• Informacje na temat:

    ciasta z warzywami

Przepisy na temat: ciasta z warzywami
  • Zapiekany serowy warkocz z ciasta francuskiego z warzywami

    Idealna przekąska na drugie śniadanie

  • Proponuję dziś przepis na kurczaka z warzywami zaplecionego w cieście francuskim, sycące i aromatyczne danie, rozgrzewające, w sam raz na zimowe chłody, serdecznie polecam :-)

  • Słodkości z warzywami

    Ciasta z owocami to klasyka. Ale może warto czasem śliwki i jabłka zastąpić jarzynami? Takie wypieki dłużej zachowują świeżość i są nierzadko zdrowsze. Sprawdź zatem, co z grządki możesz wykorzystać w domowej cukierence.

  • Doskonałe na niebanalne śniadanie czy kolację. Dobre do pracy i szkoły, polecam.

  • Ravioli z warzywami

    ...paprykę, starty żółty ser, natkę pietruszki, ser ricotta, dopraw pieprzem, solą, tymiankiem i wymieszaj. 3. Na każdy prostokątny placek ciasta nałóż z jednej strony porcje farszu - powinny znaleźć się w odległości 2,5-3 cm od siebie. Miejsca między porcjami farszu posmaruj lekko wodą (np. pędzelkiem kuchennym) i nakryj resztą ciasta, składając - jak na zdjęciu. 4. Dociśnij mocno ciasto między...

  • Wrocławska knysza z pyszną, miękka bułką - jak za dawnych lat

  • Zdrowie z warzyw kapustnych

    ...najczęściej jako dodatek do dań głównych, polane masłem i bułką tartą, ewentualnie jako składnik sałatek. Tymczasem pomysłów na niebanalne dania z warzywami kapustnymi w roli głównej jest mnóstwo(...) i pieprz, następnie wszystko wymieszaj i dokładnie wyrób ciasto. 5.   Do przygotowanej wcześniej formy wlej połowę ciasta, ułóż równomiernie ugotowane różyczki kalafiora, zalej pozostałym ciastem...

  • Troszkę inne pieczywo.

  • Potrawka z warzywami

    ...łyżeczce masła. Piecz 15 -20 min w temperaturze 200°C. Naczynie z warzywami możesz przykryć również kółkiem wyciętym z ciasta francuskiego, przyciskając je do brzegów naczynia. Na środku natnij, włóż...

  • porady na temat ciast...

Artykuły na temat: ciasta z warzywami
  • Calzone z warzywami

    ...porwany na kawałki ser mozzarella oraz starte sery, wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj na koło. Połowę ciasta posmaruj sosem pomidorowym (przepis na 35. stronie) i wyłóż...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Kurczak z warzywami

    ...mięso. Piecz 40-45 minut w temperaturze 180°C. Polecamy: Ciasta pełne śliwek Ryby smacznie podane...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Tarta z warzywami

    Jako spód do tarty możesz wykorzystać gotowe ciasto francuskie.

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Babeczki z warzywami

    Sposób przygotowania: Warzywa obierz i gotuj przez 4 minuty, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Masło utrzyj na puszystą masę. Wbij jajka i dosyp pozostałe składniki. Wymieszaj z warzywami.  Formy muffinek wypełnij ciastem. Piecz w 180°C przez ok 30 minut, aż babeczki będą złociste.   Zobacz także:

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...

  • Naleśniki z warzywami

    Ciekawa odmiana popularnych naleśników.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

Zdjęcia na temat: ciasta z warzywami
Wideo na temat: ciasta z warzywami
  • Ciasto czekoladowe z burakiem i chlebek buraczany, czyli Samar Khanafer i jej buraczana kuchnia

    Burak to bardzo uniwersalne warzywo, które może być dodatkiem zarówno do dań słonych, jak i słodkich. W kuchni "Dzień Dobry TVN" z okazji Dnia Buraka Samar Khanafer pokazała, jak wkomponować to warzywo w nasze ulubione dania. Na stole pojawiły się między innymi: owsianka z burakami i malinami, chlebek buraczany z orzechami włoskimi oraz kanapki z buraczanym hummusem, awokado, orzechami pinii i szpinakiem.

  • Kruszonka do ciasta i do mięsa według Ani Starmach

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka programu "MasterChef" Anna Starmach zdradziła przepis na słodko-słoną kruszonkę, którą można dodać do różnych dań. Powstały takie oto potrawy: jabłka pod orzechową kruszonką, wiśnie pod owsianą kruszonką, jagnięcina pod ziołową kruszonką oraz warzywa pod kruszonką z pestkami dyni i słonecznika.

  • Na ostro i na słodko. Czas na piknik

    pokazała nie tylko świetne pomysły na piknikowe przekąski, ale również zaproponowała, jak je spakować. W menu pojawiła się sałatka tabbouleh z kuskusem ze świeżymi warzywami, paluchy z ciasta francuskiego z serem i ziołami oraz wrapy z tortilli z kurczakiem i warzywami. (DDTVN/x-news)