• Informacje na temat:

    ciasto czekoladowe na małą tortownice 18 cm

Przepisy na temat: ciasto czekoladowe na małą tortownice 18 cm
  • +18

    Ciasto dozwolone od lat 18. Mocno %%.

  • Sernik ten nie opada,jest lżejszy ma konsystencję ptasiego mleczka.

  • Małe conieco do niedzielnej kawy:)

  • zaskakuje

  • Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.

  • czekoladowe, mięsiste, pyszne :-)

  • Dla fanatyków słodkiego to idealne ciasto :) Uwaga! Jest dosyć trudne do zrobienia :)

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe"

  • Złapała mnie ostatnio ogromna "chcica" na coś słodkiego :) Moja "chcica" jest mocno wybredna i nie zadowala się niestety byle czym. Często ma dokładnie sprecyzowane wymagania i ani rusz zapchać ją czymś innym. Tym razem musiało to być koniecznie domowe ciasto owocowe! Złapałam się więc za mój sztandarowy przepis na ciacho na nagłe potrzeby :)

  • Proste i "mokre" pyszne ciasto czekoladowe

Artykuły na temat: ciasto czekoladowe na małą tortownice 18 cm
  • Torcik serowy z wiśniami

    ...twarogu, 2 łyżki likieru migdałowego, np. amaretto, 200 g śmietany kremówki, 3 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżki dżemu wiśniowego, tortownica o średnicy 18 lub 20 cm. Spód tortu: dno tortownicy (o średnicy 18-20 cm) posmaruj olejem. Ciasteczka włóż do torebki foliowej i rozgnieć wałkiem do ciasta na średniej wielkości kawałki. Masło roztop w rondelku na małym ogniu, następnie wymieszaj...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Komunijne torty

    ...(gdy ciasto jest jasne). Nim polukrujesz Zanim polukrujesz tort, zetrzyj z niego tartą bułkę, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej bowiem trzymają się gładkiej powierzchni(...) tłuszczem i wysypać mąką krupczatką (bułką tartą). Wlać ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około 45 minut. Upieczony korpus zostawić w formie do schłodzenia...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Rafał zaproponował sernik, jednak jego wersja znanego tego ciasta was zaskoczy. Spód:140 g migdałów90 g mąki pszennej120 g cukru pudru120 g masłaszczypta soli1-2 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) Masa serowa500 g twarogu sernikowego500 g ricotty600 g kwaśnej śmietany 18%8 jajekskórka starta z 1 pomarańczyaromat waniliowy lub ziarenka z jednej laski wanilii600 g białej czekolady SpódMigdały rozdrobnić, przesypać do głębokiej miski i dodać do nich mąkę oraz cukier puder. Masło rozpuścić i dodać...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • W dniach od 17 do 19 listopada przy ulicy Centralnej 41A jak co roku odbyły się Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomi. Odwiedzający Targi mieli nie tylko okazję podziwiać wystawców ale także wziąć udział w licznych imprezach towarzyszących. Zobacz jaki nastrój panował na tegorocznych Targach Horeca. Sztuka Latte Art Po raz pierwszy w ramach tegorocznych Targów Horeca odbył się Krakowski Puchar Latte Art. Latte Art jest sztuką malowania mlekiem przeróżnych wzorów na...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...