• Informacje na temat:

    ciasto smażone na patelni

Przepisy na temat: ciasto smażone na patelni
  • Smażone pierożki

    Ulubione ciasto na pierogi (może być opakowanie cienkiego ciasta do pierożków wonton – większość hipermarketów i sklepów z asortymentem azjatyckim, ok. 7-8 zł lub zwykłe ciasto na pierogi – pierożki wtedy najpierw ugotujesz, a później obsmażysz) Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój lub zmiel. Na patelni na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj starte lub posiekane pieczarki...

  • Naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu!

  • Warzywa smażone w cieście

    ...cedzakową i osącz na papierowym ręczniku.  Krążki cukiniowe Sposób przygotowania 1. Migdały zrumień na suchej patelni, mieszając, przestudź. Potem zmiel je w młynku do orzechów. Cukinie umyj(...), paprykę oraz sól. Składniki wymieszaj mikserem, tak by powstało gładkie i dosyć gęste ciasto. Przykryj je i odstaw na ok. 10 minut.  2. Kalafior oczyść, dobrze umyj, osusz i podziel na małe różyczki...

  • Wspaniala kolacja, smaczna i zdrowa. danie szybkie, gotowe w 30 minut!!

  • Serniczki z patelni

    ...oprószonymi mąką, niewielkie, okrągłe placuszki. Rozgrzej tłuszcz na patelni , kładź po kilka placuszków. Po 2-3 minutach, gdy się już zrumienią, przełóż je na drugą stronę, smaż kolejne 2-3 minuty...

  • szybka i smaczna pizza :)

  • Bukiet z… patelni

    ...przerywając mieszania, wąskim strumieniem wlej piwo. Mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto. Odstaw na min. 15 minut, by mąka spęczniała. Szynkę drobniutko posiekaj.  3. Do osuszonych kwiatów nałóż po porcji szynki. Zanurzaj je w cieście i od razu kładź na mocno rozgrzaną oliwę. Smaż, aż zaczną się rumienić i od razu przekładaj je na papierowy ręcznik (wchłonie nadmiar tłuszczu).  Ciasto piwne możesz...

  • Uwielbiam pizzę, ale szczerze to rzadko chce mi się ją przygotowywać (ze względu na długi czas przygotowania ciasta drożdżowego). Znalazłam jednak wyjście z tej sytuacji --> pizza w 15 minut z patelni, z ciasta bez drożdży. Jest pyszne, lekko kruche, delikatne- ze względu na obecność oleju.

  • Warzywne ciasto

    Kto powiedział, że ciasto musi być słodkie.... Jeśli od łakoci wolisz przekąski na słono, wypróbuj nasze przepisy na jarzynowe przysmaki z piekarnika. Są pyszne, zdrowe i bardzo efektowne!

  • Placki prosto z patelni przepisu mojej prababci. Robi się je wyłącznie na patelni.

Artykuły na temat: ciasto smażone na patelni
  • Smażone sajgonki na ostro

    ...1. Ciasto rozmrozić. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić.  2. Cebule obrać, pokroić w piórka. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych,...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Pikantne ciasto

    Sposób przygotowania 1. Kalafiora oczyścić, podzielić na różyczki. Cebulę i czosnek obrać. Papryki umyć, przekroić na pół, nasiona usunąć. Cebulę i papryki pokroić w paski. Czosnek drobno posiekać.  2. Kalafiora wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować 5 minut, odcedzić. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić paprykę i cebulę, smażyć ok. 4 min. Na minutę przed końcem dodać posiekany czosnek...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Pizza z patelni

    ...wyrośnięty rozczyn. Zagnieć ciasto. Przełóż je do miski, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. Brokuły gotuj przez 5 minut w wodzie z dodatkiem ½ łyżeczki soli i cukru. Pomidor pokrój w plastry. Ser pokrój w kostkę. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, wodę, sól i zioła. Ciasto rozwałkuj na 2 okrągłe placki. Patelnię rozgrzej i przełóż do niej placek. Smaż ok. 3 minuty...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Prosto z patelni

    Przedstawiamy proste w przygotowaniu, szybkie i niezwykle apetyczne: dania z patelni!

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Bento: Placki z dyni i kalafior z patelni z orzechami

    ...każdym razem mieszając, aż do powstania niezbyt gęstego ciasta. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Nakładamy nieduże porcje ciasta. Smażymy z obu stron do zrumienienia i odkładamy na papierowy(...): Wszystkie składniki blendujemy na gładki sos. Przechowywanie: W lodówce w zamkniętym pojemniku do 3 dni. Kalafior z patelni z orzechami Porcje: 2. Czas: 20 minut. Trudność: łatwe. Sposób...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

Zdjęcia na temat: ciasto smażone na patelni