• Informacje na temat:

    ciasto do lodówki z krakersami

Przepisy na temat: ciasto do lodówki z krakersami
  • Tani i łatwy przepis na pączki,ciasto wyrasta w lodówce,same w sobie pączki są smaczne i pulchne.

  • i smaczne i łatwe i szybie ciacho bez pieczenia..

  • Przygotowanie delikatnego w smaku i niezbyt słodkiego ciasta z krakersami bez pieczenia nie zajmuje dużo czasu i jest łatwe do wykonania.

  • Delikatny i wspaniale bananowy! Najlepszy placek na zimno.

  • Bywają takie dni kiedy otwierając lodówkę znajduję tam ‚smutne’ warzywa i resztki dosłownie wszystkiego. Nie chce się iść do sklepu, a w brzuchu odzywa się mały wiercący głód… skromne składniki też mogą przynieść dużo smaku i zadowolenia z finalnego dzieła! Tego dnia znalazłem tylko i dosłownie tylko zwiędniętą botwinkę, która czekała z utęsknieniem na przeistoczenie się w chłodnik – niestety nie doszło do tej transformacji… resztki smutnego szpinaku, czosnek, cebulę, ketchup, musztardę,...

  • Przepis mojej Babci, rolada jest wyborna.

  • Ciasto szybkie,pyszne i proste w wykonaniu.Napoleonki zrobione są na słonych krakersach co daje nam super połączenie

  • Zdrowa i smaczna surówka do obiadu.

  • Po weekendzie czasem tak bywa, że w lodówce zostają nam pozostałości, z którymi nie bardzo wiemy, co zrobić... Stąd właśnie pomysł na taki omlet ;)

  • Nie wymaga specjalnych przygotowań, poprostu bierzesz co tylko znajdziesz w lodówce :)

Artykuły na temat: ciasto do lodówki z krakersami
  • Ciasta bez pieczenia

    ...obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub(...) spodzie. Na koniec posyp je cukrem pudrem i odstaw do lodówki przynajmniej na godzinę, by krem dobrze stężał. Po wyjęciu z lodówki podziel ciasto na kwadraty, na każdym kawałku ciasta ułóż owoc...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Uzależnieni od... jedzenia

    Wstajesz w nocy i podążasz prosto do lodówki. Przed telewizorem nie wytrzymasz nie podjadając paluszków, chipsów, krakersów. Obsesyjnie myślisz o jedzeniu. Czy to uzależnienie? Problem przybliżyła fizjolog żywienia, Iza Czajka, podczas czata w INTERIA.PL.

  • Każdy wie, że prawdziwe masło twardnieje pod wpływem niskiej temperatury, przyprawiając wiele osób o złość. Jednak w obawie przed zjełczeniem, wielu nie rezygnuje z przechowywania go w lodówce. Czy trzymanie masła w temperaturze pokojowej jest rzeczywiście niebezpieczne? Fot. 123RF Znasz tę sytuację? Ranek. Śpieszysz się do pracy, chcesz zjeść szybko kanapkę, zaglądasz do lodówki, a tam... przykra niespodzianka! Twoje masło jest twarde i nie możesz go rozsmarować na pieczywie. Denerwujesz...

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    ...zawartości swojej lodówki i zamrażarki. Podczas moich ostatnich porządków w najdalszych zakamarkach lodówki znalazłam naprawdę zaskakujące rzeczy. Wyjęłam wszystko i ułożyłam na kuchennej podłodze. Kiedy zobaczyłam, ile mamy jedzenia, postanowiłam sobie uroczyście, że nie kupię żadnej żywności, dopóki nie zjemy wszystkiego z naszej lodówki. Byłam zdeterminowana, aby nie kupować do zamrożenia niczego...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Orzechowy raj

    ...obu mas. Wymieszaj. Stożkowatą miskę nasmaruj olejem. Napełnij ją masą paprykową, a na niej ułóż masę z sera pleśniowego. Wyrównaj powierzchnię. Miskę wstaw przynajmniej na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie ostrożnie wybij kulę na talerz. Obłóż ją krakersami, orzechami i winogronami. Wierzch udekoruj kawałkami sera pleśniowego i listkami kopru. Danie podawaj na przekąskę. Jako dodatek serwuj...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Bufet szaleństw

    ...mięsa dodaj cebulę, chili, orzeszki pinii i bazylię. Dopraw solą i papryką. Wymieszaj. Ciasto francuskie rozwałkuj tak, aby miało ok. 2,5 mm grubości i 20 cm długości. Na środek ciasta nałóż mięso(...). Stopniowo dodawaj jajka, mleko i olej. Wyrób ciasto i piecz ok. 20 min w temp. 180 st. C. Ciasto ostudź i przetnij na pół. Posmaruj sosem pomidorowym, złóż i potnij na małe kawałki. Pomidory umyj, osusz...

  • Nietypowy przepis na jabłecznik. Spróbujcie, gwarantujemy, że stanie się waszym ulubionym ciastem. Kruche ciasto450 g mąki pszennej250 g masła2 żółtka90 g cukru pudru Masa jabłkowa2½ kg jabłek (najlepiej papierówek)odrobina wody (do podlania, jeśli owoce będą przywierać)2-4 łyżki cukru kryształu (do smaku)1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki bułki tartej (do smaku) Podaniebułka tarta do posypania ciasta2 białkacukier puder do posypania ciasta Kruche ciastoMąkę przesiać do dużej miski, dodać...