• Informacje na temat:

    ciasto drożdżowe z dżemem przepis

Przepisy na temat: ciasto drożdżowe z dżemem przepis
  • Gofry z dżemem i bitą śmietaną

    ...pęcherzyki. Odstaw je na 30 minut. Podgrzej gofrownicę, upiecz gofry i ostudź. Pokrój je na mniejsze kawałki i posmaruj dżemem. Podawaj z bitą śmietaną. Przepis pochodzi z książki "Ciasta drożdżowe(...)Składniki: Ciasto: 34 dag mąki pszennej 2½ dag drożdży 5 dag cukru 2 szklanki mleka ½ kostki masła 4 jajka skórka z ½ pomarańczy sól   Dodatkowo: dżem...

  • Pomysł zaczerpnięty z mojej książki z czasów szkolnych,delikatnie zmodyfikowany wedle mojego gustu.Smaczne ciasto,zawsze się udaje,przepis zawiera podstawy więc nawet osobie która nigdy nie robiła ciasta drożdżowego na pewno się uda!! :)

  • Racuchy drożdżowe z dżemem

    Polecamy przepis na pyszne i lekkie racuchy.

  • Ciasto drożdżowe jest, zaraz po szarlotce, naszym drugim ulubionym ciastem. Idealne na początek dnia, z zimnym mlekiem

  • Puszyste rogaliki z dżemem lub czekoladą

    Drożdżowe rogaliki ze słodkim nadzieniem rozpływają się w ustach. Świetnie pasują do porannej kawy.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto drożdżowe"

  • ​Vetkoek

    Charakterystyczny dla kuchni południowoafrykańskiej puszysty chlebek drożdżowy smażony w głębokim tłuszczu, często podawany z nadzieniem, na przykład z mielonego mięsa, albo na słodko, z syropem lub dżemem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Racuchy drożdżowe z dżemem"

  • Znane chyba wszystkim racuszki do dżemu lub do posypania cukrem pudrem. Z przepisu milk_chocolate84

  • Ciasto drożdżowe na dużą blachę. Słodkie, lekko wilgotne i puszyste.

Artykuły na temat: ciasto drożdżowe z dżemem przepis
  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na nowo odkrywamy stare przepisy albo eksperymentujemy z nowymi. Wolimy domową kolację z bliskimi niż wyjście do restauracji. - W gotowaniu, bardziej nawet niż w jedzeniu, chodzi o przyjaźń. Miłość. Sztukę...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Wlasnie wyrobilam ciasto ... beda z kapusta , z musli , z dzemem .Jadlam u kumpeli w poniedzialek - ma to z przepisu wloskich siostr , ktore slyna w Bolonii...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Dynia w słodkiej odsłonie

    ...skórki i cukier, gotujemy aż syrop zgęstnieje. Skórkę kandyzowaną oraz syrop dodajemy do dżemu. Drożdżowe ciasto z dynią Składniki na 12 porcji: ok. 700-800 g dyni (na 1 szklankę purée(...) do ostygnięcia. Do przesianej mąki dodaj rozczyn, żółtka, sól, cukier, cukier wanilinowy, mleko, szklankę purée z dyni oraz roztopione masło. Wyrabiaj ciasto ręką lub mikserem ze spiralnymi...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania. Drożdżowe to tylko...

  • .... Pączki - takie, jakie znamy już współcześnie - po raz pierwszy upiekła krakowska piekarka mieszkająca w Wiedniu, niejaka Marianna Krapf. Usmażyła drożdżowe kule (jeszcze bez cukru i nadzienia(...) stołach zasiadają za to Finowie. Obowiązkowo pojawia się na nich zupa groszkowa, małe naleśniki gryczane, zwane blini oraz słodkie bułeczki z bitą śmietaną i dżemem albo pastą migdałową, podawaną na...

  • Zrób sobie prezent na święta! Weź udział w naszym konkursie i wygraj vouchery uprawniające do zakupów w sklepach stacjonarnych DUKA. Za oknem jesienno-zimowa aura, a jak wiadomo w takich okolicznościach przyrody powinniśmy obowiązkowo, przed wyjściem z domu zjeść porządne śniadanie. To najważniejszy z posiłków, który decyduje o tym, jak będzie wyglądał nasz cały dzień. Zadbajmy zatem o to, aby nasze śniadanie było kolorowe i pełne składników, które zapewnią Nam zastrzyk energii! Pochwal się...

  • Zrób sobie prezent na święta! Weź udział w naszym konkursie i wygraj vouchery uprawniające do zakupów w sklepach stacjonarnych DUKA. Za oknem jesienno-zimowa aura, a jak wiadomo w takich okolicznościach przyrody powinniśmy obowiązkowo, przed wyjściem z domu zjeść porządne śniadanie. To najważniejszy z posiłków, który decyduje o tym, jak będzie wyglądał nasz cały dzień. Zadbajmy zatem o to, aby nasze śniadanie było kolorowe i pełne składników, które zapewnią Nam zastrzyk energii! Pochwal się...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...