• Informacje na temat:

    ciasto rabarbarowe z kruszonka

Przepisy na temat: ciasto rabarbarowe z kruszonka
  • Placek rabarbarowy

    Najlepsze ciasto dzieciństwa...

  • Smaczny pomysł na "Ciasto rabarbarowe kruszonką"

  • Rabarbar wg Magdy Gessler

    ...rabarbarowo-akacjową. Powtórz dwukrotnie, wykańczając grubszą warstwą kremu. Udekoruj kłosami akacji i rabarbarem. Ciasto drożdżowe rabarbarowe Składniki: 500 g rabarbaru, 15 g drożdży, 125 g masła(...)Akacjowo-rabarbarowe pastele Biszkopt: 10 jajek, 3/4 szklanki cukru, 125 g mąki tortowej, 125 g mąki kukurydzianej, szczypta soli Syrop: 1 kg rabarbaru, 10 kłosów akacji, 500 g cukru, 700

  • Smaczny pomysł na "Ciasto kefirowo-rabarbarowe"

  • Pyszne, tanie, proste,

  • szybko i smacznie

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto rabarbarowe z kruszonką"

  • Uwielbiam ciasta z rabarbarem, szczególnie kruche. Zawsze z niecierpliwością czekam na sezon rabarbarowy.

  • Wiosna to najpiękniejszy okres w ciągu całego roku. To właśnie wtedy pojawia się mój ulubiony rabarbar ;) Dzisiaj przepis dla tych co wolą ciasto z rabarbarem, ale w mniejszych ilościach ;)

  • Smaczne i aromatyczne oładki.

Artykuły na temat: ciasto rabarbarowe z kruszonka
  • Czas rabarbaru

    Rabarbarowe z kruszonką Składniki: 2 dag drożdży, 7 i 1/2 dag cukru kryształu, 100 ml mleka,  30 dag mąki krupczatki, 8 dag masła, 3 jajka, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, tłuszcz do formy(...) masło, jajka, gałkę muszkatołową i zaczyn. Wszystko wymieszaj. Dolewając pozostałe mleko, zagnieć elastyczne ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut. Rabarbar oczyść...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Smaki dzieciństwa

    ...° C piekarniku. Ciasto przestudź w uchylonym piekarniku. Szybkie ciasto rabarbarowe Składniki na 12 porcji: 4 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju np. słonecznikowego, 1 i 1/2 szklanki mąki(...) rabarbar i wylej ciasto. Piecz ok. 40 minut (lub dłużej do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 180° C. Po wyjęciu z piekarnika, gdy ciasto zupełnie przestygnie, obróć je do góry nogami tak, by rabarbar...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • ...z maluchami , by wspólnie przezyc sukces ( lub porażkę) artystki . mamy ten komfort psychiczny ,że wszystko nas ucieszy .    upiekłam na te okazje ciasto rabarbarowe takie z pianą i kruszonką...zawsze bedzie...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Tematem najbliższego odcinka "Bake Off - Ale Ciacho!" będzie kruche ciasto w najróżniejszych odsłonach. Jak poradzą sobie z nim uczestnicy? Fot. materiały partnera Ostatni odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie był to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. W wersji Krzysztofa...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...