• Informacje na temat:

    ciasto na pizze z grubym spodem

Przepisy na temat: ciasto na pizze z grubym spodem
  • Tarty lepsze niż pizza

    Cebulowa na ostro Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło i 2-3 łyżki zimnej wody. Wsyp przyprawy. Składniki posiekaj nożem. Potem zagnieć. Ciasto schładzaj 30 minut(...) 1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dolej oliwę oraz jogurt, wyrób ciasto. Schładzaj je 30 minut. Następnie rozwałkuj na cienki placek. Wylep nim spód i brzegi natłuszczonej...

  • Pyszna pizza domowa na grubym cieście, w środku miękka, pod spodem chrupiąca, nie opada pod naciskiem wielu składników. Idealna!

  • Pizza na warzywnym spodzie

    Zdrowa wersja pizzy. Pyszna!

  • Ciasto jest tak smaczne, że można zjeść całą pizzę na raz :)

  • Dominika Wójciak poleca pizzę na spodzie z... kalafiora

    Jeśli "boisz" się ciasta drożdżowego i wolisz dietetyczną wersję pizzy, ten przepis jest właśnie dla ciebie - kalafiorowa pizza z sosem z pieczonych pomidorów oraz ricottą. "Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie" - zachęca PAP Life Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • Tylko dwa składniki a efekt jest zaskakujący Jest smaczna i syta.

  • Puszysta minipizza z mięsnym sosem i oscypkiem

    Sposób przygotowania 1. Mąkę wymieszaj w miseczce z cukrem oraz 1/2 łyżeczki soli. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie. Wlej do miseczki z mąką. Wbij jajko. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto. Odstaw je(...) zetrzyj na tarce o dużych otworach. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą rozwałkuj na niewielki, grubszy placek na stolnicy lekko oprószonej mąką. 5 Spody do pizzy ułóż na...

  • Sprawdzony przepis na pyszna pizzę na grubym cieście.

  • Jesienne desery na ciepło

    Śliwkowa rozetka na kruchym spodzie Sposób przygotowania 1. Kruchy spód: zimne masło posiekaj i wymieszaj z mąką, cukrami i solą. Zagnieć ciasto i wylep nim foremkę. Przykryj folią spożywczą, by nie przeszło zapachami z lodówki i schłodź przez 40-60 minut.  2. Nagrzej piekarnik. Ciasto ponakłuwaj widelcem, by nie "urosło" podczas pieczenia. Ciasto podpiecz w 180 st. przez 15 minut. Zostaw...

  • Bomba kaloryczna ale któż oprze się domowej pizzy !

Artykuły na temat: ciasto na pizze z grubym spodem
  • Pizza jest jednym z ulubionych dań Polaków. Zajadamy się nią na obiad, kolację i podczas spotkań ze znajomymi. Wcale nie trzeba jej zamawiać z pizzerii, ponieważ swoją wersję pizzy można przyrządzić samodzielnie. Jak? Podpowiadamy.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Pizza inaczej

    ...tydzień, aby miód przeszedł rozmarynowym aromatem. Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej. Płaty ciasta ułożyć jeden na drugim na stolnicy lekko oprószonej mąką. Rozwałkować na placek(...) ciasto. Przykryć je lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Czerwone cebule obrać, pokroić w cienkie plasterki. Tymianek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, trochę odłożyć do...

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...

  • Kalafiorowa pizza z ricottą i sosem z pieczonych pomidorów

    ...i oregano, dokładnie wymieszaj, dopraw solą. Blachę wyłożoną papierem do pieczenia posmaruj oliwą, włóż ciasto, formując zwarty placek o grubości 5 mm. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut, aż...

  • Ciasto na kruchym spodzie z bananowym wsadem, musem z białej czekolady i malinową żelką. Spód shortbread 200 g masła90 g brązowego cukru270 g mąki pszennej 60 g mąki kukurydzianej½ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka nalewki goździkowej Bananowy wsad owocowy4 jabłka50 ml czerwonego winakilka łyżek nalewki cynamonowej (do smaku) 50 g brązowego cukru1 łyżka anyżu1 łyżka cynamonu300 g jeżyn2 czerwone galaretki (np. malinowe)30 g żelatynywoda do zalania żelatyny (ma przykryć żelatynę)1-1½ kg...

  • Domowa pizza

    Przepis na ciasto Zalać 1 szklanką ciepłej wody 3 łyżeczki suszonych drożdży. Wymieszać, odstawić do rozpuszczenia. Wsypać 2 szklanki mąki, wyrobić kleiste ciasto. Wyłożyć je na stolnicę, stopniowo(...), aż podwoi objętość. Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią, by opadło. Krótko wygniatać na stolnicy, rozwałkować na okrągły placek. Nie tylko mozarella Zwykle stosowany do pizzy ser mozzarella można...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Tarta cebulowa

    ...1. Wszystkie cebule obrać, czerwone pokroić na połówki, białe w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebule, dusić je na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Pomidorki pokroić na połówki. Trochę listków natki pietruszki zostawić do dekoracji, resztę grubo posiekać. 2. Jajka wymieszać z mlekiem i natką, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto na pizzę...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...