• Informacje na temat:

    ciasteczka zbożowe z mlekiem

Przepisy na temat: ciasteczka zbożowe z mlekiem
  • Krem z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi

    Smak kawy zbożowej wielu z nas kojarzy ze śniadaniami z czasów dzieciństwa. Jest świetną alternatywą dla małej czarnej, jak i źródłem mnóstwa cennych składników odżywczych, np. magnezu, witamin i błonnika. Choć doskonale smakuje podana z mlekiem, warto dać porwać się kulinarnej fantazji i stworzyć z niej coś wyjątkowego. Szczególnie polecamy Krem z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi. Mimo że...

  • Ciasteczka są pyszne i kruche, a do tego zdrowe i pełne błonnika. Długo zachowują świeżość. To idealna przekąska w pracy lub w szkole.

  • Smaki Litwy

    ...jabłek z dodatkiem głównie cukru i miodu - produkty naturalne i zdrowe. Śleżyki należą do tradycyjnych potraw, które powinny się znaleźć na wigilijnym stole litewskim. Są to okrągłe, suche ciasteczka...

  • Nie można się od nich oderwać. Zbożowe batoniki , którymi zaskoczysz gości lub rodzinę.

  • Smaki Litwy

    ....     Śleżyki należą do tradycyjnych potraw, które powinny się znaleźć na wigilijnym stole litewskim. Są to okrągłe, suche ciasteczka z przemielonym makiem, miodem i rodzynkami.   Kawa...

  • Pyszne i pożywne śniadaniowe ciastka.

  • Nadchodzą zimne wieczory, w lecie chłodziliśmy się kawą mrożoną a teraz czas się rozgrzać ciepłym cappucino w wersji zbożowej (także dla dzieci powyżej 3 lat!).

  • Wypróbowany przepis na "Ciastka zbożowe z żurawiną"

  • Bardzo stary przepis, dostałam od sąsiadek. Ciasteczka przepyszne z masą z mleka w proszku i polewą czekoladową.

  • ORYGINALNY przepis,jedyny,spróbujcie a na pewno się nie zawiedziecie Przepraszam za kiepską jakosc zdjecia

Artykuły na temat: ciasteczka zbożowe z mlekiem
  • Słodki amok

    ...miesiączką? Wtedy najważniejsze stają się ciastka, batoniki, kokosanki, ciasteczka maślane, biszkopty z galaretką, czekoladki, kisiele w proszku, budynie w płynie. By poczuć na języku ich smak(...) sięgania po słodycze. Inna możliwa przyczyna: niedostateczna ilość magnezu w organizmie. Niedobory można uzupełnić dietą albo suplementami. Najwięcej magnezu zawierają produkty zbożowe i strączkowe: kasza...

  • Prosty przepis na wyjątkowo smaczne ciasteczka, które możecie przygotować razem z dziećmi. Składniki: 130 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1 jajko 2 łyżeczki miodu 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy korzennej Wykonanie: Masło posiekać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę i wstawić na ok. 60 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, w razie potrzeby podsypując mąką, na placek o...

  • Kilka śniadań dla uczniów

    ...z garścią grzanek. Zdrowe uczniowskie śniadanie powinno być lekkostrawne, by nie obciążać przewodu pokarmowego od rana. Powinno zawierać porcję węglowodanów (pieczywo, płatki zbożowe, kasze, ryż, makarony(...) też mięśnie. Świetnym uzupełnieniem śniadania są owoce, warzywa, nasiona i orzechy. To dawka witamin i składników mineralnych, dzięki którym każdy uczeń będzie pełen energii i wigoru Ciasteczka...

  • Dieta bez wyrzeczeń? Oczywiście, że jest to możliwe! Czasami wystarczy tylko 15 minut i kilka składników, aby samodzielnie wyczarować słodkie ciasteczka, które na pewno nie odbiją się niekorzystnie na naszej sylwetce. Wystarczy skorzystać z podpowiedzi naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Aby zachować piękną i szczupłą sylwetkę wcale nie trzeba katować się restrykcyjnymi dietami. Racjonalne żywienie to prawdziwy klucz do sukcesu. Gdy masz ochotę na coś słodkiego, nie sięgaj po gotowe...

  • Nietolerancja pokarmowa pod kontrolą

    ...kurczak, czerwone wino, szampan, czekolada. Zastępuj je np.: produktami jak najmniej przetworzonymi, świeżymi, krótko przechowywanymi lub mrożonymi, z jak najmniejszą ilością dodatków (np. mlekiem(...) ostrzegać, że organizm nie toleruje białka zbóż, czyli tzw. glutenu. Test eliminacji - to także i w tym przypadku podstawa. Wyeliminuj z diety produkty zbożowe, np. pieczywo, ale także płatki i makarony...

  • Przechodząc na dietę, szukamy zdrowszych zamienników naszych ulubionych przekąsek. Wielbiciele słodyczy bardzo często sięgają po zbożowe batoniki, sądząc że w ten sposób nie zaszkodzą swojej linii. Czy tak jest w rzeczywistości? Fot. 123RF/Picsel Ze sklepowych półek krzyczą do nas różnego rodzaju produkty typu „light" lub „fit". Ponoć jeden jest zdrowszy od drugiego. Ale czy tak jest naprawdę? Zdarza się, że podczas diety, zupełnie nieświadomie zjadamy bardzo dużo zbędnych kalorii, które...

  • Dieta łagodząca objawy menopauzy

    ...i bananem. Kawa zbożowa z mlekiem. Propozycja 3: dwie kromki pełnoziarnistego chleba żytniego lub pszennego z wędliną drobiową dobrej jakości, sałatka z pomidorów, cebuli i ziół. Czarna słaba herbata(...). Podwieczorek - sezonowe owoce Uzupełnią w organizmie niedobory błonnika oraz pektyn, które zmniejszają wchłanianie złego cholesterolu. Propozycja 1: owsiane ciasteczka z porcją chudego twarożku...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Białkowe przeboje spalą zimowy tłuszczyk

    ...dekorujemy sałatkę np. listkami rukoli. Migdałowe ciasteczka Przydadzą się, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego, ale... zdrowego. Przepis na ok. 25 ciasteczek: kostkę masła drobno siekamy. Mieszamy(...), garść posiekanych migdałów lub rodzynek. Znów zagniatamy. Formujemy ciasteczka. Pieczemy na blasze pokrytej papierem do pieczenia ok. 20 min w temperaturze 180 stopni. Białko jest takie ważne, bo...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...