• Informacje na temat:

    ciasto drożdżowe mikserem

Przepisy na temat: ciasto drożdżowe mikserem
  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Po tym czasie dodać przesianą mąkę i dokładnie wyrobić (mieszadłem miksera lub ręką). Ciasto wyrabiać przez około 15 minut lub do czasu aż będzie(...), odstawić z ognia, wymieszać drewnianą łyżką, ostudzić. 4. Ciasto włożyć do foremek lub jednej formy w następujący sposób: odrywać kawałki ciasta i układać je obok siebie, tak aby placek przypominał kwiat...

  • Jest to pierwsze ciasto drożdżowe, które mi wyszło. Bardzo łatwe, właściwie samo się robi. Przepis z drobnymi zmianami pochodzi z babuni-blog49.

  • Wieniec drożdżowy ze śliwkami kalifornijskimi

    Składniki: Masa serowa: 300g twarogu 4 łyżki cukru pudru 14 śliwek kalifornijskich Ciasto drożdżowe: 320g mąki 120 ml mleka 5g drożdży instant 50 g cukru 40 g masła(...), odstawić do wystygnięcia. 2. Do misy dodać: przesianą mąkę, cukier oraz drożdże, wbić jajko, całość zalać przestudzonym mlekiem z masłem. 3. Ciasto wyrabiać tzw. hakiem, najpierw na wolnych...

  • pyszne i tanie :))

  • Kołacz z kruszonką

    Ciasto, które rozpływa się w ustach!

  • Pyszne i puszyste. Można zrobić mikserem i w Thermomixie.

  • Słodkości z warzywami

    ...2 jajka. Wymieszaj mikserem. Rozsmaruj na podpieczonym kruchym spodzie do tarty. Upiecz. Dobrze wystudź. 2. Czerwone buraczki. Obrany i grubo starty burak czerwony skrop obficie sokiem z cytryny. Tak przygotowane warzywo dodaj do ucieranych ciast czekoladowych. Dzięki temu będą one delikatniejsze i bardziej wilgotne. Ciasto buraczane warto dodatkowo przyprawić wanilią. 3. Cukinia. Cukinię (np...

  • Długo szukałam przepisu na ciasto drożdżowe próbowałam wiele przepisów ten sprawdza się we wszystkich wersjach jako podstawa strucli i zwykły drożdżak z owocami najbardziej zaskakuje mnie to ,że długo utrzymuje świeżość .

  • Gofry

    ...składniki. Wszystko to ubij trzepaczką albo mikserem - ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki. Odstaw je na godzinę. Rozgrzej gofrownicę, posmaruj olejem, natychmiast wylej porcję(...)Składniki: Ciasto: ½ kg mąki pszennej 15 dag masła 4 jajka 2 łyżki mleka 2 dag drożdży esencja rumowa skórka z cytryny sól   Dodatkowo: olej łyżeczka miodu...

  • Polecam bardzo proste do zrobienia ciasto drozdżowe ,które zawsze pysznie wychodzi niezaleznie od kulinarnych umiejetności :-)))

Artykuły na temat: ciasto drożdżowe mikserem
  • Drożdżowe bułeczki z sosem wiśniowym

    ...z drożdżami. Wymieszaj mikserem ze spiralnymi końcówkami. Pokrój na kawałeczki 100 g masła, dodaj je do ciasta. Wyrabiaj, aż będzie elastyczne. Uformuj z niego kulę i zagniataj rękoma jeszcze trzy minuty. Miseczkę z ciastem przykryj ściereczką, odstaw w ciepłe miejsce. Po ok. 45 minutach ciasto powinno podwoić swoją objętość.  2. Wiśnie osącz, zalewę zachowaj. Wymieszaj 100 ml wody z mąką ziemniaczaną...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasto ze śliwkami pod pudrowym puchem

    ...jajka, szczyptę soli i olej. Zmiksuj mikserem (z końcówką do ciasta drożdżowego) do połączenia składników. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Potem ponownie je zmiksuj.  2. Blachę o wym. 30 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto (będzie dość rzadkie), rozłóż śliwki pokrojone na połówki. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Sernik z żurawiną

    ...minut w ciepłe miejsce. Gdy zaczyn wyrośnie, dodać 5 dag miękkiego masła i resztę ciepłego mleka. Dobrze wyrobić ciasto. Odstawić je pod przykryciem w ciepłe miejsce na 30 minut. Utrzeć 10 dag masła ze szczyptą soli, cukrem wanilinowym i 10 dag cukru. Wbić 3 jajka. Dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną. Utrzeć na gładką masę. Na koniec do masy serowej dodać osączoną żurawinę. Wyrośnięte ciasto...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Ciasta na niedzielę

    ...do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane(...) mleko kokosowe i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dobrze utrzeć mikserem. Ciasto podzielić na dwie jednakowe części. Do jednej dodać krem czekoladowo-orzechowy, wymieszać. 2. Do natłuszczonej...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Domowe donaty z lukrem

    ...„Kobieta na Dzikim Zachodzie”, królowa kowbojskiej kuchni Ree Drummond proponuje tradycyjne, drożdżowe pączki z pysznym lukrem. Z tego przepisu zrobisz 24 pączki.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...