• Informacje na temat:

    ciasto fistaszki

Przepisy na temat: ciasto fistaszki
  • Przepis wart wypróbowania: "Talarki z fistaszkami"

  • Donuty zostały obmyślone w XIX wieku przez holenderskich osadników zamieszkujących niewielkie amerykańskie miasta. Od tego momentu, aż po dziś dzień są flagowym produktem całego kontynentu. Nie bez przyczyny. Donuty są delikatne, maślane i niezbyt słodkie, co sprawia, że doskonale komponują się z każdym dodatkiem i polewą - od owocowych lukrów po czekoladowe sosy. Zatem szczerze namawiam, ugniećcie ciasto, rozgrzejcie tłuszcz i ... poczujcie się niczym amerykański policjant!

  • Fistaszki, serowy krem i czekolada to jedno z moich ukochanych połączeń. Do tego odrobina cynamonu i ja jestem w niebie!

  • Myślałam już, że mnie to nie spotka... Stało się w najmniej spodziewanym momencie i uderzyło z siłą słonia... Zakochałam się! Obiekt mojej miłości jest delikatny, intrygujący i niezwykle charakterny. Sprawia, że o bożym świecie zapominam i ciągle mi go mało. A jest nim połączenie chałwa-sezam-solony fistaszek. Z całego zakochanego serca polecam!

  • Sprawdzony przepis na "Brownies z fistaszkami i masą serową"

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka z fistaszkami"

  • Smaczne, łatwe do zrobienia

  • Jesienne ciasto pełne smaku.

  • Polecam takie ciasto dla ozdoby stołu na deser!

  • Ciasto przekładane gorącym kremem. Blaty ciasta przypominają mi w smaku herbatniki. Ciasto kroimy na drugi dzień, kiedy nieco zmięknie.

Artykuły na temat: ciasto fistaszki
  • Glutaminian & spółka

    Czy wzmacniacz smaku, który zyskał u nas fatalną reputację, naprawdę szkodzi? A jak jest z innymi przyprawami do dań i ciast?

  • Cenione przez Chińczyków, Amerykanów i Holendrów. Czy to coś więcej niż słona przekąska do piwa? Fot. 123RF/Picsel Orzeszki ziemne plus chili to baza dla sosu satay, popularnego w Azji Południowo-Wschodniej. Kurczak satay to danie uwielbiane przez Holendrów, którzy są także miłośnikami masła orzechowego. Masło orzechowe w olbrzymich ilościach spożywaja również Amerykanie. Masło z orzechów Jak to się robi? Prażone orzeszki ziemne mielone są na pastę - z dodatkiem soli, cukru i odrobiny oleju...

  • Kilka sposobów na złagodzenie zgagi

    Dolegliwość ta zwykle jest wywoływana cofaniem się treści żołądkowej (zawiera ona m.in. żrący kwas solny) do przełyku.

  • Orzeszki ziemne są cenione i często wykorzystywane przez Chińczyków, Amerykanów i Holendrów. Jednak czy są one czymś więcej niż smaczną przekąską? Fot. 123RF/Picsel Orzechy ziemne pochodzą z Ameryki Południowej, gdzie znane były już w czasach prehistorycznych. Początkowo zbierano ich dzikie formy, a uprawę rozpoczęli najprawdopodobniej Peruwiańczycy. Dzięki konkwistadorom przybyły do Europy, skąd powędrowały do Stanów Zjednoczonych i Afryki. Dziś największymi producentami orzeszków ziemnych...

  • Czym zastąpić masło na co dzień?

    ...z jogurtem naturalnym lub greckim. Dzięki temu ciasto nadal będzie wilgotne. Uzyskamy też przyjemny, mleczny zapach. Trzecim sposobem na wyeliminowanie masła jest zastąpienie go purée owocowym. Najlepiej...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • czarne, przezroczyste :-)) takie prezenty z okazji imienin jutrzejszych wlasnie dostalam w pracy :-)) i pije winko i jem ciasta.... i juz swietuje :-)...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • na dzis:"Jeśli chcesz uciec przed życiem, musisz je najpierw pokonać." Slodko. Tak jest u mnie. Po pierwsze dlatego ze wczoraj bylam pierwszy raz na...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...