• Informacje na temat:

    ciasto na oleju z malinami

Przepisy na temat: ciasto na oleju z malinami
  • Rolada makowa z malinami

    Ciasto smakiem jest zawsze idealnym pomysłem na święta!

  • Szybkie ciasto na oleju z malinami. Nie wiele składników, a smakuję naprawdę super.

  • Czekoladowe krążki z malinami

    ...i ponownie wszystko wymieszaj.3. Czekoladę gorzką drobno posiekaj albo zetrzyj na tarce o grubych otworkach, dodaj do ciasta i przemieszaj. Miskę przykryj i odstaw na 15 min, aby ciasto odpoczęło.4. Rozgrzej patelnię, najlepiej z powłoką ceramiczną (jeśli używasz innej, natłuść ją odrobiną oleju). Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując małe okrągłe placuszki. Smaż je 2 min z jednej strony, przełóż na...

  • ciasto nie za slodki szybkie do zrobienia i smaczne

  • Jogurtowe z malinami

    Składniki: 3 jajka, sól 25 dag cukru kryształu 1 pomarańcza 1/2 szklanki oleju 40 dag jogurtu naturalnego 32,5 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 dag masła 30 dag malin listki melisy Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj starannie z 20 dag cukru. Pomarańczę wyszoruj, sparz wrzątkiem. Otrzyj skórkę i dodaj ją do masy żółtkowej. Wlej olej i jogurt. Wsyp 22,5 dag...

  • Babka na oleju.

  • Naleśniki kawowe z serkiem i malinami

    Sposób przygotowania 1. Kawę zaparz w niewielkiej ilości wrzątku. Ostudź. Zmiksuj razem z pozostałymi składnikami ciasta. Odstaw na kwadrans. Smaż placki na niewielkiej ilości oleju.  2. Śmietanę ubij, dodaj serek mascarpone, cynamon, goździki i aromat. Miksuj jeszcze chwilę, na koniec dodaj maliny i wymieszaj. Naleśniki nadziewaj farszem, składaj. Posyp posiekanymi pistacjami. 

  • Ciasto na muffinki jest identyczne jak w moim przepisie "Babka na oleju". Przygotowanie babeczek jest dość szybkie. Już nieraz uratowały mnie w awaryjnej sytuacji. Z podanych proporcji powstaje 12-13 muffinek. Można przygotować je bez kakao, pół na pół jasne i ciemne (tak proponuję w przepisie) lub całe z kakao ( jak na zdjęciu).

  • Kruszonka - najprostsze ciasto na świecie

    ..." Monika Mrozowska, kruszonka to najprostsze ciasto na świecie, a w jej wydaniu może być również najzdrowsze. Do przygotowania "malinowego chruśniaku" potrzeba: 300 gram malin, 200 gram mąki orkiszowej, 100 gram oleju kokosowego, 4 łyżki miodu wielokwiatowego. "Mąkę przesiewamy przez sitko i mieszamy z olejem kokosowym i miodem. Następnie ugniatamy kulkę i chowamy ją do lodówki na ok 30 minut do...

  • Keks niezmiennie kojarzy mi się ze Świętami Bożego Narodzenia, ale jest to tak smaczne i "bogate" ciasto, że sprawdzi się idealnie na każdą okazję.

Artykuły na temat: ciasto na oleju z malinami
  • Ciasta drożdżowe

    ...nagrzanego do 200°C. Piec 30-40 minut. Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sitko. Upieczony wieniec posmarować konfiturą. Po wystudzeniu udekorować malinami i pistacjami. Ciasto z żurawiną i morelami(...)Dobre rady Jak długo wyrabiać Wyrabianie ciasta drożdżowego kończymy, gdy jest gładkie, lśniące, odstaje od ręki i dna naczynia, zawiera dużo pęcherzyków powietrza. Jeśli ciasto już wyrosło, a nie...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...i truskawkową. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Odłożone truskawki pokroić na połówki. Gdy masy nieco stężeją, na wierzchu ciasta ułożyć połówki truskawek. Polać tężejącą galaretką. Mocno schłodzić(...) tłustego twarogu, 7,5 dag cukru pudru, 10 ml likieru migdałowego, trochę oleju do posmarowania formy. Biszkopty i 10 dag ciastek migdałowych pokruszyć, najlepiej w malakserze albo wałkiem do ciasta. Masło...

  • Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody. Ciasto250 g mąki pszennej220 g cukru250 g masła2 łyżki mleka½ łyżeczki soli Dodatki½ szklanki solonych orzeszków arachidowych3 łyżki amaretto½ szklanki pokruszonych krakersów 3 tabliczki białej czekolady40 borówek 30 listków bazylii CiastoMąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut. DodatkiDo schłodzonego ciasta dodać...

  • Malinowa bomba, ciasto na dzisiejszy koncert

    ...oleju i octu winnego. Upieklo sie w niecale 10 min w temp. 180°C. Masa: 350 gr swiezych malin zmiksowac. Mozna przetrzec przez sito jak komus mailnowe pesteczki przeszkadzaja ale mikser jesli mamy(...) dokladnie. Jak napecznieja odciskamy i roztapiamy w garnuszku wraz z malinami.  Dodajemy do pozostalych malin. Nastepnie miksujemy calosc dodajac stopiniowo 450 gr serka bialego typu homogenizowany. Na...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Skarby z lasu

    ...z suchymi składnikami i delikatnie rozcierając w palcach, uformuj zwarte ciasto. 3. Zawiń je w folię i odstaw na 30 minut do lodówki. 4. Owoce delikatnie wymieszaj z 3 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki razowej, następnie przełóż je do formy do zapiekania. 5. Na wierzchu rozkrusz schłodzone ciasto, pozwalając mu swobodnie opaść na owoce, nie dociskaj. 6. Owoce zapiekaj 30 minut w piekarniku rozgrzanym...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Ciasta i desery z czereśniami

    Przygotowanie: 1. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Margarynę połącz z mąką i posiekaj nożem, dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia i kilka kropel olejku zapachowego. Zagnieć ciasto, zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około godzinę. 2. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Ciasto wyjmij z lodówki, oddziel spory kawałek (posypiesz nim wierzch ciasta), resztę...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

Wideo na temat: ciasto na oleju z malinami
  • Ciasto z pianką i malinami

    Składniki na formę 26×12 cm: Na kruche ciasto: ~ 2,5 szklanki mąki pszennej ~ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ~ 3 łyżki cukru pudru ~ 5 żółtek ~ 250 g zimnego masła Na piankę: ~ 5 białek ~ 1/2 szklanki oleju ~ 1 szklanka cukru ~ 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ~ 450 g malin lub innych owoców (mogą być mrożone) ~ cukier puder do oprószenia