• Informacje na temat:

    ciasto nie chce się rozwałkować

Przepisy na temat: ciasto nie chce się rozwałkować
  • Ciasto dyniowe

    ...miękka. Skórę usunąć, miąższ zmiksować. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno średniej formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Zostawić trochę ciasta do dekoracji. Puree z dyni zmiksować z jajkami, cukrem i przyprawami na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać mleko skondensowane i ubijać jeszcze chwilę. Farsz wylać na przygotowane ciasto, udekorować. pozostawionym ciastem i piec...

  • Wiecie on to taki boloński do spagechti ale wiecie

  • Ciasto wiśniowe

    .... 1 h. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nasmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blaszkę, nakłuwać widelcem i piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 15 min., przestudzić. Wiśnie umyć, osuszyć, oszypułkować, część zostawić do dekoracji. Sok wiśniowy zagotować, rozprowadzić w nim połowę żelatyny i włożyć wiśnie, odstawić do ostygnięcia. Jak będzie się już ścinał, wylać na przestudzone kruche ciasto...

  • Jeśli masz słabą wolę i jesteś na diecie, uciekaj stąd czym prędzej! Jeśli uwielbiasz ciasta i desery to perfekcyjnie trafiłeś! Nic lepszego Cię już nie spotka ;)

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Chyba najprostsze ciasto jakie znam. Jabłecznik na półkruchym spodzie z posypką. Pachnące cynamonem jesienno - zimowe ciasto. Do popołudniowej kawusi.

  • Pierogi z ciasta francuskiegi z oliwkami

    ...piniowych, - 3 łyżki posiekanej bazylii, - skórka otarta z cytryny, - strączek chili, sól, - 2 żółtka, trochę mąki, - łyżka igiełek rozmarynu (najlepiej świeżych) Przygotowanie: 1. Ciasto rozmroź(...). Smaruj roztrzepanymi żółtkami. Posyp rozmarynem i resztą pinii. Piecz 15-20 min. Czas przygotowania: 70 minut. Wartość kaloryczna 1 porcji: 690 kcal. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim...

  • Aby mięso,ciasto lub inne rzeczy które robimy się nie kleiły wystarczy zamoczyć dłonie.

  • Truskawkowo-czekoladowe ślimaczki

    Drożdżowy smakołyk. Aż chce się jeść!

  • Ciasto banalne w wykonaniu ale niebanalne w smaku. Polecam każdemu. Robi ono furorę wśród znajomych ale i nie tylko.

Artykuły na temat: ciasto nie chce się rozwałkować
  • Ciasto na oliwie z cukinią i bryndzą

    Grillowana cukinia marynowana w oliwie z czosnkiem nie ma sobie równych, podobnie jak nieporównywalny z niczym jest smak pieczonych pomidorów.

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Ciasto pełne możliwości

    Ciasto francuskie pozwoli ci wyczarować szybkie i pyszne dania. Zarówno pikantne, jak i słodkie.

  • „Piłem – NIE Jadę!” to już czwarta odsłona akcji, która ma na celu edukację w zakresie odpowiedzialnej konsumpcji alkoholu. Organizatorzy skupili się na konieczności reakcji, gdy osoba spożywająca alkohol chce prowadzić samochód. Sprawa powinna być oczywista, jednak prawidłowa reakcja wymaga zarówno odwagi, jak i wiedzy. Wystartowała czwarta odsłona kampanii społecznej „Piłem - NIE Jadę!". Akcja skupia się na edukacji i promowaniu właściwych postaw. Na kwestię nietrzeźwych kierowców zwraca...

  • Bułeczki z cynamonem

    Są słodkości dobre, lepsze i te naj, naj, takie, które nie dają o sobie zapomnieć, które chce się przyrządzać bez końca, które wypełniają twój dom cudownym zapachem i wywołują uśmiech na twarzy każdego, kto spróbuje ich choć raz...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Dieta na luzie

    Chcesz schudnąć po świętach (a może i nie tylko po nich...), ale na myśl o wyrzeczeniach robi ci się słabo? Anna Guzik ma na to sposoby.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • A na talerzu maj

    Zazieleniło się w warzywniakach. W miskach stoją na baczność szparagi, a w skrzynkach polegują młode marchewki i rzodkiewki. Szklarniowe, ale co tam, stęskniliśmy się za nimi i chcemy je jeść! Jak podawać młodą zieleninę?

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...