• Informacje na temat:

    ciasto słonecznikowe ze śmietaną

Przepisy na temat: ciasto słonecznikowe ze śmietaną
  • Racuchy dla otuchy

    ...wmieszaj w ciasto. Rozgrzej patelnię, wlej olej. Smaż na średnim ogniu małe placki grubości około pięciu milimetrów. Po usmażeniu odsącz tłuszcz za pomocą papierowego ręcznika. Ułóż bliny na talerzu(...). Zostaw ciasto do wyrośnięcia. Powinno mieć dość gęstą konsystencję. Po wyrośnięciu dodaj posiekane wcześniej orzechy i śliwki. Smaż racuchy na rozgrzanym oleju, z każdej strony. Usmażone odłóż na talerz...

  • Pyszne chrupiące ciasto, czyli biszkopt, śmietanka 36% z dodatkiem kawy i mnóstwo prażonego słonecznika. Proste składniki, proste wykonanie a efekt naprawdę fajny. Polecam.

  • ...i masło rozrobić z mąką. Powstałe ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować, kroić na ćwiartki. Smażyć na patelni przez 5 min z masłem lub bez. Jazz and Spice Shepherd's Pie 450g ziemniaków; 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego; 1 mała cebula (posiekana); 1 ząbek czosnku; 1 duża marchewka (pokrojona w kostkę); 300g mielonego mięsa wołowego; 2 łyżki mild curry paste (można zastąpić sosem chilli...

  • Smaczny do kawy

  • Kolejne ciasto z serii szybko, prosto i smacznie. Kilka chwil i gotowe ;)

  • Wydało się, wszyscy już wiedzą, że jestem owsianą fanatyczką:)

  • Ciasto słonecznikowe z masą krówkową

  • Pszenno-razowe bułeczki z ziarnami słonecznika idealne na śniadanie w domu lub do pracy ;)

  • wysokokaloryczne :)

  • polecam, są super :-)

Artykuły na temat: ciasto słonecznikowe ze śmietaną
  • Owocowy raj

    ...ciasta udekoruj bitą śmietaną oraz porzeczkami. Przygotowanie: 80 minut Porcja: 350 kilokalorii Chrupiące ciasto porzeczkowe Składniki na 12 porcji: 50 dag porzeczek, 5 dag masła lub margaryny(...) przerywając ucierania, dodaj jajka, cynamon, imbir, kardamon oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przelej do okrągłej formy (posmaruj ją wcześniej tłuszczem i wysyp bułką tartą). Na wierzchu...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Kurczak z pieczarkami

    ...śmietaną. Wsyp po łyżce natki pietruszki.  Foremki przykryj kawałkami ciasta francuskiego i obklej nim brzegi formy. Środek ciasta przebij nożem, robiąc nacięcie długie na 2 cm.  Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 200°C przez 25 minut, aż ciasto urośnie i będzie złote. Podawaj z sałatką przygotowaną z pomidorów polanych sosem śmietanowym.  Zobacz także: 

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...i śmietaną na dającą się rozsmarować masę. Posmarować nią ciasto i zwinąć w roladę.   Sterz gryczany Składniki: 400 g mąki gryczanej, 1/2 l wody, 1 łyżeczka soli  Mąkę gryczaną uprażyć na małym ogniu (jak(...) rodzaje pączków. Poza tym jest jeszcze Potize (zawijane drożdżowe ciasto) i cała paleta strudli i klusek na parze. Poniżej przedstawiamy najpopularniejsze z nich.   Przygotowanie ciasta drożdżowego...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Obiad z brokułem

    ...śmietaną. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posypać natką i grzankami. Tarteletki brokułowe Składniki na 4-6 porcji: 12,5 dag mozzarelli, 50 dag brokuła, sól, 1 cebula, 1 łyżka oleju słonecznikowego, 10 dag wędzonego boczku, pieprz, 1 opakowanie (ok. 27 dag) mrożonego ciasta francuskiego, tłuszcz do foremek. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i odstawić do rozmrożenia...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Urodzinowy torcik truskawkowy

    ..., dodac sok i skorke z cytryny. Zelatyne rozpuscic na wolnym ogniu w lyzce wody. Polaczyc calosc i odstawic do stezenia na kilknascie minut. Na paterze, na ktorej bedziemy podawac ciasto ulozyc...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...