowy i lniany, stanowią prawdziwą skarbnicę niezbędnych dla zdrowia składników. Przede wszystkim kwasów tłuszczowych, bez których nasz organizm nie mógłby prawidłowo funkcjonować, Fot. materiały prasowe Dlaczego te wyjątkowe oleje powinny odgrywać istotną rolę w naszej codziennej diecie i jak możemy wykorzystywać je na co dzień w naszej kuchni? Siła rzepaku - olej rzepakowy Rzepak jest rośliną uprawną, którą wykorzystywano do celów spożywczych już w...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...