• Informacje na temat:

    ciasto czekoladowe 200g czekolady

Przepisy na temat: ciasto czekoladowe 200g czekolady
  • Menu na zimowe wieczory w gronie przyjaciół

    ...na kremową masę. Na przemian dodawać 200g mąki i mleko. Odstawić na 15 minut. 100 g cukru skarmelizować, wlać sok pomarańczowy i gotować 8-10 minut. 50 g mąki, proszek do pieczenia i rodzynki(...) w misce i wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Ciasto umieścić na posypanej mąką powierzchni i dodać rodzynki oraz drobno pokrojoną skórkę kandyzowaną. Wyrobić ręcznie. Formę...

  • Jakiś czas temu naszła mnie ochota na coś słodkiego. Wypróbowałem ten oto przepis, zaczerpnięty od jednego z cukierników, z którym miałem przyjemność pracować. Szybkie, smaczne i tanie ciasto

  • Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi

    Składniki na 15 porcji: Brownie: 300g masła 300g gorzkiej czekolady 5 jajek 150g ciemnego cukru muscovado 120g cukru pudru 120g śliwek kalifornijskich 175g mąki 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej szczypta soli Masa kawowa: 500g mascarpone 200g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Mus śliwkowy: 70g...

  • Mocno czekoladowe ciasto z dużą ilością kakao i czekolady, do tego rodzynki, które sprawiają, że ciasto jest wilgotne. Jak ktoś ma ochotę to ciasto można jeszcze udekorować roztopioną czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem, ale jak dla mnie to takie ciasto jest w sam raz. Upieczcie na podwieczorek. Zapraszam :)

  • Zdrowe słodycze

    ....   Ciasto czekoladowe Ciasto czekoladowe kojarzy nam się zazwyczaj z bombą kaloryczną i połączeniem najbardziej niezdrowych składników. Na szczęście możemy przygotować zdrowszą i lżejszą wersję. W tym(...) energetyczną ciasta. Składniki: -  250g gorzkiej czekolady połamanej na kawałki - 3 duże jajka - 200g cukru brązowego - 100ml oleju słonecznikowego - 1 łyżeczka ekstraktu wanilii - 100g mąki pszennej...

  • Niesamowicie czekoladowe !!!

  • Ciasto jest prawie bez mąki, dla smakoszy prawdziwej czekolady, rozpływa sie w ustach, delikatne i suptelne w swoim smaku, łatwe i szybkie do zrobienia...naprawde polecam !

  • Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.

  • Pyszne ciasto o mocnym czekoladowym smaku. Doskonale smakuje z owocami.

Artykuły na temat: ciasto czekoladowe 200g czekolady
  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Tworzenie najwyższej jakości czekolady to sztuka, która wymaga pasji , poświecenia i mistrzowskich umiejętności. Maitres Chocolaitiers Lindt opanowali ją do perfekcji. Już od ponad 160 lat nieustająco doskonalą sekretne receptury tworząc czekoladowe arcydzieła. By w pełni docenić walory czekolady najwyższej jakości należy, podobnie jak w przypadku dobrych win, delektować się nią wszystkimi zmysłami. Poznaj zasady degustacji czekolady opracowane przez Maitres Chocolaitiers Lindt, by...

  • Każdy sportowiec i nie tylko wie, że czekolada to źródło energii. Nieprawdziwe są pogłoski, że czekolada uzależnia, warto jednak dawkować jej ilość w trosce o... dobry wygląd. Trzeba bowiem pamiętać, że jedzenie czekolady ma swoje dobre i złe strony. Możemy uniknąć złych konsekwencji spożywania czekolady, jeśli będziemy spożywać ją w rozsądnych ilościach. Fot. 123RF/Picsel Czekolada zawiera mnóstwo substancji, które niezwykle pozytywnie wpływają na nasz organizm. Głownie jest to magnez i...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Pod okiem mistrzów cukiernictwa, Joanny i Janusza Profus wystartowały zajęcia dla wszystkich, którzy ze zwykłych zjadaczy czekolady, chcieliby zmienić się w deserowych specjalistów. Przemiana ta zachodzi w magicznym miejscu, Pracowni Czekolady zlokalizowanej w dawnej kamienicy Emila Wedla podczas cyklu warsztatów “W Kuchni z E.Wedel”. Fot. 123RF/Picsel Warsztaty kulinarne i czekoladowe to idealny pomysł na spędzenie wolnego czasu w kreatywny sposób, mogą również stanowić oryginalny pomysł na...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Już w najbliższy poniedziałek 12 kwietnia obchodzony jest spontaniczny Dzień Czekolady. Od wieków czekolada jest fenomenem, budzącym niezwykłe emocje wśród konsumentów. Temu smakołykowi chyba nikt nie jest w stanie się oprzeć. Polak zjada średnio 6 kg czekolady w ciągu roku, w wielkiej Brytanii na głowę przypada 7,2 kg, w Austrii oraz Holandii po 8 kg, natomiast przeciętny mieszkaniec Szwajcarii konsumuje rocznie około 10 kg czekolady. Fot. 123RF/Picsel Żeby zrozumieć, dlaczego czekolada...