• Informacje na temat:

    ciasto francuskie z farszem i serem

Przepisy na temat: ciasto francuskie z farszem i serem
  • Kurki serowo-tymiankowe pod ciastem francuskim

    ...i świeżym rozmarynem. Tak przygotowanym farszem wypełnić małe naczynia do zapiekania, do ¾ ich wysokości. Posypać utartym serem żółtym np. Aldamer. Na wierzch wyłożyć podwójnie złożone ciasto francuskie. Następnie zapiec w piekarniku w temperaturze 190 st. C, przez ok. 12 minut. Smacznego!

  • Swietna przekaska badz kolacja dla tych ktorzy lubiafrancuskie ciasto

  • Przysmaki z ciasta francuskiego

    Ciasto francuskie to prawdziwy mistrz metamorfoz. Przyjmuje dowolne kształty, smakowicie otula rybę, mięso, warzywa, owoce. A złocistą skórką kusi...

  • szybkie w przygotowaniu, dobre na obiad, przekąskę i każdą imprezę !!

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    ...pieprz do smaku 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego 1 jajko  Sposób przygotowania: 1. Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż(...) francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na parocentymetrowe krążki. Każdy posmarować  roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor...

  • Szykujecie jakieś spotkanie ze znajomymi i nie wiecie co podać? Czasami pomysłu brak, a i chęci czasami nie te. Zawsze z pomocą przychodzi ciasto francuskie.

  • Zapiekany serowy warkocz z ciasta francuskiego z warzywami

    Sposób przygotowania Ścieramy żółty ser i dodajemy drobno okrojoną paprykę oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozcinamy na 3 długie płaty. Na każdym płacie układamy wzdłuż farsz i sklejamy (jak pierogi). Sklejamy 3 końce razem i zwijamy w dość ciasny warkocz. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem Pieczemy ok. 30 minut / 190°C. Smacznego!

  • pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach, z ciągnącym się serem grzybowe muffinki :-)

  • Żurawinowe ciasto z kurczakiem

    ...doprawiamy gałką muszkatołową oraz sól i pieprz i jeszcze przez chwilę gotujmy sos. Następnie w brytfance rozwijamy ciasto francuskie. Na spód przekładamy sos żurawinowy, a następnie farsz z kurczaka...

  • Przepyszne, delikatne i pachnące:)

Artykuły na temat: ciasto francuskie z farszem i serem
  • Otulone ciastem

    Ciasta drożdżowe lub francuskie wypełnione wytrawnymi dodatkami i zapieczone to dania efektowne w formie i intrygujące w smaku.

  • Czy piekliście kiedyś samodzielnie chleb tostowy? Okazuje się, że nie jest to takie trudne. Wypróbujcie przepis Ani, a nie pożałujecie. Chleb tostowy40 g masła20 g drożdży1 łyżeczka cukru200 ml ciepłej wody50 ml mleka1 łyżeczka soli400 g mąki pszennej typu 650folia spożywcza do przykrycia ciastamasło do wysmarowania formybułka tarta do posypania formykostki lodu do wypełnienia żaroodpornego naczynia Beszamel35 g masła35 g mąki½ l mlekasólpieprzgałka muszkatołowa w całości English muffins7 g...

  • Babeczki z ciasta francuskiego z trzema farszami ze śledzia

    Ciasto francuskie: Przesiej mąkę do miski, dodaj szczyptę  soli, masło pocięte w plastry lekko obtoczone w mące, a potem lodowatą wodę i ugniataj zwarte ciasto. Formuj kulę i przenieś na stolnicę. Rozwałkuj je na kwadrat o grubości 1 cm. Unieś 1/3 ciasta od krawędzi dolne i złóż do środka, to samo zrób  z górnymi częściami ciasta. Sklej warstwy za pomocą wałka. Przekręć ciasto o 90 stopni...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Łosoś z brokułami w cieście francuskim

    Z gotowego ciasta francuskiego.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Ciasto pełne możliwości

    Ciasto francuskie pozwoli ci wyczarować szybkie i pyszne dania. Zarówno pikantne, jak i słodkie.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Biały ser w roli głównej

    ..., szklanka wody, sól), opakowanie bryndzy, 10 dag serka śmietankowego, tymianek, cząber, ziarna sezamu lub kminku, jajko Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto francuskie: gotowe rozmrażaj w temperaturze(...) minut, dopraw solą, cukrem oraz chili i ponownie zagotuj. Sos wlej do naczynia żaroodpornego. Makaron nadziej farszem serowym, ułóż w naczyniu z sosem, posyp parmezanem i zapiekaj 20 minut...

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...