• Informacje na temat:

    ciasto ktore tylko wymieszac

Przepisy na temat: ciasto ktore tylko wymieszac
  • Ciasto marchewkowe

    Przygotowując desery i słodkie przekąski nie zawsze musimy stawiać na owoce. Coraz więcej osób przekonuje się do warzywnych słodkości, które smakiem wcale nie odbiegają od tych tradycyjnych. Buraki, fasola, dynia czy bataty nie tylko idealnie sprawdzą się w kuchni podczas słodkich wypieków, ale jak pozostałe jarzyny są źródłem cennych dla naszego organizmu witamin.

  • Klasyczny biszkopt. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, nie opadający. Biszkopt rośnie tylko dzięki dokładnemu, prawidłowemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z mąką. Po upieczeniu można opuścić formę z ciastem z 30 cm wysokości na podłogę lecz nie jest to konieczne. Polecam!

  • Czym się różnią ciasta filo i francuskie

    Oba ciasta można stosować do wypieków wymiennie. Jednak smakują inaczej. Ciasto francuskie jest lekkie i chrupkie, a filo - miękkie i sprężyste.

  • To bardzo fajna przekąska nadająca się na różnego rodzaju spotkania towarzyskie.

  • Jak zrobić domowe ciasto na pizzę?

    Domowe ciasto na pizzę najlepsze! Pizza wcale nie cieszy się obecnie szczególnie dobrą opinią – uważna jest za niezdrową kaloryczną, naszpikowaną konserwantami, barwnikami i spulchniaczami… Właśnie(...) jakościowej pizzy. A jak jest z tą wykonaną domowym sposobem? To już zupełnie inna historia. Tylko od Ciebie zależy, jakich składników użyjesz do przygotowania ciasta i co na pizzę położysz. Po pierwsze...

  • Przepyszne ciasto nawiązujące do popularnych ciastek. Tyle że w wersji świątecznej - czyli na bogato. :)

  • ​Proste i pyszne. Ciastko, na punkcie którego oszalał świat

    Co takiego ma w sobie "cudowne ciasto", że w ciągu kilku ostatnich dni pojawia się na łamach każdego niemal serwisu internetowego i społecznościowego? Po pierwsze, ma same zalety Jest przepyszne, jego przygotowanie zajmuje tylko 10 minut, receptura jest niezbyt skomplikowana a wszystkie niezbędne składniki prawie na pewno masz teraz w domu.  Ciastka nie wymagają pieczenia!  Jeśli więc...

  • Zapowiadają pochmurny dzień, więc i moja szybka do przygotowania propozycja do kawy ;) Z autopsji wiem, ze mimo zawartości piwa (w czasie pieczenia procenty nam wyparują) są to ciastka, na które dzieciaki (nawet te uciekające o domowych ciast) się wręcz rzucają. Ciasto porównam do słynnego półfrancuskiego. Lekko listujące się, lekko kruche. Fajna przekąska do kawy. Wiem, że nie powinnam, ale takie ciastka wyglądają na prawdę niepozornie, niewinnie i nieszkodliwie… a nim się obejrzymy –...

  • Keks owsiano-borówkowy

    Ciasto, które przygotujesz bez trudu.

  • Pyszne bułki do zadań specjalnych, idealne do burgerów,kanapek,lub jako dodatek do obiadu.

Artykuły na temat: ciasto ktore tylko wymieszac
  • Proszek do pieczenia nie tylko do ciast

    ​Nawet gdy nie chcesz dodawać go do wypieków, bo uważasz, że szkodzi zdrowiu, zawsze miej kilka opakowań pod ręką. Zobacz, do czego może się przydać.

  • Odwieczne pytanie: co podarować ukochanej osobie na walentynki? Czasem wystarczy tylko słodki upominek. Jeśli brakuje wam inspiracji, skorzystajcie z podpowiedzi naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Jak wszyscy wiedzą, najprostsza droga do serca ukochanej osoby prowadzi przez żołądek. Czasem może być to romantyczna kolacja lub słodka niespodzianka w postaci ciasta i deseru. Własnoręcznie przygotowany posiłek zrobi zdecydowanie lepsze wrażenie niż wizyta w Zapewniamy, że propozycje naszych...

  • Sześć powodów, dla których warto pić kawę

    Mała czarna nie tylko pobudza rano i podkreśla smak ciasta. Jest też źródłem cennych, ważnych dla zdrowia substancji.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Najlepsze oleje, które pomogą obniżyć poziom cholesterolu we krwi

    ...rzepakowy steroli, które obniżają cholesterol. Tłoczonego na zimno używamy do sałatek, na rafinowanym możemy smażyć. Ma słodkawy smak.  Olej z czarnuszki stosuje się tylko na surowo, nie przekraczając...

  • Zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek jest nie tylko ogólnopolskim świętem pączków. To doskonała okazja do bezkarnego zajadanie się różnego rodzaju słodkościami. Co wybrać zamiast pączków? Oto kilka naszych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Aby uczcić końcówkę karnawału, większość z nas sięga po pączki. Jednak w tym najsłodszym dniu w roku nie zapominajmy o innych, równie smacznych deserach. Pamiętacie babcine faworki? A może macie ochotę spróbować hiszpańskich churros? Przy okazji...

  • Zastosowania sody oczyszczonej, o których nie miałeś pojęcia

    ...najprostszej maseczki wystarczy łyżka sody oczyszczonej i łyżka wody mineralnej. Powstałą papkę możemy nałożyć na całą twarz, a jeśli mamy skórę skłonną do podrażnień, tylko na zmienione chorobowo...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • To nie tylko drobne kryształki

    ​Najbardziej znany jest biały, otrzymywany z buraków cukrowych. Jest uniwersalny - do wszystkiego, czemu chcemy nadać słodki smak.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...