• Informacje na temat:

    ciasto na rogaliki mrożone

Przepisy na temat: ciasto na rogaliki mrożone
  • Cała prawda o mrożonym pieczywie

    Wokół pieczywa krąży wiele mitów. Jednym z najmocniej zakorzenionych jest ten, że wypiekane z mrożonego ciasta chleby i bułki są niezdrowe. Podobno zawierają substancje konserwujące i tracą na wartościach odżywczych oraz smakowych. W ramach kampanii Chleb Dobry sprawdzamy jak jest naprawdę!

  • szybkie i smaczne, kruchutkie znikają w mgnieniu oka .

  • Rogaliki z bryndzą

    Składniki: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (lub: kostka masła, 1 i 1/2 szklanki mąki, szklanka wody, szczypta soli), opakowanie bryndzy (ok. 20 dag), 10 dag serka śmietankowego, tymianek, cząber, ew. sezam i kminek, sól, jajko.

  • Świetna opcja na weekend. Ciasto robi się w 30 minut, nie wymaga pieczenia i jest zimne. Dodatkowo zadowoli wszystkich miłośników czekolady :)

  • Rogaliki ziemniaczane

    Składniki: - 0,3 kg ziemniaków, - 15 dag masła, - 35 dag mąki, - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, - 1 żółtko, - 1 łyżka ziarna sezamowego, - 15 dag mrożonego szpinaku w liściach(...) szpinak, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, chwilę przesmażyć. Szpinak lekko przestudzić i połączyć z fetą. Przygotowane ciasto rozwałkować i wyciąć z niego trójkąty. Na każdy trójkąt...

  • Wypróbowany przepis na "Mrożone ciastka"

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Szybkie, przepyszne i na każdą kieszeń . Rogaliki z marmoladą i czekoladą .

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    Chrupiące racuszki, pyszne zapiekanki, lekkie sałatki oraz krokiety, rogaliki, kopytka - prezentujemy przepisy na proste i praktyczne dania z gotowanych ziemniaków.

  • oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to przejaw kunsztu cukierniczego a raczej pomysł na małe co nie co, w przypadku gdy poczujemy nieodpartą ochotę na coś słodkiego

Artykuły na temat: ciasto na rogaliki mrożone
  • Bogate wnętrze

    Rogaliki z różą Składniki na 14-16 sztuk : Na ciasto: 50 dag mąki, 4 dag drożdży, 10 ml mleka, 12 dag masła, 1 jajko, 1 żółtko, szczypta soli, 1 łyżeczka cukru Na nadzienie: 20-30 dag marmolady(...) jednej kosteczce czekolady. Następnie zwijaj ciasto, począwszy od podstawy trójkąta, formując rogaliki. Brzegi rogalików zlep mocno, aby czekolada nie wypłynęła. 3. Rogaliki ułóż na wyłożonej...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Ziarno prawdy

    ...jest prawdą, że zamrożone ciasto pochodzi z Chin i leży w chłodniach miesiące czy nawet lata. Z prostej przyczyny: to byłoby nieopłacalne. Skład takiego pieczywa też jest na ogół dobry. Wystarczy(...), że ciasto na nie jest mrożone. W supermarkecie taki rogalik kosztuje 1 zł i powstaje w podobny sposób. Mit nr 4 W składzie kupnego pieczywa można znaleźć szkodliwe dla zdrowia substancje...

  • Kiedy za oknem pełnia lata, a prażące słońce i wysokie temperatury stają się nad wyraz męczące, każdy z nas marzy o chwili orzeźwienia. Dobrym sposobem na przetrwanie upałów jest sięgniecie po chłodne napoje, takie jak mrożona herbata. Fot. 123RF/Picsel a nami pierwsza fala letnich upałów, a prognozy na kolejne tygodnie zwiastują ciąg dalszy. Niestety część z nas musi przetrwać gorące dni w rozgrzanym do czerwoności mieście, z utęsknieniem czekając na zaplanowany urlop. Jeżeli nie możemy...

  • Sekret Francuzek

    ...całymi garściami. Nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę fakt, że to właśnie Francuzi zapoczątkowali śniadania na słodko, których głównym elementem są rogaliki z delikatnego ciasta, podawane z owocami(...), cukier oraz drożdże przy niskiej prędkości. Następnie dodaj sól. Zwiększ prędkość o stopień wyżej i ugniataj przez około 4 minuty, po dwóch minutach dodaj masło. Uformuj ciasto na kształt prostokąta...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Dieta dla serca

    ...: Produkty zalecane: W umiarkowanych ilościach: Zabronione: Produkty zbożowe: Pieczywo z pełnego ziarna, maca, owsianka, ryż, makaron, płatki kukurydziane, musli, kasze gruboziarniste, Rogaliki(...), margaryny twarde, olej palmowy, tłuszcze uwodornione. Owoce i warzywa: Warzywa świeże i mrożone, zwłaszcza strączkowe: fasola,groch, soczewica; kukurydza, ziemniaki; owoce świeże i suszone, konserwowe...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...