• Informacje na temat:

    ciastka polane lukrem

Przepisy na temat: ciastka polane lukrem
  • Eklerki z kremem i lukrem

    ...łyżkach wrzątku rozpuść kawę i rozetrzyj cukier puder. Ciastka polej lukrem.  

  • Pączusie już gotowe u mnie

  • Ponczowe babeczki

    ...kratkę. Resztę syropu utrzyj na lukier z pozostałym cukrem pudrem i kurkumą. Polej ciastka i od razu ułóż na wierzchu po porcji owoców.

  • Bardzo kruche ciastka, których słodycz została złamana limonkowym lukrem

  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    ...bulion i gotować pod przykryciem 15 minut. Dodać śmietanę i gotować jeszcze 10 minut, doprawić solą i pieprzem. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal Pajęcze ciastka(...) jajko a następnie mąkę. Wmieszać orzechy i czekoladę. Ręcznie uformować 10 większych krążków (8 cm) i 12 mniejszych (6 cm). Ciastka ułożyć na wyłożonej papierem blasze i wstawić do rozgrzanego do 175 st...

  • Sprawdzony przepis na "Kokardki z różowym lukrem"

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    .... Piec kolejno na wyłożonych papierem blachach w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez 6-8 minut. Ciastka wyjąć i odstawić do ostudzenia. 100 g cukru pudru i 1-2 łyżki soku cytrynowego wymieszać. Masę nałożyć do woreczka, obciąć róg i wyciskać masę, zdobiąc ciastka z wyciętymi motywami. Konfiturę podgrzać i rozsmarować na całych kwadratach. Na wierzch nałożyć powycinane kwadraty. Gotowe...

  • Ciasteczka misie zachwycą każdego małego łasucha. Ich przygotowanie wymaga dużo cierpliwości i czasu, ale uśmiech dzieci, gdy widzą te małe słodkości jest bezcenny :-) Ciacha przygotowałam z okazji dnia otwartego w naszej szkole. Z tej porcji wyszło mi 40 ciasteczkowych misiów.

  • Słodkie i miękkie ciastka, proste w przygotowaniu. Przepis zaczerpnięty ze strony "mojewypieki". Z porcji wychodzi ok. 15 szt.

  • Domowe pierniki ozdobione lukrem, pachnące świętami, kto jeszcze nie zrobił, zachęcam do wypróbowania przepisu, warto upiec takie ciastka.

Artykuły na temat: ciastka polane lukrem
  • Owsiane ciastka z orzechami

    .... Po wyjęciu kroimy na równe kwadratowe lub prostokątne kawałki. Ciastka możemy udekorować czekoladowymi lub kolorowymi kulkami, posypać cukrem pudrem, oblać polewą czekoladową albo lukrem. Można je...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Korzenne ciastka w lukrowych czapeczkach

    Prostsza alternatywa dla tradycyjnego polskiego piernika wigilijnego – ciasteczka, które mają ten sam świąteczny aromat goździków, cynamonu, anyżu. I wyglądają jak oprószone śniegiem.

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • Mazurka czas zacząć

    ...ostygnie, polej ją lukrem (gotowym lub przygotowanym z podanych składników). Udekoruj plastrami pomarańczy. Lukrem połączonym z zielonym barwnikiem spożywczym narysuj dowolny wzorek. Przygotowanie: 70(...) na wysmarowaną tłuszczem blachę porcje ciasta, formując z nich głowę, tułów oraz uszy zajączka. 3. Blachę z ciastkami wstaw do rozgrzanego do temp. 200° C piekarnika, piecz ok. 20 minut. Gdy zaczną...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Wielkanocne delicje

    ...) i rozwałkuj na niezbyt cienki placek. Foremką o owalnym kształcie wykrawaj ciasteczka i układaj na blasze. Piecz je około 10 minut na złoty kolor. 3. Po wyjęciu z piekarnika odłóż ciastka do(...) polej najpierw białym, a gdy ten zastygnie - różowym lukrem, posyp płatkami migdałowymi. Przygotowanie: 120 minut Porcja: 415 kilokalorii Świat i Ludzie 14/2012

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    ...zagnieć. Przełóż na stolnicę oprószoną mąką i rozwałkuj na placek o grubości 1-2 cm. Ciastka wycinaj foremką w kształcie serca. 3. Na połowie serduszek połóż po łyżeczce konfitury (w wersji dla dorosłych możesz ją wymieszać z odrobiną wiśniówki). Przykryj pozostałymi ciastkami, mocno zlep brzegi. Ponownie odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wierzch każdego ciastka posmaruj roztrzepanym żółtkiem...

  • Na co dzień Olga mieszka we francuskim Hex. Nic więc dziwnego, że w konkurencji autorskiej postanowiła odtworzyć jedną z najbardziej rozpoznawalnych budowli z tej miejscowości. Ciasto: 8 szklanek mąki 2 kostki masła 3 szklanki cukru pudru 5 jaj   Karmel: 800 g cukru   Lukier królewski: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru   CiastoMąkę, masło, cukier puder i jaja zmiksować do połączenia się składników, następnie wyrobić ręcznie. Schłodzić w lodówce przez ok. pół godziny....