• Informacje na temat:

    ciasto na chrupkach

Przepisy na temat: ciasto na chrupkach
  • Musztardowe kluski z dziurką

    ...praskę. Masę ziemniaczaną zmieszaj z mąką, kaszą, jajkiem oraz musztardą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto. Ręce posyp mąką. Odrywaj kawałeczki ciasta wielkości...

  • Przepis znaleziony w internecie. Godny polecenia. Łatwy i smaczny. Posmakuje Małym i Dużym :-)

  • Pikantne muffinki na maślance

    .... Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 20 minut. 4. Muffinki świetnie smakują podane np. z kremem łososiowym. Aby go przygotować, zmiksuj 30 dag serka śmietankowego...

  • Ptysi za dużo u mnie na blogu nie było, ale czas właśnie na nie i ich klasyczne wydanie, czyli z chrupką, która przeniesie Wasze kubki smakowe do nieba :)

  • Niemieckie kluski na parze z jabłkiem i boczkiem w sosie winnym

    ...muszkatołowa 200 ml wytrawnego białego wina  6 łyżek oleju Przygotowanie: Na ciasto:  Drożdże zmieszać z łyżką cukru (mieszać aż będą płynne). Masło stopić w rondelku, dolać mleko. W misce umieścić mąkę, szczyptę soli, łyżkę cukru i jajko. Wlać mleko z masłem i drożdże. I wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Odstawić w cieple miejsce na 45 minut. Cebulę i jabłka pokroić w drobną...

  • Całkiem fajny pomysł na zabawe z dzieckiem:))

  • Quiche au fromage

    ...3-5 łyżek bardzo zimnej wody i szybko wyrobić gładkie ciasto. Przykryć i odstawić na godzinę w zimne miejsce. 6 foremek (o średnicy ok 11 cm) natrzeć tłuszczem. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto do grubości 3 mm. Wycinać krążki o średnicy ok. 13 cm i wkładać je do foremek. Ciasto w foremkach odstawić na kolejną godzinę w zimne miejsce. Przygotować 6 kawałków papieru do pieczenia...

  • Pyszne, chrupiące selerowe frytki z piekarnika, może nie są takie ładne jak kupowane frytki ziemniaczane, ale ten pyszny, intensywny smak.

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    Słodko-kwaskowe dojrzałe owoce idealnie komponują się z każdym mięsem. Z wołowiną, wieprzowiną, drobiem... Spróbuj, a nie pożałujesz!

  • Przepis wart wypróbowania: "Sernik z orzeszkami i chrupkami"

Artykuły na temat: ciasto na chrupkach
  • Naleśniki z mąki ryżowej z chrupką kaczką w sosie hoisin

    ...  Przygotowanie naleśników: Do miski wsyp mąkę ryżową i przyprawy. Dodaj białka i dokładnie wymieszaj. Powoli dodawaj wodę i ubijaj masę aż ciasto będzie gładkie. Rozgrzej teflonową patelnię. Za pomocą chochli powoli nalej na nią niewielką porcję ciasta - naleśniki powinny być bardzo cienkie. Smaż aż będą gotowe. Przygotowanie kaczki: 1. Obtocz plastry kaczki w mące...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Ciasto drożdżowe w wersji pikantnej

    Mąkę przesiać do miski, wymieszać ze szczyptą soli i cukru. Podgrzać 100 ml mleka, wkruszyć do niego drożdże, mieszać, aż się rozpuszczą. Zaczyn wlać do miski z mąką. Zagnieść gładkie ciasto, powoli dolewając oliwę. Kiedy ciasto zacznie odstawać od rąk i ścian miski, odłożyć je pod przykryciem w ciepłe miejsce na 20 minut.  Pokrojony w kosteczkę boczek wysmażyć na chrupko na mocno rozgrzanej...

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Puszysta krajanka brzoskwiniowa

    Dziś na deser polecamy ciasto z orzeźwiającą owocową „wkładką”, zwieńczone chrupką kruszonką...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Królowa roszponka

    Jej małe listki mają wielką moc. To skarbnica wielu witamin i składników mineralnych.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Pasta i basta!

    ...zaoferowania. MENU Ciasto makaronowe uniwersalne, koszt jednej porcji: 1,25 zł Tagliatelle z pesto orzechowym i grillowaną cukinią, koszt jednej porcji: 4,50 zł Raviolo z płynnym żółtkiem, koszt jednej porcji: 4,50 zł Smażone ravioli z waniliową ricottą i węgierkami na maśle, koszt jednej porcji: 5,50 zł Ciasto makaronowe uniwersalne Podstawowe ciasto na makaron składa się tylko z mąki...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...