• Informacje na temat:

    ciastka maślane z czekoladą

Przepisy na temat: ciastka maślane z czekoladą
  • Pestki słonecznika

    ...wierzch - gdzie zechcesz). 9. Ciastka bez pieczenia Pestki słonecznika to superbaza do słodkości, których nie trzeba piec. Wystarczy je połączyć np. stopioną w gorącej kąpieli wodnej czekoladą lub(...) zupę, możesz je lekko uprażyć na suchej patelni - będą bardziej chrupiące. 3. Do wypieków Wiele ciast lub ciasteczek warto wzbogacić słonecznikiem - pesteczkami w całości np. oklej maślane lub...

  • Dobry przepis na kruche, maślane ciastka z czekoladą przyda się w każdym w domu. Jak macie dzieci to zaręczam, że pokochają te ciasteczka

  • Wyjątkowo smaczne desery

    Włoskie ciasteczka Baci di dama to włoskie "całuski", składane ciasteczka maślane z orzechami laskowymi, złączone w słodkim pocałunku nadzieniem czekoladowym. Odwieczne połączenie orzechów laskowych(...) z ciastkami. Włożyć je do lodówki na 2-3 godziny. Piec w temperaturze 170 st. C około 16 minut, najlepiej z termoobiegiem. Wyjąć, wystudzić na blaszce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie...

  • Fajny przepis do wykorzystania dla dzieci. Wczoraj cały dzień Karol chodził i marudził , że coś chce upiec. I tak padło na ciasteczka maślane. Szybkie, kruche i przepyszne :)

  • Łatwe i tanie! polecam!

  • Przepis na pyszny i szybki krem, nadajacy sie zarowno do ciasteczek, jak rowniez tortow czy lodow.

  • Rozpływające się w ustach, delikatne maślane ciasteczka prosto z Egiptu. Tego jeszcze nie próbowaliście!

  • Na jesienną chandrę :)

  • miały być ozdobione ale takie smakują najlepiej:) do kawy czy dla maluszka:)

  • Donuty zostały obmyślone w XIX wieku przez holenderskich osadników zamieszkujących niewielkie amerykańskie miasta. Od tego momentu, aż po dziś dzień są flagowym produktem całego kontynentu. Nie bez przyczyny. Donuty są delikatne, maślane i niezbyt słodkie, co sprawia, że doskonale komponują się z każdym dodatkiem i polewą - od owocowych lukrów po czekoladowe sosy. Zatem szczerze namawiam, ugniećcie ciasto, rozgrzejcie tłuszcz i ... poczujcie się niczym amerykański policjant!

Artykuły na temat: ciastka maślane z czekoladą
  • ​Baci di dama

    Baci di dama to włoskie "całuski", składane ciasteczka maślane z orzechami laskowymi, złączone w słodkim pocałunku nadzieniem czekoladowym.

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Co jeść, by obniżyć ciśnienie

    Pieczywo świeże, mocno solone, słodkie oraz maślane. Tłusty nabiał: sery żółte, topione, tłuste sery białe oraz skondensowane mleko. Tłuste mięso, wędzone i słone ryby, wędlina: wieprzowina, kaczka, gęś, węgorz, łosoś, makrela, salceson, boczek, pasztety, konserwy, peklowane mięso. Słodycze i przegryzki: chałwa, czekolada, batony, ciastka, czipsy, paluszki, słone orzeszki. Używki...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    Zastanawiałaś się kiedyś, ile cukru dziennie je twoja pociecha? Ciastka, czekolada, żelki... - wiesz, że łakocie to jego główne źródło. Dlatego starasz się nie przesadzać z ich ilością. Ale cukier(...) sklepu będą upieczone w domu ciasteczka maślane lub owsiane. Domowa galaretka nie będzie mniej smaczna niż ta z torebki. Wystarczy zagotować szklankę kompotu i wsypać, mieszając, dwie łyżeczki...

  • Mamy doskonałą wiadomość dla wszystkich kawoszy i miłośników czekolady. Od teraz możecie rozkoszować się swoim ulubionym napojem bez wyrzutów sumienia. Naukowcom udało się potwierdzić jego niezwykłe właściwości. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Tymczasem okazuje się, że pijąc kawę bez dodatków mogą wiele stracić. Naukowcy z Uniwersytetu Georgia...

  • Słodki amok

    ...miesiączką? Wtedy najważniejsze stają się ciastka, batoniki, kokosanki, ciasteczka maślane, biszkopty z galaretką, czekoladki, kisiele w proszku, budynie w płynie. By poczuć na języku ich smak(...) surówkę z marchewki i jabłka, by nie chciało się potem deseru. Bywa też, że zaczynamy objadać się ciastkami, gdy gorzej śpimy. Dlaczego? Znów chodzi o tryptofan. - Kłopoty z zasypianiem, a potem...

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Pod okiem mistrzów cukiernictwa, Joanny i Janusza Profus wystartowały zajęcia dla wszystkich, którzy ze zwykłych zjadaczy czekolady, chcieliby zmienić się w deserowych specjalistów. Przemiana ta zachodzi w magicznym miejscu, Pracowni Czekolady zlokalizowanej w dawnej kamienicy Emila Wedla podczas cyklu warsztatów “W Kuchni z E.Wedel”. Fot. 123RF/Picsel Warsztaty kulinarne i czekoladowe to idealny pomysł na spędzenie wolnego czasu w kreatywny sposób, mogą również stanowić oryginalny pomysł na...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...