• Informacje na temat:

    ciasto jogurtowe wilgotne

Przepisy na temat: ciasto jogurtowe wilgotne
  • Wiosna i lato to czas kiedy testuję kolejne ciasta z owocami:) Królują zdecydowanie truskawki i czereśnie, które od kilku tygodni są dostępne, tanie i przede wszystkim smaczne. Dziś zapraszam na mocno wyrośnięte, jogurtowe ciasto.

  • To bardzo delikatne i wilgotne ciasto. Robi się je bardzo łatwo. Jeśli mamy ochotę do ciasta możemy dodać też rodzynki albo drobne sezonowe owoce. Będzie wtedy fajniejsze.

  • Pyszne ciasto zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!

  • Ciasto idealnie wilgotne, puszyste, miękkie o lekkim cytrynowym smaku. Nie za słodkie z dodatkiem cukinii, która jest nie wyczuwalna w smaku, a powoduje że ciasto nie jest suche. Szybko się je robi i jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam wszystkim łasuchom.

  • Lekkie i wilgotne jogurtowe ciasto,zwieńczone plasterkami jabłek,oprószone cynamonem i cukrem.Pyszny dodatek do kawy lub herbaty.

  • Proste, niskokaloryczne, pyszne :)

  • Puszyste, a zarazem wilgotne ciasto jogurtowe z aromatycznymi truskawkami

  • Jedno z najszybszych i najsmaczniejszych ciast jakie znam. Lekkie, puszyste, wilgotne i bardzo uniwersalne, można je upiec z dowolnymi owocami, najlepiej sezonowymi. U mnie dzisiaj z jabłkami, ale już z niecierpliwością czekam na truskawki, jagody czy maliny pachnące latem i słońcem. Spróbujcie, gwarantuję, że później już tylko będziecie wymieniać owoce.

  • Lekkie, wilgotne i bardzo proste w wykonaniu jogurtowe ciasto z truskawkami - które możecie też zastąpić innymi sezonowymi owocami.

  • Wilgotne, zdrowe, szybkie i tanie. Najlepiej smakuje z mlekiem bądź kawą.

Artykuły na temat: ciasto jogurtowe wilgotne
  • Bento: Jogurtowe placuszki i sałatka ziemniaczana z kurkami

    Połączenie jabłka i cynamonu zawsze się sprawdza, szczególnie w słodkich placuszkach. Przez dodatek jogurtu naturalnego są bardzo delikatne i wilgotne. Oczywiście owoce w tym przepisie możecie zmienić na inne dowolne, choćby gruszkę, figi.

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Wielkanoc z Kasią

    ...zyskał dużą popularność. To słodkie ciasto! Ważne, żeby nie było gotowym wypiekiem, kupionym w sklepie. Ciasto powinno być przygotowane własnoręcznie - wtedy symbolizuje kunszt, umiejętność i doskonałość(...) i puszysta, a dekoracja z serka mascarpone i świeżych borówek sprawia, że nie tylko pysznie smakuje, ale wyjątkowo apetycznie się prezentuje. Zainspiruj się tym przepisem i zaserwuj bliskim wielkanocne ciasto...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Szaszłyki z pitą ziołową

    ...ciasto na 8 części i każdą rozwałkuj na placek o grubości około ½ cm. Postaw patelnię z dnem zapobiegającym przywieraniu na bardzo silnym ogniu. Układaj na niej pity pojedynczo(chyba że dwie zmieszczą się bez trudu obok siebie). Smaż na suchej patelni 1-2 minuty, do chwili, gdy ciasto zacznie się rumienić, a na jego powierzchni pojawią się bąble, potem przerzuć na drugą stronę i piecz kolejne...

  • Jeśli uwielbiacie ciasta z powidłami i bezą, konieczne wypróbujcie przepis Magdaleny. Ciasto200 g mąki pszennej100 g cukru trzcinowego50 g mąki ziemniaczanej150 g mielonych migdałów150 g masła5 żółtek Śliwki2 łyżki mąki ziemniaczanej850 g węgierek Beza5 białekszczypta soli200 g cukru2 łyżki cynamonu CiastoMąkę pszenną zmieszać z cukrem trzcinowym, kopiastą łyżką mąki ziemniaczanej oraz zmielonymi na mąkę migdałami. Dodać zimne masło oraz pięć żółtek. Wszystko sprawnie zagnieść, gotowe ciasto...

  • Czas na kurki

    ..., 2 łyżki oleju, cebula. Na ciasto: 1/2 kg mąki, 3/4 szklanki gorącej wody, 5 dag masła, sól, pieprz Przygotowanie: Grzyby oczyść, umyj, większe pokrój. Cebulę obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Na(...) sito do dużej miski. Dodaj do niej sól, zalej bardzo gorącą wodą, wymieszaj drewnianą łyżką, dodaj masło, następnie dodaj trochę zimnej wody. Wyrabiaj ciasto ręką, aż stanie się sprężyste i będzie...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...