• Informacje na temat:

    ciastka z bakaliami

Przepisy na temat: ciastka z bakaliami
  • Ciastka z bakaliami

    Są zdrowe i dodają energii!

  • Pyszne i pożywne śniadaniowe ciastka.

  • Wegetariańskie desery z wykorzystaniem bakalii

    Jeśli brakuje ci pomysłu na ciekawy i smaczny deser? Uwielbiasz eksperymentować w kuchni, a do tego kochasz zaskakiwać kulinarnie swoich najbliższych? Mamy dla ciebie doskonałą propozycję – trzy przepyszne wegetariańskie desery z bakaliami. Są nie tylko smaczne, ale dzięki zawartości ulubionych bakalii: migdałów, orzechów włoskich czy suszonych daktyli są również bogate w składniki odżywcze...

  • Dziś o ciasteczkach owsianych: delikatnych i lekko wilgotnych w środku, pachnących cynamonem i naładowanych dużą ilością bakalii. Uwielbiam te ciasteczka, bo są dla mnie pyszną przekąska kiedy napada mnie ochota na coś słodkiego.

  • Chrupiące ciastka owsiane  z miodem i bakaliami

    ...przygotowaną masę, formując ciastka. 2. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni.

  • Smaczny pomysł na "Owsiane ciastka z bakaliami"

  • Pierwsze Jeżyki w białej czekoladzie – limitowane Jeżyki White Coconut

    Do rodziny ciastek Goplana Jeżyki dołączył nowy wariant smakowy – Jeżyki White Coconut. Po raz pierwszy „najeżone bakaliami” ciasteczka oblane są białą czekoladą. Egzotyczna, limitowana propozycja Jeżyków dostępna jest już w sklepach.

  • Z bakaliami

  • Ślimaczki z serkiem waniliowym

    ...na cienki placek. Posyp go bakaliami. Zwiń. Rulon pokrój w plasterki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 ºC. Ciastka piecz ok. 25 minut. Po upieczeniu...

  • ciastka waniliowe

Artykuły na temat: ciastka z bakaliami
  • Ciastka owsiane z bakaliami i imbirową nutą

    ...jasnozłoty kolor. Ciastka przekładamy na płaskie talerze, aby wystygły. Możemy je polukrować.

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Blok czekoladowy

    Ten przepis rodem z PRL-u warto uszlachetnić... Margarynę zastąp masłem, a herbatniki wafelkami grylażowymi, batonami, ciasteczkami z bakaliami, siekanymi figami czy orzechami.

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Makowe ślimaczki

    ...grube plastry. Gotowe ślimaczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut, aż się zarumienią. Lekko przestudzone ciastka posyp cukrem pudrem  lub udekoruj bakaliami według własnego uznania.

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Tego o płatkach nie wiedziałaś

    Ciastka robię z każdego rodzaju płatków. Czasem je miksuję w malakserze na pył i są jak mąka. Receptura Płatki owsiane, mąka, jaja, masło, cukier lub miód, proszek do pieczenia to podstawowe(...), daktyle, a także orzechy, pestki słonecznika lub dyni. Nadają one ciastkom smak i aromat. Dekorowanie Ciastka owsiane dekoruję lukrem lub polewami z białej albo ciemnej czekolady. Często podaję je...

  • Przyszła jesień, a wraz z nią kończą się sezonowe warzywa i nasze ulubione owoce. Aby dostarczyć sobie i najmłodszym odpowiednią dawkę witamin warto zadbać o pożywną i zdrową przekąskę. Bakalie to idealne rozwiązanie. Fot. materiały prasowe Bakalie to świetny pomysł na drugie śniadanie - wystarczy garść bakalii do szkoły każdego dnia! Wszyscy miłośnicy eksperymentowania w kuchni mogą przygotować pyszne, żurawinowe muffinki. Pełnoziarniste muffinki z żurawiną Składniki: • 100 g mąki pszennej...

  • Bakaliowa uczta dla zdrowia

    Suszone i kandyzowane owoce oraz orzechy są symbolem zdrowia, płodności i urodzaju. Trudno sobie wyobrazić bez nich święta, ale na co dzień też warto mieć je pod ręką.

  • Praktycznie na każdym kroku spotykamy się informacjami na temat zdrowego żywienia. Wiele pojawiających się opinii o doborze odpowiedniej diety czy wpływie danych produktów na nasz organizm jest jednak sprzecznych bądź nieprawdziwych. Dlatego warto tę wiedzę uporządkować i zweryfikować. Poznaj fakty i mity o bakaliach i suszonych owocach, które powinny być nieodłącznym elementem codziennego żywienia. Fot. 123RF Świeże owoce są zdrowsze od suszonych - MIT Suszone owoce nie ustępują świeżym pod...