• Informacje na temat:

    ciasto jogurtowe ze śliwkami ewy wachowicz

Przepisy na temat: ciasto jogurtowe ze śliwkami ewy wachowicz
  • Kolejne ciasto z warzywem:) U nas inwazja cukinii:) Powstają więc różne wariacje;) Długo tez szukałam po necie czegoś oryginalnego wg. mnie, i znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Ciasto muszę przyznać pyszne...Polecamy;)

  • Przepyszny, aksamitny i niewiarygodnie efektowny wizualnie.

  • Idealne ciasto dla leniuchów :) wystarczy warstwowo wyłożyć składniki i po 3 godzinach krótko wymieszać. Ciasto wychodzi lekkie i puszyste. Można dodać na wierzch lekkie owoce :)

  • Ciasto ze śliwkami czas upiec:)

  • Bardzo lekkie, puszyste ciasto na jogurcie ze śliwkami...to moja propozycja do popołudniowej kawy ;)

  • przepyszne, wilgotne, puszyste, ekspresowe w przygotowaniu ciacho u mnie akurat ze śliwkami ale będzie równie pyszne z każdymi sezonowymi owocami. Jedną z jego wielu zalet jest to, że do jego przygotowania nie musimy używac miksera :-)

  • Dzisiaj ciasto na pożegnanie wakacji. Szybkie, smaczne i chyba dość popularne. Można bez owoców, można z owocami. U mnie ostatnio królują śliwki. Bardzo lubię ich smak, kiedy wtopią się w ciasto

  • Bardzo proste w przygotowaniu, wilgotne wręcz rozpływa się w ustach i możemy je przygotować bez użycia miksera z dowolnymi sezonowymi owocami.

  • Mniam,mniam... :)

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

Artykuły na temat: ciasto jogurtowe ze śliwkami ewy wachowicz
  • Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość...

  • Tym razem Beata Dąbrowska oraz dr Ewa Dąbrowska zaprosiły do współpracy trzy przedstawicielki odmiennych profesji: dietetyka, trenera sportowego oraz coacha, pokazując tym samym, że wprowadzenie na stałe zmian w naszym życiu wymaga zróżnicowanego podejścia do problemu. Czytając tę książkę, czytelnik pozna: 5 filarów zdrowego odżywiania - podstawę skutecznej diety, powody, dla których nie może schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny...

  • Jeśli już robić ciasto, to tylko takie, które jest naprawdę dobre. Z okazji urodzin Smakera, sprawdziliśmy, jakie wypieki cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Fot. 123RF/Picsel Każda okazja jest dobra, aby przygotować pyszne ciasto. W ciepłe dni na naszych stołach królują lekkie desery nie wymagające pieczenia, jednak wiele osób nie wyobraża sobie weekendu bez tradycyjnego, pieczonego ciasta. Jakie przepisy należą do waszych ulubionych? Postanowiliśmy to sprawdzić! Świętując 10...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować...

  • Jeśli uwielbiacie ciasta z powidłami i bezą, konieczne wypróbujcie przepis Magdaleny. Ciasto200 g mąki pszennej100 g cukru trzcinowego50 g mąki ziemniaczanej150 g mielonych migdałów150 g masła5 żółtek Śliwki2 łyżki mąki ziemniaczanej850 g węgierek Beza5 białekszczypta soli200 g cukru2 łyżki cynamonu CiastoMąkę pszenną zmieszać z cukrem trzcinowym, kopiastą łyżką mąki ziemniaczanej oraz zmielonymi na mąkę migdałami. Dodać zimne masło oraz pięć żółtek. Wszystko sprawnie zagnieść, gotowe ciasto...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...