• Informacje na temat:

    ciasto kruche z masą budyniową

Przepisy na temat: ciasto kruche z masą budyniową
  • Migdałowy serniczek na kruchym cieście

    Sposób przygotowania 1. 1/2 kostki masła, 1/4 szkl. cukru i mą- ki szybko zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na placek. Wylep nim tortownicę posmarowaną tłuszczem. Piecz 15 minut w temp. 180 st(...) z 2/3 szkl. cukru oraz 1/2 kostki masła. Dodaj skórkę z cytryny, proszek budyniowy i jajka. Masę utrzyj mikserem. Jabłka ułóż na podpieczonym spodzie. 4 Owoce przykryj masą serową. Wierzch obłóż kawałeczkami...

  • Kto nie lubi suchego ciasta, a kocha kruche, a do tego uwielbia smak krówki i budyniu - to ciasto jest dla niego!

  • Tarta z masą malinową

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier i jajko. Szybko zagnieć ciasto.

  • Wybaczcie mi kolejny wypiek z rabarbarem, ale nie potrafię się oprzeć. Uwielbiam wszelkie wypieki z rabarbarem i przyznam szczerze, że już kolejny chodzi mi po głowie. Ale powracając do dzisiejszego ciasta: jest genialne. Kruche ciasto wypełnione delikatną, waniliową masą budyniową i kwaskowaty rabarbar. Ciasto jest proste, bardzo szybkie w przygotowaniu i nie za słodkie, więc bierzcie rabarbar i do dzieła kochani.

  • Tort budyniowy

    ...gorącą masą budyniową. Na niej położyć biszkopt i też posmarować go budyniem. Następnie położyć drugie kruche ciasto. Tak ułożone warstwy oblać rozpuszczoną polewą czekoladową.(...)Składniki na ok. 12 porcji: Na ciasto kruche: 2 szkl. mąki, łyżeczka sody, 6 łyżek cukru, 15 dag margaryny, 2 łyżki miodu sztucznego, jajko. Na ciasto biszkoptowe: po 1/2 szkl. mąki...

  • Sprawdzony przepis na "Kruche babeczki z masą budyniową"

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...●60 g cukru; owoce: ok. 500 g jeżyn lub malin ●bułka tarta Przygotowanie: 1. Zagnieć szybko ciasto i wstaw je do lodówki na ok. 1,5 godz. Po tym czasie wylep nim blaszkę (25x25 cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną...

  • Ciasto kruche z budyniem i makiem. Ciasto z malinami i polewą cytrynową, wyszło bardzo dobre.

  • Sernik z morelami na kruchym spodzie kakaowym

    .... budyniu waniliowego, gruby cukier do dekoracji. Przygotowanie: 1. Mąkę z kakao przesiej  na stolnicę. Dodaj cukier puder oraz zimne masło pokrojone na kawałeczki. Wbij 1 jajko. Szybko zagnieć kruche ciasto. Blachę (32x39 cm) posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Wylep nim spód blachy. Wstaw do lodówki na godzinę. Potem włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury...

  • Dziś druga odsłona babeczek urodzinowych mojego syna,tym razem zrobiłam z masą budyniową i winogronem.Polecam dla dzieci, smaczna przekąska na urodzinowe przyjęcie :)

Artykuły na temat: ciasto kruche z masą budyniową
  • Kruchy placek z masą serową

    ...ciasto. Uformuj kulę, lekko spłaszcz ją dłonią i włóż na godzinę do lodówki.  3. W tym czasie do miski włóż ser, skórkę z cytryny, cukier, cukier waniliowy i proszek budyniowy. Wymieszaj. 4. W oddzielnej misce ubij śmietanę na sztywną pianę. 5. Ciasto wyjmij z lodówki i wylep nim dno oraz boki formy na wysokość około dwóch centymetrów.  6. Łyżką delikatnie połącz masę serową z ubitą śmietaną...

  • Tematem najbliższego odcinka "Bake Off - Ale Ciacho!" będzie kruche ciasto w najróżniejszych odsłonach. Jak poradzą sobie z nim uczestnicy? Fot. materiały partnera Ostatni odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie był to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. W wersji Krzysztofa...

  • Kruche ciasto z masą serową i pomarańczami

    Sposób przygotowania:  Do miseczki wsyp mąkę, dodaj 100 g cukru i szczyptę soli. Wbij 1 jajko. Dołóż 200 g zimnego masła (wcześniej możesz je pokroić na małe kawałki). Składniki siekaj nożem, aż powstaną grudki, potem szybko (żeby nie ogrzać ciasta) zagnieć rękoma. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.  Pomarańcze sparz wrzątkiem, wytrzyj do sucha, z dwóch owoców...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Sernik saksoński z puszystym kremem budyniowym

    ...ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z masą budyniową. Delikatnie wmieszaj pianę z białek. Krem budyniowy rozsmaruj  na masie serowej. 5. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150(...)1. Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z 60 g cukru. Dodaj 1 jajko oraz 60 g masła pokrojonego na kawałki. Szybko (żeby nie ogrzać dłońmi) zagnieć ciasto. Zawiń je w folię...

  • 1 czerwca to święto wszystkich dzieci! By ten wspaniały dzień na długo pozostał w pamięci waszych pociech, przygotujcie dla nich coś specjalnego. Kolorowe, pyszne kruche ciasteczka a’la lizaki według przepisu Hochland, będą idealną przekąską podczas świętowania i sprawią dzieciom frajdę! Niezależnie od tego, czy planujecie dla dzieci przyjęcie z ich rówieśnikami, czy zostaniecie w rodzinnym gronie, warto na tę okazję przygotować coś wyjątkowego. Co sprawi dzieciom największą radość? Na pewno...

  • Kruche babeczki

    Przygotowanie: Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, dodaj cukier oraz sól, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz jajka, szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż do lodówki na około 60 min. Foremki posmaruj masłem. Ze schłodzonego ciasta odrywaj niewielkie kawałki. Każdy rozwałkuj na grubość ok. 2 mm, lekko podsypując mąką i przełóż do foremek...

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...

  • Kruchy jabłecznik z migdałami

    ...1. Do mąki wsyp cukier oraz mielone migdały, wymieszaj. Dodaj żółtka i pokrojony na małe kawałki tłuszcz. Zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na ok(...), śmietanę oraz 5 dag cukru, zmiksuj.  3. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki tortownicy. Spód ciasta posyp bułką tartą i rozłóż jabłka. Zalej masą śmietanowo-jajeczną. Wierzch posyp płatkami...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...