• Informacje na temat:

    ciastko z dziurką

Przepisy na temat: ciastko z dziurką
  • Jeśli karnawał, to róbmy faworki!

    Tradycyjnie, w karnawale, na polskich stołach pojawiają się faworki. Chrupkie ciastko smażone na głębokim tłuszczu, posypane cukrem pudrem. Ni tak trudno zrobić je samemu.

  • Czekoladowy biszkopt, słodka, budyniowa masa kokosowa i polewa z czekolady mlecznej… Przeeeepyszne ciasto bounty, za które zabierałam się już od jakiegoś czasu.

  • Ciasteczka podwójne z marmoladą

    ...w kształcie serduszka. Ciastka połącz ze sobą. Do drugiej porcji ciastek zrób lukier z cukru i wody. Nałóż na ciastko, przykryj drugim, udekoruj lukrem. 3. Ciastka piecz 15 minut w temp. 200˚C. Gorące...

  • Bardzo dobreee

  • Szybkie, smaczne i niedrogie!

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciastko tiramisu"

  • Mięciutkie, czekoladowe muffinki z kremem mascarpone i ciasteczkami Oreo.

  • Pychotka:) krucha,rozpływa sie w ustach

  • Smaczne, eleganckie, proste w przyrządzeniu. Jedyna uwaga - masę kremową przygotowujemy dzień wcześniej.

Artykuły na temat: ciastko z dziurką
  • Ciasteczka z dziurką

    ....  Gotowe, wszystkie ułóż na natłuszczonej blasze i piecz po raz drugi partiami przez 10 minut, w temperaturze 180˚C. Upieczone łącz parami: ciastko całe i z dziurką, przekładając je konfiturą. Oprósz...

  • Przepis techniczny, jaki jurorzy przygotowali dla uczestników piątej edycji "Bake off - Ale ciacho!" Baba20g świeże drożdże125g letnia woda190g jaja315g mąka pszenna T5506g sól20g cukier kryształ55g masło Rozpuścić drożdże w wodzie, dodać jaja i wymieszać. Dodać pozostałe składniki oprócz masła. Zagnieść ciasto. Dodać masło i zagnieść. Odstawić do wyrośnięcia. Natłuścić foremki pozostałym masłem. Zagnieść ponownie. Użyć część ciasta do wyłożenia foremek. Odstawić do wyrośnięcia (aż podwoją...

  • 24 sposoby na zdrowe święta

    Można zjeść ciastko i mieć ciastko, czyli celebrować święta, ale nie przejeść się i nie przytyć. Jakie patenty stosują specjalistki od diety i fitnessu? Pytamy Polki znane z propagowania zdrowego stylu życia.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • ...... dobry nastrój !!   A wiecie czym róźni się optymista od pesymisty?  - optymista widzi ciastko z dziurką a pesymista jedynie dziurkę ;)))   

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • ​Jak zapanować nad podjadaniem? Oto pięć strategii

    ...gdzieś w pobliżu znalazł ciastko, to pewnie bym po nie sięgnął. Na pewno nie pożałowałbym też sobie babeczki, gdybym podczas jednej z wizyt u pacjentów stanął obok talerza z takimi przekąskami...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Czekoladowe Eklery

    .... Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Studzimy.   Eklery nadziewamy kremem. Krem wkladamy do rekawa cukierniczego z cienka koncowka, od spodu wbijamy koncowke w ciastko i naciskamy...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...