• Informacje na temat:

    ciasto cynamonowe z jabłkami

Przepisy na temat: ciasto cynamonowe z jabłkami
  • ​Multicooker: Cynamonowe ciasto z jabłkami

    Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: bake. Porcji: 12.

  • Ciasto drożdżowe z dodatkiem cynamonu, nadziane jabłkami, w formie rogalika będzie super dodatkiem do wieczornej herbatki.

  • Jesienny deser, czyli jabłka w cieście

    ..., kostkę margaryny, 5 żółtek, 15 dag cukru, łyżeczkę proszku do pieczenia, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki śmietany (na ciasto), 6-7 niedużych jabłek, łyżeczkę cynamonu, 6 kostek gorzkiej czekolady, cukier puder. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, margaryny, żółtek wymieszanych z cukrem i cukrem waniliowym i śmietany zagniatamy szybko kruche ciasto. Wkładamy je do lodówki. W tym...

  • Jednym z ulubionych ostatnio u mnie deserów są właśnie takie placuszki. Ile bym ich nie zrobiła i tak wiem że znikną z talerza ponieważ są wilgotne, soczyste, aromatyczne a co dla mnie ważne bardzo proste w wykonaniu.

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię. Odstawić do...

  • Zapach pieczonego jabłka w połączeniu z cynamonem zamknięte w przepysznych drożdżowych rogalikach

  • Smaki dzieciństwa

    ...-30 minut.  2. Do pozostałej mąki dodaj resztę cukru, cukier wanilinowy, mleko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Gdyby było zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki, a jeśli będzie zbyt twarde - więcej mleka. Ciasto włóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 60 min, by wyrosło.  3. Roztop 1 łyżkę masła. Pozostałym masłem posmaruj formę na muffinki i oprósz bułką...

  • Kruche...cynamnowe i takie delikatna

  • Naleśniki i placuszki

    ...skórkę z cytryny i pomarańczy, gotuj kilka minut.  Cynamonowe z bezą Sposób przygotowania 1. Z białek i soli ubij pianę. Dodawaj po łyżce cukru, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny, miksuj. Bezę wylej na blachę, piecz 5 minut w temp. 160 st. C, potem 90 minut w temp. 100°C.  2. Składniki na ciasto zmiksuj, odstaw na kwadrans, smaż naleśniki. Starte na tarce o drobnych oczkach jabłka...

  • Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, te jednak wyjątkowo skradły moje serce. Prawdziwe smaki jesieni.

Artykuły na temat: ciasto cynamonowe z jabłkami
  • Cynamonowa tarta z orzechami

    Wierzch ciasta też można posypać cynamonem. Pyszne będzie również w wersji z jabłkami albo śliwkami węgierkami.

  • Aromatyczny cynamon i słodki lukier to doskonałe połączenie. Wie o tym także Marysia, która postanowiła zaserwować ten wypiek jurorom. Składniki: szklanka drobnego cukru do wypieków 3-4 łyżki mielonego cynamonu 100 g masła 600 g ciasta na pizzę 1 kg cukru cynamonowego szklanka cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody mięta (do dekoracji) W miseczce zmieszać drobny cukier do wypieków oraz cynamon. Połowę masła rozpuścić w rondel-ku. Gotowe ciasto na pizzę podzielić na dwie części. Każdą z nich...

  • Szarlotka z cynamonową posypką

    .... Dodajemy do musu jabłkowego razem z brązowym cukrem, mieszamy. Powstałą masę przekładamy na ciasto, wyrównujemy. Przesiewamy 1 i 1/2 szklanki mąki, dodajemy cukier, cynamon i 125 g masła w kawałkach, siekamy nożem. Następnie rękoma wyrabiamy ciasto, by powstała kruszonka. Posypujemy nią wierzch ciasta, delikatnie ugniatając. Pieczemy około 50 minut w 200ºC. 10-15 minut przed końcem przykrywamy...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Szarlotka z cynamonową kruszonką

    .... 3. Stopić 250 g masła. Do miseczki wsypać 350 g mąki pszennej, 200 g cukru, 1 torebkę cukru wanilinowego oraz cynamon i szczyptę soli. Następnie wlać gorące masło. Zagnieść ciasto na kruszonkę(...)) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto. Rozłożyć masę jabłkową. Posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 45 minut. Wystudzić. Jabłecznik przed...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...i skórkę otartą z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię. Odstawić do...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...