• Informacje na temat:

    ciasto kruche kruszaniec

Przepisy na temat: ciasto kruche kruszaniec
  • Przepis na to ciasto dostałam dawno temu od mojej bratowej. Robiła je odkąd pamiętam, czyli już ponad 20 lat.... Moja ulubiona wersja to ta z dżemem jagodowym albo ze świeżymi truskawkami. Zawsze się udaje i jest po prostu pyszne. :)

  • Pierwsze ciasto jakie nauczyłam się piec. Zawsze wychodzi!.

  • jako spod do ciast, moj najlepszy przepis na bozonarodzeniowe ciasteczka

  • Jeżeli nie wychodzi Wam ciasto kruche, to przeczytajcie poniższy tekst.

  • Proste i pszne ciasto do wykorzystania jako spód do sernika, szarlotki.

  • Uwielbiam kruche ciasto i wszystko co z nim związane :). Uwielbiam mazurki, kruche babeczki. ciasteczka. Ciasto z tego przepisu używam właśnie do powyższych ciast. Jest idealne, kruchutkie i przepyszne :)

  • Uwielbiam ciasta z rabarbarem, szczególnie kruche. Zawsze z niecierpliwością czekam na sezon rabarbarowy.

  • smaczne ciasto do słodkiego lub pikantnego nadzienia

  • Bardzo lubię ciasta ze śliwkami. Gdy tylko jest sezon bardzo często je piekę.

  • Przepis wart wypróbowania: "Kruche orzechowe ciasto"

Artykuły na temat: ciasto kruche kruszaniec
  • Ewa Wachowicz: Kruszaniec Bożenki na domówkę

    ...w w całości - z pieczywem i oliwkami. Zobacz cały odcinek 348. programu "Ewa gotuje": Na kolejnej stronie znajdziesz przepis na Kruszaniec Bożenki - przepyszne kruche ciasto z dżemem agrestowym(...) do zamrażalnika. Jasne ciasto rozwałkować. Ponieważ ciasto jest bardzo kruche, warto wałkować je na papierze do pieczenia, a następnie umieścić w formie - wraz z pergaminem. Zanieść na ½ godziny do...

  • Tematem najbliższego odcinka "Bake Off - Ale Ciacho!" będzie kruche ciasto w najróżniejszych odsłonach. Jak poradzą sobie z nim uczestnicy? Fot. materiały partnera Ostatni odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie był to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. W wersji Krzysztofa...

  • 1 czerwca to święto wszystkich dzieci! By ten wspaniały dzień na długo pozostał w pamięci waszych pociech, przygotujcie dla nich coś specjalnego. Kolorowe, pyszne kruche ciasteczka a’la lizaki według przepisu Hochland, będą idealną przekąską podczas świętowania i sprawią dzieciom frajdę! Niezależnie od tego, czy planujecie dla dzieci przyjęcie z ich rówieśnikami, czy zostaniecie w rodzinnym gronie, warto na tę okazję przygotować coś wyjątkowego. Co sprawi dzieciom największą radość? Na pewno...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...

  • Nietypowy przepis na jabłecznik. Spróbujcie, gwarantujemy, że stanie się waszym ulubionym ciastem. Kruche ciasto450 g mąki pszennej250 g masła2 żółtka90 g cukru pudru Masa jabłkowa2½ kg jabłek (najlepiej papierówek)odrobina wody (do podlania, jeśli owoce będą przywierać)2-4 łyżki cukru kryształu (do smaku)1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki bułki tartej (do smaku) Podaniebułka tarta do posypania ciasta2 białkacukier puder do posypania ciasta Kruche ciastoMąkę przesiać do dużej miski, dodać...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Kto by pomyślał, że z delikatnych herbatników można przygotować tak wspaniałe budowle? Oto przepis Danuty. Herbatniki: 750 g mąki 300 g masła 150 g cukru pudru szczypta soli 300 ml śmietany kremówki 30% Polewa: 80 ml śmietany kremówki 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady (60% zawartość kakao) Sklejanie młyna: 1 tabliczka białej czekolady     HerbatnikiMąkę posiekać z masłem, cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać śmietanę, a następnie zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Po...

  • Jeśli uwielbiacie ciasta z powidłami i bezą, konieczne wypróbujcie przepis Magdaleny. Ciasto200 g mąki pszennej100 g cukru trzcinowego50 g mąki ziemniaczanej150 g mielonych migdałów150 g masła5 żółtek Śliwki2 łyżki mąki ziemniaczanej850 g węgierek Beza5 białekszczypta soli200 g cukru2 łyżki cynamonu CiastoMąkę pszenną zmieszać z cukrem trzcinowym, kopiastą łyżką mąki ziemniaczanej oraz zmielonymi na mąkę migdałami. Dodać zimne masło oraz pięć żółtek. Wszystko sprawnie zagnieść, gotowe ciasto...