• Informacje na temat:

    ciasto na pierogi z kwaśną śmietaną

Przepisy na temat: ciasto na pierogi z kwaśną śmietaną
  • Pierogi z twarogiem i jagodami

    ...i krążków ciasta ulepić pierogi. Ugotować w lekko osolonej wodzie, od wypłynięcia - ok. 2 minuty. Najlepiej smakują polane kwaśną śmietaną i posypane brązowym cukrem. Do dekoracji można wykorzystać(...)Sposób przygotowania Mąkę przesiać do miski, dodać olej i powoli lejąc letnią wodę - zarobić elastyczne ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 0,3 cm i szklanką wyciąć krążki.   Sposób przygotowania...

  • Ziemniaki przygotowane w ten sposób są bardzo proste i bardzo smaczne.

  • Szybkie pierogi ruskie z kiszki ziemniaczanej

    ...pokroić w słupki, cebulę w kostkę, wszystko razem podsmażyć na oleju na złoty kolor. Ugotowane i wyłożone na talerze pierogi okrasić boczkiem z podsmażoną cebulą. 4. Podawać z gęstą kwaśną śmietaną lub(...) i powoli, mieszając wlewać letnią wodę. Wyrobić ciasto na jednolitą, elastyczną masę (dobrze wyrobione ciasto ma dużo pęcherzyków powietrza po przekrojeniu nożem). Porcjami cienko rozwałkować ciasto...

  • pyszne lody truskawkowe

  • Nadzienie: 1kg ziemniaków, 1/2 dkg białego sera, 2 duże cebule, 2 łyżki tłuszczu, sól, pieprz. Ciasto pierogowe: 3 szklanki mąki, jajo, ok. szklanki wody, szczypta soli.

  • Przepyszna babka na Wielkanoc - ilovebake.pl

  • Jagodowe delicje

    Ciasto: mąkę z solą przesiej przez sitko. Dodaj olej lub masło, wymieszaj.

  • Krucha tarta z morelami i migdałami nadziana kwaśną śmietaną z miodem to gratka dla fanów tych soczystych owoców.

  • Kruche, puszyste, smaczne....to za dużo? Jest proste i przepyszne:-)

  • Wypróbowany przepis na "Pierogi ze śmietaną"

Artykuły na temat: ciasto na pierogi z kwaśną śmietaną
  • Pierogi z kiszoną kapustą

    Wiele osób woli pierogi podawane bezpośrednio z garnka z wrzącą wodą. Ja jestem łasy na chrupiące rzeczy, więc i tak na ogół dosmażam je na patelni. Przekonasz się, że przygotowanie większych partii zajmuje relatywnie mniej czasu.

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • Pierogi ze śliwkami

    ...gotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez mniej więcej 5 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną i cukrem. (dla 4 osób) Przepis pochodzi z książki Anny Starmach "Pyszne. Na każdą okazję"(...)Farsz: 400 g suszonych śliwek 50 g powideł śliwkowych 4 kostki gorzkiej czekolady 200 ml wody 150 g cukru 1 laska cynamonu 1 gwiazdka anyżu 1 laska wanilii skórka z 1 cytryny Ciasto: 350 g mąki...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Unia smaków

    ...pierogi. Jak w przypadku tradycyjnych potraw przepisów na nie jest mnóstwo, a każdy nieco inny. Ja też wymyśliłam swoją wersję - na słono i z koperkiem. Do dziś to ulubione pierogi mojego syna(...). Flavia moja córka, wymyśliła gnudi marchewkowe (marchewka zamiast szpinaku). Uwielbiam też polskie pierogi we wszystkich odsłonach, może najmniej z mięsem, choć te z cielęciną z warszawskiej...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Szpinakowe cuda

    ...podsmażyć na maśle lub oliwie (tłuszczu nie powinno być za dużo), a potem dorzucić szpinak. Proponuję też doprawianie szczyptą mielonego imbiru lub sokiem z cytryny, kwaśną śmietaną albo jogurtem naturalnym, które spowodują, że smak wyostrzy się. Najczęściej dodaje się do szpinaku fetę. Polecam też łączenie go z serami pleśniowymi, np. z rokpolem. Jeśli robimy pierogi ze szpinakiem, wystarczy...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...