• Informacje na temat:

    ciasto kruche z gruszek

Przepisy na temat: ciasto kruche z gruszek
  • Gruszka w karmelowej glazurze

    Smaczny deser dla miłośników gruszek.

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto kruche z gruszkami"

  • Efektowna gruszka w cieście

    Z podanych składników zagnieć kruche ciasto.

  • Smaczny pomysł na "Kruche ciasto z gruszkami"

  • Tajemnice kruchego ciasta

    ..., by zachować proporcje między mąką, tłuszczem i cukrem. Te optymalne to 3 : 2 : 1. 3. Cukier: użyj tego drobnego albo cukru pudru. Do nadzienia z gruszek czy śliwek świetnie pasuje cukier trzcinowy, brązowy lub kokosowy! 4. Jajka: żółtko nadaje kruchość. Jeśli ciasto ma być delikatniejsze, dodaj więcej żółtek, i to ugotowanych!

  • Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasto z makiem i gruszkami"

  • Serniczek na kruchym spodzie

    .... cukru. Zagnieć kruche ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na 15 minut.  2. Śmietanę kremówkę wymieszaj z serkiem, pozostałym cukrem i jajkami. Dodaj skórkę startą z cytryny. Gruszki umyj(...) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Schłodzone ciasto przełóż na stolnicę, cienko rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzegi przygotowanej formy. Spód gęsto ponakłuwaj widelcem, aby nie wybrzuszył się...

  • smaczne ciasto do słodkiego lub pikantnego nadzienia

  • Owocowy miks w kruchym cieście

    Pyszne ciasto z wiśniami...

  • jako spod do ciast, moj najlepszy przepis na bozonarodzeniowe ciasteczka

Artykuły na temat: ciasto kruche z gruszek
  • Gruszki w kruchym cieście

    Mąkę wsypać do miseczki. Dodać masło, sól, 12,5 dag cukru . Wbić 1 jajko. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na 30 min. Gruszki...

  • Tematem najbliższego odcinka "Bake Off - Ale Ciacho!" będzie kruche ciasto w najróżniejszych odsłonach. Jak poradzą sobie z nim uczestnicy? Fot. materiały partnera Ostatni odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie był to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. W wersji Krzysztofa...

  • Ciasta z gruszkami

    Kruche i ucierane ciasta wzbogaciliśmy soczystymi gruszkami.

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Krucha tarta z gruszkami

    Przygotuj nadzienie: śmietankę wymieszaj z serkiem, cukrem, skórką startą z cytryny i jajkami. Obrane gruszki przekrój, usuń pestki. Wypukłą stronę ponacinaj. Z mąki, masła, soli, cukru, żółtek oraz śmietany zagnieć ciasto. Chłodź 30 minut. Rozwałkuj i wylep natłuszczoną i oprószoną bułką formę do tarty. Upiecz w piekarniku (200°C) na słomkowy kolor (10- 15 min). Na podpieczony spód wylej masę...

  • Słodkie, aromatyczne, soczyste – po prostu pyszne. Gruszki uwodzą nie tylko smakiem, ale i kształtem. Dodatkowo są bardzo zdrowie, warto więc zastanowić się jak odkryć ten swojski owoc na nowo. Fot. 123RF/Picsel Kilka słów od dietetykówGruszki zawierają witaminy A, C, PP oraz B. Dodatkowo są bogate w wapń, fosfor, żelazo, jod oraz bor, który ma pozytywny wpływ na nasz intelekt oraz koncentrację. Gruszki znane są ze swych właściwości przeciwgorączkowych, dlatego w okresie jesienno-zimowym...

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    ...nie tylko ciasto kruche i biszkopt, ale także te trudniejsze, parzone i francuskie, zawsze się udają. Pierwsze strony skrywają tajniki na podstawę wypieków, czyli różne rodzaje ciast. Kolejne są...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Placek z migdałami

    Gruszki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.  Z podanych składników ciasta (poza kaszą manną) szybko zagnieść kruche ciasto, uformować kulkę, wstawić do lodówki na około godzinę. Rozwałkować. Ciasto rozłożyć na dnie i bokach tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką. Ponakłuwać widelcem, rozłożyć gruszki, przesypując je kaszą.  Zagnieść kruszonkę...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...