• Informacje na temat:

    ciasto drożdzowe na szybko

Przepisy na temat: ciasto drożdzowe na szybko
  • Siedem sztuczek na puszyste ciasto drożdżowe

    Miękkie, delikatne, idealnie wyrośnięte i upieczone… Takie ciasto drożdżowe marzy się każdemu z nas. Podpowiadamy zatem, jak je przygotować, by zawsze zachwycało wyśmienitym smakiem.

  • smaczne ciasto do słodkiego lub pikantnego nadzienia

  • ....) odstawić je do podrośnięcia. Potem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.45-50min w temp.170-180 st.C Ciasto jest przepyszne, pulchniutkie, tanie i niskokaloryczne. Robi się je bardzo szybko i jeszcze(...) miejsce. Kiedy podwoją swoją pierwotną objętość, dodać je do mąki, wbić jaja, wsypać cukier i ciepłym mlekiem zarobić ciasto. Nie trzeba się specjalnie wysilać. To trwa dosłownie chwilę. Na końcu...

  • Palce lizać i bardzo proste racuszki. Wychodzi około 25 z tego przepisu.

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    ...rozgnieć wałkiem, wymieszaj z orzechami oraz mąk , a następnie posiekaj z miękkim masłem. Dodaj cukier, żółtka oraz szczyptę soli. Zagnieć szybko ciasto, uformuj w kulę, zawiń w folię i schładzaj przez 30(...)Krucha tarta z gruszkami nadzienie: 80 dag gruszek, szkl. słod. śmietanki 18 proc., 20 dag serka homogeniz., 20 dag cukru, cytryna, 4 jajka; ciasto: 30 dag mąki, kostka masła, 2/3 szkl. cukru...

  • SZYBKIE DANIE NA KOLACJĘ

  • Jesienny deser, czyli jabłka w cieście

    ..., kostkę margaryny, 5 żółtek, 15 dag cukru, łyżeczkę proszku do pieczenia, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki śmietany (na ciasto), 6-7 niedużych jabłek, łyżeczkę cynamonu, 6 kostek gorzkiej czekolady, cukier puder. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, margaryny, żółtek wymieszanych z cukrem i cukrem waniliowym i śmietany zagniatamy szybko kruche ciasto. Wkładamy je do lodówki. W tym...

  • pyszne i dobre

  • Kilka prostych tricków na udane wypieki

    Chyba każdej z nas zdarzyło się kiedyś wyciągnąć z piekarnika ciasto z grubą warstwą zakalca. Co prawda, istnieją amatorzy takich smaków, którzy z apetytem zjadają nieudany wypiek, by nie sprawić nam(...) udane wypieki. Jak piec, by każde domowe ciasto dorównywało temu w asortymencie najlepszej cukierni? Co zrobić, by uniknąć zakalca? Zacznijmy od początku. Kluczowe jest właściwe przygotowanie...

  • Dobrze smakuje, ładnie wygląda, kalorie warte grzechu ... ;)

Artykuły na temat: ciasto drożdzowe na szybko
  • Jak zrobić idealne ciasto drożdżowe?

    ...szybko odzyskuje poprzedni kształt („odskakuje”), możesz przerwać wyrabianie i odstawić ciasto do wyrośnięcia. Wyrastanie na dwa sposoby Pierwszy polega na odstawieniu przykrytego ściereczką ciasta(...) drożdże powinny odchodzić od siebie płatkami. Jeśli nadal nie masz pewności, czy drożdże są świeże, nalej do szklanki gorącej wody i wrzuć do niej mały kawałek drożdży. Jeżeli szybko wypłyną...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Ciasta w wersji wytrawnej

    Tarta drożdżowa Składniki na 6-8 porcji: Na ciasto: 52 dag mąki pszennej, 4 dag świeżych drożdży, 250 ml letniego mleka, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli. Na nadzienie: 250 ml kwaśnej śmietany 18(...) ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut. Ser zetrzyj na tarce. Ugotowane jajka pokrój w   kostkę. Śmietanę wymieszaj z jajkiem oraz startym serem...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasta ze śliwkami

    ...śmietany. Przygotowanie: Mąkę przesiać z solą, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać cukier wanilinowy, pokrojone w kostkę masło i jajko. Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię(...) masło. Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto ucierane: masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Miksując, stopniowo dokładać żółtka...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Ciasta z kruszonką

    ...migdały i mąkę. Szybko zagnieść kruszonkę. Odłożyć 1/3 kruszonki do lodówki. Formę do tarty o śr. 24 cm posmarować tłuszczem. Na spodzie rozsypać 2/3 kruszonki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do(...) resztą kruszonki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut. Przed podaniem tartę oprószyć cukrem pudrem. Drożdżowe ciasto z jagodami Składniki na 24 porcje: 1 kostka drożdży (42 g), 60

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Letnie tarty

    Kruche ciasto, chrupiące francuskie, a może delikatne drożdżowe? Napełniaj i do pieca!

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...