• Informacje na temat:

    ciasto czekoladowe z jednym jajkiem

Przepisy na temat: ciasto czekoladowe z jednym jajkiem
  • Trufle czekoladowe

    .... 3. W misie robota umieścić pokruszone ciasto czekoladowe, skórkę pomarańczową, likier pomarańczowy i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Spróbuj masy i w razie potrzeby dodaj...

  • Pysznie czekoladowe...

  • Czekoladowe ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

    ...samym pieczeniem posyp kruszonką (wszystkie składniki na kruszonkę umieść w jednym naczyniu i wyrabiaj lekko palcami. W razie konieczności dodaj 1-2 łyżki mąki pszennej). Ciasto piecz w temperaturze(...). W drugiej misce połącz resztę mąki z kakao. Do lekko wyrośniętego ciasta dodaj roztrzepane jajka, Kasię, sól, resztę cukru oraz mąkę z kakao (z drugiej miski). Zagnieć ciasto. Gdy osiągnie jednolitą masę...

  • Pyszne ciasto o mocnym czekoladowym smaku. Doskonale smakuje z owocami.

  • Sernik czekoladowo–śmietankowy

    Ciasto czekoladowe czy śmietankowy deser? Najlepszym rozwiązaniem będzie sernik czekoladowo – śmietankowy. Aby nadać mu elegancki charakter wystarczy pięknie udekorować go bitą śmietaną i posypać kakao. Połączenie klasycznych smaków i delikatna, lekko wilgotna konsystencja sprawia, że ciasto rozpływa się w ustach. Tym razem nie skończy się na jednym kawałku.

  • Bardzo smaczne, wilgotne z rodzynkami i kawałkami czekolady ciasto. Polecam.

  • Kontrastowe ciasta

    ...do nagrzanego piekarnika na około 40−45 minut. Ciasto czekoladowe z winogronami Ciasto czekoladowe z winogronami i figami to idealna propozycja na jesienne popołudnie. Na początku(...)Ciasto zebra Sposób przygotowania Ciasto zebra spełnia wszystkie wymogi dobrego deseru: jest przepyszne, ładnie wygląda i jest proste w przygotowaniu! Mieszankę do domowego wypieku ciasta...

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe"

  • Ciasta warzywne

    Czekoladowe z fasolą i burakiem Sposób przygotowania 1. Fasolę namocz na noc, rano ugotuj w lekko osolonej wodzie. Buraki ugotuj na parze. Fasolę, jeden burak, banany zmiksuj blenderem, dodaj cukier, jajka, kakao, przyprawę do piernika, olej i proszek do pieczenia. Zmiksuj.  2. Piecz ciasto 60 minut w temp. 180°C. Udekoruj je pokrojonym w paski burakiem i skórką cytrynową. Posyp cukrem...

  • Ten placek jest bardzo smaczny,a zarazem prosty do zrobienia.

Artykuły na temat: ciasto czekoladowe z jednym jajkiem
  • Sernik czekoladowy

    Prostokątną blachę o wymiarach 22x36 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż herbatniki, jeden obok drugiego. Śmietankę podgrzej razem z połamaną czekoladą, do momentu jej rozpuszczenia. Wystudź. Jajka krótko zmiksuj z cukrem, a następnie cały czas miksując, stopniowo dodawaj twaróg, mleko w proszku, kakao i przestudzoną śmietankę z czekoladą.  Masę wylej na herbatniki. Piecz ciasto ok. 80

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Czekoladowe placki z owocami

    ...cukru. Wbij jajka, wlej masło i mleko. Całość dokładnie wymieszaj na gładkie, gęste ciasto. Mocno rozgrzaną małą patelnię posmaruj niewielką ilością oleju, wlej ciasto i usmaż grube naleśniki. Ułóż...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Czekoladowo-kokosowy ucieraniec w łatki

    .... Wlać mleko, przemieszać. 3. Do jednej trzeciej ciasta dodać wiórki kokosowe, przemieszać. Pozostałe ciasto wymieszać z czekoladą i przesianym kakao. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem. Na spodzie rozsmarować połowę ciasta czekoladowego. Łyżką rozkładać porcje ciasta kokosowego - tworząc "łatki". Przykryć pozostałym ciastem czekoladowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • Rolada czekoladowa z kremem śmietanowym

    ...przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C. Piecz 12-15 minut. Biszkopt od razu po wyjęciu z piekarnika przełóż na ściereczkę kuchenną. Usuń pergamin, a ciasto ostrożnie...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Torcik czekoladowy z galaretką na białym winie

    ...soli i ubij na sztywno. Pianę z białek delikatnie połącz z ciastem. 2. Tortownicę o śr. 26 cm posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto i wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika...

  • Drożdżowe ciasto z pyszną kruszoną i dżemem śliwkowym. Drożdżowe60 dag świeżych drożdży160 g cukru1½ szklanki letniego mleka1 kg mąki10 żółtek100 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy2 łyżki jogurtu naturalnegokieliszek wódki (ok. 30 ml)szczypta soli Kruszonka 125 g mąki pszennej 50 g cukru (można dodać mniej)50 g masła2 łyżeczki cukru waniliowegogarść orzechów włoskich Dodatkowo 2 garście orzechów włoskich Dżem śliwkowy8 łyżek wody 2 łyżki cukru8 goździkówszczypta cynamonu szczypta...