• Informacje na temat:

    ciasto jagodowo budyniowe

Przepisy na temat: ciasto jagodowo budyniowe
  • Ciasto jagodowa poezja

    Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 20 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag mielonych migdałów, jajko, 2 żółtka, 30 dag miękkiego masła lub margaryny, szczypta soli. Na krem: 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, 8 dag cukru, budyń śmietankowy, 50 dag jagód, 30 dag tłustego lub półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie. Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do...

  • Smaczne kruche ciasto z pianką budyniową. Nie za słodkie, można użyć dowolnych owoców, u mnie było sprzątanie lodówki (miały być same jabłka, ale dodałam do nich resztę powideł śliwkowych, niecały słoiczek, oraz szklankę gęstego domowego soku z jagód borówki czarnej razem z owocami. Było pyszne:) Z tych składników wyszło duże ciasto na blachę 27x40cm.

  • biszkopt wyszedł dość wysoki więc przekroiłam na 4 część. Tort wyszedł bardzo smaczny i jak to bywa z tortami z każdym dniem był smaczniejszy, więc najlepiej przygotować go dzień wcześniej a biszkopt jak i krem kokosowy możemy przygotować dzień przed składaniem tortu...

  • Kruche ciasto parzone wypełnione kremem śmietankowym oraz jagodowym, nie tylko pięknie wygląda, ale też i pysznie smakuje.

  • Ciasto na zdjęciu jeszcze się nie zsiadło, ale ciężko sie powstrzymać od spróbowania :)

  • Pyszne i szybkie do zrobienia ciacho.

  • smaczniutkie i latwiutkie

  • Smaczny pomysł na "Ciasto budyniowe"

  • SZYBKIE I ŁATWE W ZROBIENIU :) IDEALNE DO KAWY CZY HERBATY :) POLECAM :)

  • Ciasto kruche z truskawkami i budyniem. Delicja, której trudno się oprzeć:)

Artykuły na temat: ciasto jagodowo budyniowe
  • Paczki z roza i bez rozy

    ...dobre i zle strony. Z tych dobrych to takie, ze ciasto jest rownomiernie usmazone, puszyste i nic podczas smazenia nie wyplywa. Z tych zlych tak nadziac mozna paczki tylko zmielona masa konfiturowa(...), masa zoltkowa, stopionym maslem, lekko wyrobic. Dodac reszte skladnikow. Wyrobic dosc luzne ciasto i odstawic w cieple na 1 h az podwoi objetosc. Rozwalkowac na grubosc 2 cm, wycinac krazki...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Herbaciane ciasteczka

    ...skórki. Pokrój owoc na półplasterki, cząstki układaj na herbatnikach. Ciasto wstaw do lodówki na całą noc. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 370 kalorii Czekoladowe domki...

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Każdy ma swojego faworyta, którego na dodatek zawsze piecze dokładnie tak, jak robiła to mama czy babcia. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia? Makowiec to wyjątkowo świąteczne ciasto. Wykorzystywany w nim mak jest symbolem urodzaju, płodności i obfitości. Kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może odbyć się bez maku (stąd wiele potraw, takich jak kutia, makiełki-makówki, kluski z makiem). I bardzo słusznie, bo oprócz pozytywnej...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...