• Informacje na temat:

    ciasto drożdżowe z dżemem przepis

Przepisy na temat: ciasto drożdżowe z dżemem przepis
  • Gofry z dżemem i bitą śmietaną

    ...pęcherzyki. Odstaw je na 30 minut. Podgrzej gofrownicę, upiecz gofry i ostudź. Pokrój je na mniejsze kawałki i posmaruj dżemem. Podawaj z bitą śmietaną. Przepis pochodzi z książki "Ciasta drożdżowe(...)Składniki: Ciasto: 34 dag mąki pszennej 2½ dag drożdży 5 dag cukru 2 szklanki mleka ½ kostki masła 4 jajka skórka z ½ pomarańczy sól   Dodatkowo: dżem...

  • Pomysł zaczerpnięty z mojej książki z czasów szkolnych,delikatnie zmodyfikowany wedle mojego gustu.Smaczne ciasto,zawsze się udaje,przepis zawiera podstawy więc nawet osobie która nigdy nie robiła ciasta drożdżowego na pewno się uda!! :)

  • Racuchy drożdżowe z dżemem

    Polecamy przepis na pyszne i lekkie racuchy.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto drożdżowe"

  • Puszyste rogaliki z dżemem lub czekoladą

    Drożdżowe rogaliki ze słodkim nadzieniem rozpływają się w ustach. Świetnie pasują do porannej kawy.

  • Ciasto drożdżowe jest, zaraz po szarlotce, naszym drugim ulubionym ciastem. Idealne na początek dnia, z zimnym mlekiem

  • ​Vetkoek

    Charakterystyczny dla kuchni południowoafrykańskiej puszysty chlebek drożdżowy smażony w głębokim tłuszczu, często podawany z nadzieniem, na przykład z mielonego mięsa, albo na słodko, z syropem lub dżemem.

  • Znane chyba wszystkim racuszki do dżemu lub do posypania cukrem pudrem. Z przepisu milk_chocolate84

  • Przepis wart wypróbowania: "Racuchy drożdżowe z dżemem"

  • Ciasto drożdżowe na dużą blachę. Słodkie, lekko wilgotne i puszyste.

Artykuły na temat: ciasto drożdżowe z dżemem przepis
  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na nowo odkrywamy stare przepisy albo eksperymentujemy z nowymi. Wolimy domową kolację z bliskimi niż wyjście do restauracji. - W gotowaniu, bardziej nawet niż w jedzeniu, chodzi o przyjaźń. Miłość. Sztukę...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Wlasnie wyrobilam ciasto ... beda z kapusta , z musli , z dzemem .Jadlam u kumpeli w poniedzialek - ma to z przepisu wloskich siostr , ktore slyna w Bolonii...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Dynia w słodkiej odsłonie

    ...skórki i cukier, gotujemy aż syrop zgęstnieje. Skórkę kandyzowaną oraz syrop dodajemy do dżemu. Drożdżowe ciasto z dynią Składniki na 12 porcji: ok. 700-800 g dyni (na 1 szklankę purée(...) do ostygnięcia. Do przesianej mąki dodaj rozczyn, żółtka, sól, cukier, cukier wanilinowy, mleko, szklankę purée z dyni oraz roztopione masło. Wyrabiaj ciasto ręką lub mikserem ze spiralnymi...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • .... Pączki - takie, jakie znamy już współcześnie - po raz pierwszy upiekła krakowska piekarka mieszkająca w Wiedniu, niejaka Marianna Krapf. Usmażyła drożdżowe kule (jeszcze bez cukru i nadzienia(...) stołach zasiadają za to Finowie. Obowiązkowo pojawia się na nich zupa groszkowa, małe naleśniki gryczane, zwane blini oraz słodkie bułeczki z bitą śmietaną i dżemem albo pastą migdałową, podawaną na...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Zrób sobie prezent na święta! Weź udział w naszym konkursie i wygraj vouchery uprawniające do zakupów w sklepach stacjonarnych DUKA. Za oknem jesienno-zimowa aura, a jak wiadomo w takich okolicznościach przyrody powinniśmy obowiązkowo, przed wyjściem z domu zjeść porządne śniadanie. To najważniejszy z posiłków, który decyduje o tym, jak będzie wyglądał nasz cały dzień. Zadbajmy zatem o to, aby nasze śniadanie było kolorowe i pełne składników, które zapewnią Nam zastrzyk energii! Pochwal się...

  • Zrób sobie prezent na święta! Weź udział w naszym konkursie i wygraj vouchery uprawniające do zakupów w sklepach stacjonarnych DUKA. Za oknem jesienno-zimowa aura, a jak wiadomo w takich okolicznościach przyrody powinniśmy obowiązkowo, przed wyjściem z domu zjeść porządne śniadanie. To najważniejszy z posiłków, który decyduje o tym, jak będzie wyglądał nasz cały dzień. Zadbajmy zatem o to, aby nasze śniadanie było kolorowe i pełne składników, które zapewnią Nam zastrzyk energii! Pochwal się...