• Informacje na temat:

    ciasto czekoladowe ze smietana

Przepisy na temat: ciasto czekoladowe ze smietana
  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    ...ciasto łyżką. 2. Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Biszkopt wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz około 30 minut. Upieczone ciasto przestudź w tortownicy, potem wyjmij, wystudź na kratce kuchennej. Śmietanę ubij z resztą cukru i zagęstnikiem. Pod koniec ubijania dolej likier pomarańczowy. Krem mocno...

  • Sezon śliwkowy w pełni. Trzeba to wykorzystać! Najlepiej przez wykonanie tego właśnie ciasta.

  • Batoniki z bitą śmietaną i bananami

    Sposób przygotowania 1. Herbatniki zmiksuj blenderem, wymieszaj z kremem czekoladowym, rozłóż na blasze, wstaw do lodówki. Banany pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Ułóż na spodzie ciasta. Banany przykryj ubitą śmietaną i masą kajmakową. Włóż do lodówki.  2. Kremówkę podgrzej, dodaj czekoladę. Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Masę wylej na ciasto...

  • Kolejne ciasto z serii szybko, prosto i smacznie. Kilka chwil i gotowe ;)

  • Tarta czekoladowa z malinami

    ...2-3 łyżki zimnej wody. Składniki siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń ją w folię spożywczą i schładzaj 30 minut.  2. W tym czasie pomarańczę polej(...) rozgrzej do temperatury 200°C. Schłodzone ciasto ułóż na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm. Wylep nim przygotowaną formę. Spód ponakłuwaj widelcem, by nie wybrzuszył się...

  • Niesamowicie czekoladowe !!!

  • Torcik czekoladowo - cynamonowy

    Składniki: Ciasto: 4 jajka 4 łyżki mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1/2 opakowania proszku do pieczenia Krem: 50 dag serka mascarpone 25 dag czekolady gorzkiej 250 ml śmietany 30 proc. 2 łyżeczki cynamonu 10 dag cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: 1. Białka ubij...

  • Bardzo czekoladowe ciasto z dodatkiem buraka,ktory sprawia,ze jest bardzo wilgotne.

  • Muffiny czekoladowe

    Wypróbuj rewelacyjny przepis na delikatne i rozpływające się w ustach muffiny czekoladowe.

  • Wczoraj ogladalam program *Doradca Smaku* i nabralam ochoty na ciasto czekoladowe, przypomnialam sobie, ze kilka lat temu korzystalam z bardzo podobnego przepisu. A wiec zajrzalam do szuflady z notatkami i oto wypiek:) Jezeli ktos lubi ciasto czekoladowe to powiem Wam, ze to prawdziwa poezja smaku!

Artykuły na temat: ciasto czekoladowe ze smietana
  • Czekoladowo-owocowy torcik z bitą śmietaną

    ...dodajemy do mleka, miksując. Gotowy krem czekoladowy wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki na 30 minut. 3. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec słodzimy 2-3 łyżeczkami cukru pudru...

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Ciasto mechanika z musem czekoladowym

    ...i urosnąć mniej więcej pięciokrotnie. Dodać skórkę startą z pomarańczy i stopioną masę czekoladową. Wlać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej tortownicy o średnicy 23 cm i piec(...) orzechami. Wskazówki: Użyć gorzkiej czekolady o zawartości 35-40 proc. kakao. Nie używać czekolady zawierającej więcej niż 45 proc. kakao, jeśli nie chcemy, żeby ciasto zrobiło się suche, gorzkie...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Placek czekoladowo-migdałowy

    ...się połączyły. Stopniowo dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą prostokątnej blachy. Na wierzch wykładamy wiśnie...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak wskazują badania,...

  • Czekoladowe placuszki

    ...1. Przygotuj dwie miski. Do pierwszej przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, kakao, sól oraz cukier, wymieszaj łyżką. Do drugiej miski wbij jajka, dodaj mleko oraz 3 łyżki oleju, zmiksuj. Mokre składniki dodaj do suchych, krótko zmiksuj (ciasto powinno być lekko grudkowate). 2. Patelnię rozgrzej i posmaruj niewielką ilością oleju. Wylej na nią niewielką porcję ciasta (2-3 łyżki) tworząc...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Łatwa babka czekoladowa

    .... Stopniowo miksujemy z masą maślaną, na przemian ze śmietanką kremówką. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę, ciasto odstawiamy na 5 minut. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta, mieszamy. Blachę w kształcie babki dokładnie smarujemy tłuszczem, posypujemy mąką lub bułką tartą i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180ºC. Babkę studzimy w piekarniku przy...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...