• Informacje na temat:

    ciastka domowe anielskie smaki przez maszynkę

Przepisy na temat: ciastka domowe anielskie smaki przez maszynkę
  • Ciasteczka przez maszynkę to przepis z zeszytu mojej babci. Te smakołyki kojarzą mi się z dzieciństwem i wakacjami u babci. Niby zwykłe kruche ciasteczka a jednak ich smak jest niezastąpiony i nie dorówna mu żadne kupne.

  • To jest bardzo stary przepis na przepyszne ciasteczka, które u mnie w domu piekło się zawsze na święta. Przepis ma długą tradycję z Kresów, stąd właśnie smalec a nie inny tłuszcz i właśnie dzięki temu te ciasteczka są tak wyjątkowe. Potrzebujemy również takiej starej maszynki do mielenia mięsa, na korbkę, z odpowiednią nakładką i w taki właśnie sposób wytwarzamy te wspaniałe ciasteczka, serdecznie polecam :-)

  • Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę

  • Sprawdzony przepis na "Anielskie ciasteczka"

  • Przepis na ciasteczka maślane kręcone przez maszynkę.

  • Wypróbowany przepis na "Ciastka kruche domowe"

  • Pyszne domowe ciastka:) Przepis pochodzi z jednej ze stron kulinarnych i zostal przezemnie troszke zmodyfikowany.

  • Ciastka z maszynki to przepyszne ciasteczka na święta, trzymane w słoju zachowują bardzo długo swoją kruchość. Wykonane wg. przepisu mojej mamy w dodatku do ich wykonania dostałem poniekąd już antyczną maszynkę.

  • Przepyszne ciasteczka, które możemy zaserwować dzieciom.

  • Inspiracją wypieku tego ciasta było wyzwanie rzucone na FB :D Ciasto zrobione praktycznie z samych białek ,jest delikatne ,pulchne ,o niewielkiej zawartości cukru. Trochę poczytałem i największą rolę w przygotowaniu tego ciasta stanowi studzenie ,oraz temperatura białek. Najlepiej jajka trzymać w temperaturze pokojowej 24 godziny przed pieczeniem. Źródło:angel chiffon cake

Artykuły na temat: ciastka domowe anielskie smaki przez maszynkę
  • Któż nie zna maszyny do panini? Wbrew pozorom sprawdzi się ona nie tylko jako opiekacz do tych smacznych kanapek, ale wykorzystuje się go również jako grill. Sprawdź, co można położyć na ruszcie. Fot. 123RF Niech cię nie zniechęci obco brzmiąca, trudna nazwa, bo panini to całkiem prosta przekąska. To tradycyjna włoska kanapka z salami, szynką, mięsem i serem. Robi się ją zazwyczaj z ciabatty, ale można używać innych rodzajów pieczywa. Te kanapki, często podawane na ciepło stają się świetnym...

  • Drożdżówki z serem, sałatka owocowa i fit ciasteczka, to znakomity pomysł na słodkie śniadanie. Drożdżówki z serem340 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży saszetka cukru waniliowego ½ szklanki mleka szczypta soli4 łyżki oleju 2 żółtka (białek nie wyrzucać, będą potrzebne do posmarowania bułeczek) olej do wysmarowania miski250 g twarogu półtłustego 1 jajko2 łyżki waniliowego proszku budyniowego saszetka cukru waniliowego2 łyżki cukru mąka do podsypania blatu½ szklanki cukru pudru sok z...

  • Książka dla tych, którzy chcą się inspirować skandynawskim stylem życia! Jedz chleb do posiłków, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, a przede wszystkim nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. To główne rady Clausa Meyera, gwiazdy kuchni skandynawskiej. Jego książka Wszystkie smaki Skandynawii ukaże się w Polsce 23 listopada, nakładem wydawnictwa Buchmann. Claus Meyer wychowywał się na klopsikach w puszkach, ziemniakach w proszku, barwnikach do sosów i kostce...

  • „Pomaganie przez gotowanie” – pod takim hasłem ruszyła akcja marki Knorr prowadzona we współpracy z Fundacją Samodzielność od Kuchni. Fot. materiały prasowe Inicjatywa opiera się na organizacji warsztatów kulinarnych dla wychowanków domów dziecka według programu prowadzonego od trzech lat przez Fundację Samodzielność od Kuchni. Dzięki nim mają oni szansę zdobywania umiejętności gotowania i, co równie ważne, nauki samodzielności. Akcja ma charakter długofalowy - rozpoczęta we wrześniu, będzie...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Autorka książki "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" proponuje nam prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki. Fot. materiały prasowe Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka książki proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki,...

  • Hiszpania jest wyjątkowo popularnym celem wakacyjnych wojaży. Jeżeli również marzysz o takiej podróży, nie daj się zaskoczyć! Koniecznie sprawdź, co jadają Hiszpanie. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia hiszpańska jest uznawana za jedną z najzdrowszych, najsmaczniejszych i najciekawszych na świecie. Mieszkańcy Półwyspu Iberyjskiego uwielbiają celebrować posiłki, a w swoich daniach starają się podkreślać naturalne piękno i smak wykorzystywanych przez nich posiłków. Nic więc dziwnego, że każdego roku...

  • Kolejna, po bestsellerowym Paryskim szyku i Paryskim szyku w Twoim domu, część doskonałej serii książek „paryskich”! Trish Deseine jest obecnie najbardziej uwielbianą autorką książek kucharskich we Francji. W tym przewodniku po życiu kulinarnym Miasta Światła dzieli się swoją tajemną wiedzą na temat najbardziej cenionych przez nią restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i innych miejsc, w których można dobrze - co nie musi znaczyć: drogo - zjeść lub zrobić zakupy. Znajdziemy tu także...